AFT двигател-питания

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
cougarAEK
Автомобил:
Двигател:

Re: AFT двигател-питания

Мнениеот cougarAEK » Пон 09 фев 2009 23:22

Wish_Master написа:
cougarAEK написа:есента ми се наложи спешно ходене до Шумен и по магистралата си държеше 200км/ч без никакъв проблем на места можеше и още но самата магистрала е много зле температурата си стоеше точно на 90*

И като се събуди, краката ти бяха отвити, нали?

Колега не обичам да влизам в такива филми , но ако си съгласен да се обзаложим , можем да пробваме когато кажеш кое ти е не реално ,че тази кола може да върви с 200км/ч пиши на лс. ако си готов за облог ,гледам си от Варна

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Пон 09 фев 2009 23:45

И аз необичам да споря за нещо, особено в този случай. Едно е да вдигнеш 200 по надолнище, друго е да казваш че си караш "съвсем нормално". Е няма такъв филм с този двигател.

П.п. За коя темература казваш, че си стои на 90С?

cougarAEK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cougarAEK » Пон 09 фев 2009 23:54

Wish_Master написа:И аз необичам да споря за нещо, особено в този случай. Едно е да вдигнеш 200 по надолнище, друго е да казваш че си караш "съвсем нормално". Е няма такъв филм с този двигател.

П.п. За коя темература казваш, че си стои на 90С?

Ок по Девненския баир надоло само върви с толкова щом казваш няма смисъл да влизаме в излишни спорове, температурата на антифриза , на моя модел няма уред за температура на маслото

Потребителски аватар
scalpelo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scalpelo » Вто 10 фев 2009 0:01

Абе кажете как да смъкна некой лев от 4300 та който искат на Избранницата :lol: пък после ще си мериме конските сили и кой е спал по на течение :) :) :)

С колко ключа са по принцип, че има само един ключ към колата?
Ходи ли се при нотариус и каква изобщо е процедурата по точно практиката?

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Вто 10 фев 2009 0:29

andro_ написа:Двигателят като цяло не е лош.Като тип мотор е многоточков инжекцион със секвенциално (цилиндър по цилиндър,всеки отделно) впръскване или иначе казано MPI.
Блок,глава от 1.8 моторите.
За мен гадната част е в това,че при Голф 3 слагат този мотор на купета с богато оборудване,съответно тежки коли и това си оказва влиянието.
Нещата,които съм забелязъл аз да са слабост (чести дефекти),причинена най-вече от годините,не от конструкцията:
- бобина и комутатор - горят чат-пат и оставаш на пътя - това е генерален проблем за бензинените VW 1992-1998 год.
- тръбата за картерните газове - от маслените пари и годините изгнива и се чупи,обикновено там,където влиза в картера.Има лесно и просто решение,писано е във форума.
- да се проверят болтчетата на клапите под надписа 1.6 на мотора.
- тройника на охладителната система от лявата част на главата.С годините се огъва или пука и тече (общ проблем на VW/Audi).Сменяш с оригинален и забравяш.
Моторът е с нисък въртящ момент в ниските обороти,на по-високи си е добре.
Определено с доста по-добра конструкция и замисъл от 1.4 и 1.6 ABU/AEE/AEA.
Ако намериш 1.8 ADZ може би ще е оптимален вариант.

За газ - наистина най-добре ГИ.Аз си карам с ГИ,проблеми няма.Разход - литър-два над бензиновия.
Разход на бензин - зависи от много неща.Най-много се увеличава при къси разстояния и студен мотор.Климатикът също вдига разхода доста нагоре (литър,литър и половина).

Ел.прозорците са дерт за Голф 3,така че тествай добре.
Трансмисиите също чат-пат дават проблеми,ослушай за шумове.

Ей това е най-пълното мнение за мотора в което са описани всички потенциални проблеми след закупуване(100% личен опит) за този мотор - бобина/комутатор, тръба за картерните газове(100 кинта :evil: ), тройник, ел.стъклата - задължително, т'ва за винтчетата на клапите в колектора според мене е малко мит(и аз като прочретох темата на колегата със смления мотор от тях се хвърлих да ги проверяваям, но нито едно болтче не беше дори разхлабено), потенциални проблеми със скоростите(за всички 3-ки) и т.н.
Според мен двигателя е оптимален бензинов вариант, ако разбира се не смяташ да се състезаваш.

Рошко
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Рошко » Вто 10 фев 2009 8:48

Ами за смъкването колега, ако можеш се заяждай за някви дреболий, боя тапицерия, това с единия ключ, ще кажеш че при застраховка ще ти искат 2, ама кажи коя година за какво иде реч точно....

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Вто 10 фев 2009 10:26

-

Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
scalpelo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scalpelo » Вто 10 фев 2009 21:16

Много автокъщи обиколих и станах като размислена жена......

М/у Голф 3 за 4200лв. 97г. и Волво V40 '99 година 1.6 мотор 105 коня за 4000лв. кое бихте предпочели.....ясно, че форума е за VW но коя е по по най :beer :beer :beer
приемаме, че и двете са в перфектно техническо състояние.

Потребителски аватар
cenko1971
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenko1971 » Вто 10 фев 2009 22:37

виж данъка на volvo-то и провери цените на частите му
отговора е един VW е по добре

Pencp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencp » Чет 19 фев 2009 10:23

Какво може да "чука" под капака на който пишe 1,6 при този двигател-AFT?Имам такъв проблем и вече си мислех че никой нищо не знае по въпроса,докато не прочетох писаното от andro във форума!Сигурен съм,че този шум идва точно от всмукателният колектор на този двигател!Не винаги-но се чува при подаване на газ! :banghead:

tonto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tonto » Чет 19 фев 2009 18:09

Pencp написа:Какво може да "чука" под капака на който пишe 1,6 при този двигател-AFT?Имам такъв проблем и вече си мислех че никой нищо не знае по въпроса,докато не прочетох писаното от andro във форума!Сигурен съм,че този шум идва точно от всмукателният колектор на този двигател!Не винаги-но се чува при подаване на газ! :banghead:

Опитай без подаване на газ да бутнеш палчето на вакуумното буталце, което мести клапите в колектора и ще го чуеш ясно и отчетливо ;) Според мен всички такива мотори тракат така. Поне тези, които съм видял и чул :)

Иначе бих добавил още малко точки към прегледа преди купуване:
- Жабка - механизмите са им слабо място на всички тройки (и горната, и долната жабка).
- Ел. стъкла - задължително пълен преглед - всяко стъкло от всяко копче, няколко пъти :!: При мен 1-2 пъти се отвориха предните, след което спряха да функционират. Още не съм отварял вратите да търся причината.
- Климатик - като при всички автомобили с климатици, иска си проверка. 99% съм сигурен, че ще ви кажат: "Има датчик за налягането и щом се включва компресора, значи работи". Не им вярвайте. При леки течове фреонът изфирясва, компресорът се пуска но студ не прави.

Впечатленията от колата ми са, общо взето, като на останалите :) Най-много мрази да я карате студена. Задължително сутринта палите и чакате няколко минути да загрее. Ще си спестите някой и друг литър бензин. Не ми харесват предавателните числа - 100км/ч на пета предавка се постигат при (грубо) 3000 оборота, което е много. Комфортът при каране (и возене) вътре е на ниво - специално в мойта няма абсолютно никакво тропане и скърцане, при ниски обороти моторът реално не се чува :D

Поддръжка... Последно смених предните дискове на спирачките - Брембо, дискове и накладки = около 200лв с труда. Сменяни са й ремъци, ролки, филтри. Почистена дроселова клапа - задължително, тъй като се задръства с масло и нагар. Фактически никакви ремонти и оплаквания по мотора, вече за около 5-6хил. км ;)

Pencp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencp » Нед 22 фев 2009 13:33

Днес отворих капака над клапите.Там всичко си е в ред и несамо това,ами никога никой не го е пипал досега преди мен!Клапите са все едно току що излезли от конвеера на VW!Няма хлабави болчета или липсващи такива!Всичко вътре е абсолютно стегнато и чисто!Тогава откъде другаде може да бъде това "призвъняване" на мотора /все едно че чука аванса/?Датчик-детонация е изряден,ремъка не е презацепен както се предполагаше :banghead: /ходих на стенд за да проверя всичко това/,не са клапани-тогава какво е?

Pencp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencp » Сря 29 юли 2009 13:50

Вярно лие че,на базата на този мотор AFT са построени следващити конструкции мотори използавни при GOLF IV и GOLF V с работен обем 1,6л?

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 29 юли 2009 14:07

Само да вмъкна относно разхода - моето ГТИ 115 има абсолютно същия рабдох като споменатия за 1.6 - 11.5 градско, 6.5-7 извънградско. Само че з агаз и дума не може да става ;) Някои слагат и уж са доволни, но според мен не.

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Чет 30 юли 2009 8:56

Колеги за разхода не сте прави да твърдите че е висок. Той е толкова колкото сте го написали 10 и малко градско, но това си е нормално все пак са 100 коня 1.8 моно е 90 нормално е като са настъпени колите 1.6 да харчи повече, "конете искат храна", кубатурата не е толкова важна. Мотора е добър и предлага добра динамика с приличен разход ако не се настъпва. Според мен AFT въпреки клапите е по-добрия избор за газова уредба, защото дебитомера е Хитачи и не е с накреваема жичка с нагреваема пластина, която при евентуален гърмеж няма да се повреди за разлика от крехката жичка която може да се скъса. С други думи AFT може да се кара и с обикновена газова, въпреки че по мое мнение си е доста глупаво да се поставя подобно нещо в днешно време. ГИ е много по-добър вариянт.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”