гори повече и не върви
- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
Re: гори повече и не върви
Дебитомер 
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
за кoлегата evgenyh само да кажа че тая кола няма дебитомер,ако не са лъжа?а до колкото за проблема щом са сменяни делко,палец,свещи и там кво беше още....със сигурност трябва центровка,никъде не видях че е правена такава,но ако е правена дали е била точна е другия въпрос?също и катализатора вече може да е проблемен,тия неще виж първо колега! 

- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
на мойта това се получи когато след смяна на филтъра майстора беше забравил да закачи дебитомера...
- absent
- Автомобил:
- Двигател:
Днес понеже беше топло времето , свърших следното:
- пробвах да запуша тръбата към филтъра за да пробвам дали е здрав тампона на моното резултат почти веднага гасне мотора значи е ок
- с джам пръскалка с вода пръсках по кабелите и бобината при запален двигател всичко е ок двигателя не си промени работата
- замерих ламбда сондата ,значи като запалих двигателя напрежението започна постепенно да се покачва и след около 3-5 минути се стабилизира на 0.80 - 0.85 волта при подаване на гас се променя СПАДА(почти до нула) и след малко пак се въстановява :ВЪПРОСЪТ МИ Е ТОВА НОРМАЛНА РАБОТА ЛИ Е ?
- след това смених и термостата (Мнооого гадно беше)
ТУКА имам още един въпрос понеже забелязах че радяторат ми е спукан , въпроса ми е как се сваля ,аз стигнах до някаде ама запецнах:
значи свалих отпреде маската с емблемата след това имаше една планчица махнах и нея, отзад радятора се държеше на 4 болта развих ги махнах маркучите и до там радятора е свободен но неможе да се измъкне ,какво друго трябва да развия ? помагайте колеги
- пробвах да запуша тръбата към филтъра за да пробвам дали е здрав тампона на моното резултат почти веднага гасне мотора значи е ок
- с джам пръскалка с вода пръсках по кабелите и бобината при запален двигател всичко е ок двигателя не си промени работата
- замерих ламбда сондата ,значи като запалих двигателя напрежението започна постепенно да се покачва и след около 3-5 минути се стабилизира на 0.80 - 0.85 волта при подаване на гас се променя СПАДА(почти до нула) и след малко пак се въстановява :ВЪПРОСЪТ МИ Е ТОВА НОРМАЛНА РАБОТА ЛИ Е ?
- след това смених и термостата (Мнооого гадно беше)
ТУКА имам още един въпрос понеже забелязах че радяторат ми е спукан , въпроса ми е как се сваля ,аз стигнах до някаде ама запецнах:
значи свалих отпреде маската с емблемата след това имаше една планчица махнах и нея, отзад радятора се държеше на 4 болта развих ги махнах маркучите и до там радятора е свободен но неможе да се измъкне ,какво друго трябва да развия ? помагайте колеги
- stavrev
- Автомобил:
- Двигател:
катализатора/ако има/...да е запушен вече!?
- absent
- Автомобил:
- Двигател:
отдавна е орязан .
кажете лабдата какви стойности трябва да дава при нормална работа (по горе писах мойта кво дава)
кажете лабдата какви стойности трябва да дава при нормална работа (по горе писах мойта кво дава)
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
виж радиатора да не е захванат на гредата зад него и горе пак на гредата
- PuShE_
- Контакти:
някой скоро да ти е преглеждал жиглйорите
- ivo penkov
- Автомобил:
- Двигател:
absent написа:как мога да разбера дали е правилно зацепен
Виж белезите на коляновия вал, на разпределителния и на делкото,ако не съвпадат-лоша центровка.
Абе колега, каза че си сменял термостат. Да не би до сега да е стоял все отворен и да си я карал "на студено"?
- absent
- Автомобил:
- Двигател:
незнам днес ще продължавам да зглабям
снощи стана късно, никой не каза нищо за ламдата какво е нормалното
напрежение ,което дава и как се променя при подаване на гас
..забравих да кажа че мерих при свалена букса към компа
смисъл ,само напрежението което дава с извадена
букса, а четох една статия че трябвало да се мери с включена букса незнам дали има значение
..забравих да кажа че мерих при свалена букса към компа
смисъл ,само напрежението което дава с извадена
букса, а четох една статия че трябвало да се мери с включена букса незнам дали има значение
- absent
- Автомобил:
- Двигател:
Re: гори повече и не върви + въпрос за ламбда + моното
колеги днес след поредното доразглабяне забелязах че отзад на моното (кутията дет пише VW) има две тънки маркучета едното отива надолу към самото моно , а другото отива и се забива отдолу на кутията на филтъра ,то в краят му е паднала оплетката и от там се е прегънало и вероятно не пуска нищо , някой знае ли за какво са тези маркучета ,за какво служат и трябва ли да го сменям , другия ми въпрос е за ламбдата отново някой може ли да каже как работи смисъл моята при загрят двигател дава към 0.85 волта , а като подам гас пада почти до нула и пак се въстановява , така ли трябва да бъде ?
- absent
- Автомобил:
- Двигател:
никой ли незнае 
- PuShE_
- Контакти:
за едното ще ти кажа че ако е скъсано колата няма да държи постоянни ниски обороти а ще се менят,другото ако е това което мисля колата ще гасне на ниски обороти,поне при мене е така но съм с карбуратор
absent написа:незнам днес ще продължавам да зглабям
Напрежението от ламбда сондата се мени постоянно когато двигателя работи и с измерване с мултицет не можеш да разбереш почти нищо.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”