Къде трябва да е стрелката
- Golfstrom
- Автомобил:
- Двигател:
Намерих техн.данни за моя двигател- AFT , в които ясно е посочено , че температурата на маслото трябва да е 80 гр.!!!
Това ме наведе на мисълта , че твърденията за това, че t на маслото е нормално да бъде по-висока от t на антифриза,са напълно погрешни!
При последвалата смяна на термостата и измиване на радиатора от вътре със силна струя, имаше страшни мизерии, при добре загрял двигател нещата си дойдоха на място.
80 гр. t на маслото
90 гр. t на антифриза
Това ме наведе на мисълта , че твърденията за това, че t на маслото е нормално да бъде по-висока от t на антифриза,са напълно погрешни!
При последвалата смяна на термостата и измиване на радиатора от вътре със силна струя, имаше страшни мизерии, при добре загрял двигател нещата си дойдоха на място.
80 гр. t на маслото
90 гр. t на антифриза
- smg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
температурата на маслото не може постоянно да държи 80 градуса!
Някои двигатели загряват повече от други!
Примерно при КР без да натискаш много много минава 90 градуса. При 2Е също ако караш повече време с малко повече от 2500 оборота минава 80 градуса.
Да не говорим както става ако се ръчка до дупка. КР минава 120 градуса....така, че....
Някои двигатели загряват повече от други!
Примерно при КР без да натискаш много много минава 90 градуса. При 2Е също ако караш повече време с малко повече от 2500 оборота минава 80 градуса.
Да не говорим както става ако се ръчка до дупка. КР минава 120 градуса....така, че....
- Golfstrom
- Автомобил:
- Двигател:
Съгласен съм. Вероятно всеки двигател има своя работна температра.Но защо в техн.данни се посочва само едно число, а не от - до? Охладителната система е така конструирана , че да държи температурата на маслото относително постоянна. Значително отклонение от посочената температура означава проблем и риск! Разреждане на маслото, пад на налягането и ....ЗУМЕР 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”