Г3 скоростен лост, неприятен луфт
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Г3 скоростен лост, неприятен луфт
Сменяите на време защото при мен изчезна парва скорост и удоволствието ми струваше 70 лв ясно е че ми резнаьа главата.
- neron-besniq
- Автомобил:
- Двигател:
има една силиконова топка отпред и с времето се износва и пада..оня ден сменях моята.Два модеала са единия струва 22лв. дръгия 32лв. разликата после е огромна,лоста не мърда от 2мм повече,като нов е после.смяната е за 10мин.но трябва канал и клещи за зегерка1
Ябълката,която седи на една метална тръбичка,ограден на снимката от колегата GTspecial на предната страница и тази топка за която говориш,едно и също нещо ли са? Аз смених ябълката,но ефект не се усети кой знае какъв...
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Все още не съм оправил луфта. Има си сериозен ход напред-назад 4-5см. Появи се след честото заклещване на първа или задна скорост и насилственото изключване на свободна. Предполагам съм смачкал тампона от дърпане и бутане. Сигурен съм, че луфтът се появи няколко месеца след като почна да се заклещва лоста. Следователно си мисля, че дори и да сменя въпросната силиконова топка, проблемът със заклещването ще си остане и скоро отново ще сплескам и новия тампон.
Въпросът ми е за какво друго да проверявам, за да отстраня проблема със заклещването?
Въпросът ми е за какво друго да проверявам, за да отстраня проблема със заклещването?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
golf3gtivr6 написа:карам така 3 години и още не съм измъкнал топката , просто е неприатен нищо повече (некомфортно)
А аз вече 7 година!Заинатих се и бе единственото нещо по колата,което реших да не пипам...и досега нито луфта се е увеличил.нити пък с превключването имам проблем...само дето лоста се мандахерца като първичен полов белег на 90 годишен старец...
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Това за заклещването може да го решиш с един реглаж на механизма.Вземи си ремонтен комплект и го смени.Отдолу на надлъжната щанга има едно болтче с гайка 13.Вземи някой авер да позиционира лоста,а ти стягай гайката.Най-лесно е на канал.Пробвай да хванеш лоста който е на селектора да провериш дали влизат всички скорости.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте и аз имам подобен проблем,голфа е 1.8/90к.При мене трудно се включват скоростите,а когато напръскам с WD-40 лоста който излиза от купето от към страната на двигателя се оправя временно.Трябва ли да се смени пластмасата/гумата/ през която минава този лост.
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
А луфт има ли?Защо по добре не пробваш да го гресираш 

Освен, че имам луфт наляво-надясно и лоста не стои правилно позициониран когато е на свободна започна да не мога да включвам 5-та скорост. Трябва силно и рязко за ударя лоста надясно за да я уцеля.
Дали е от т.нар. износена ябълка, тампон или е нужно само реглаж. Как мислите???
ПП. Някой май го бе "побългарил" и то доста успешно, НО все още не споделя
.
Дали е от т.нар. износена ябълка, тампон или е нужно само реглаж. Как мислите???
ПП. Някой май го бе "побългарил" и то доста успешно, НО все още не споделя

- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Дали е тампон само ти можеш да кажеш.Огледай механизма в коша и погледни под кожата на скоростния лост.Ако е ябълка ще влиза на задна без да натискаш лоста.Погледни топчето отпред дали има останал силикон.Ако няма взимаш ремонтен комплект около 13 кинта и го сменяш,или му надяваш някой по дебел маркуч.Има и друг вариант-топчето да е здраво но да са отворени планките които направлява.Огледай добре.Но щом имаш луфт 99% проблема е в него.Докато не си сигурен не пипай реглажа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На моя G3 1.6 ABU така се появи преди време само луфт наляво-надясно, няма проблеми напред-назад или нагоре-надолу.
Схемата ми е по-проста, не е като тази с многото лостчета.
Това, което съм отбелязъл на чертежа, е свързващото звено между дългия прът от скоростния лост и самата скоростна кутия. Има въртене наляво-надясно около оста, която е закрепена за тази очертана част и влиза в кутията. Дали се дължи на топката 31 или в самата кутия нещо се е прецакало?!
Схемата ми е по-проста, не е като тази с многото лостчета.
Това, което съм отбелязъл на чертежа, е свързващото звено между дългия прът от скоростния лост и самата скоростна кутия. Има въртене наляво-надясно около оста, която е закрепена за тази очертана част и влиза в кутията. Дали се дължи на топката 31 или в самата кутия нещо се е прецакало?!
joker написа:golf3gtivr6 написа:карам така 3 години и още не съм измъкнал топката , просто е неприатен нищо повече (некомфортно)
А аз вече 7 година!Заинатих се и бе единственото нещо по колата,което реших да не пипам...и досега нито луфта се е увеличил.нити пък с превключването имам проблем...само дето лоста се мандахерца като първичен полов белег на 90 годишен старец...
Аз също го имах този луфт на старото Поло. Три години никакви ядове не е имало. Майстор ми беше казал, че това изобщо не е проблем, просто дразни .

- blacklider
- Автомобил:
- Двигател:
Може би тук не е точното място да питам обаче имам някакъв шум от лоста за скорости(г3,1.6,93г,моно)нещо като дрънкане на ламаринка!Има ли някой идея от какво може да е и как да се оправи защото е много изнервящо?
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
колеги,коя е втулката на лоста идващ отпред при мотора, и коя е тази при скоростния лост в купето?
Този на първата снимка е отпред към мотора, а на втората е при скоростния лост на влизането в купето.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”