Чукане в двигател АБС на Голф

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Re: Чукане в двигател АБС на Голф

Мнениеот xalerrelax » Пет 06 ное 2009 20:00

колега няма да коментирам за проблема по колата но искам да ти помогна до някъде щото разбрах че искаш там да видиш нещо за белезите в аутодатата,но не успяваш с инстала ето ти перфекно работеща версия 3.18 без никви кракове сер.номера и други глупости http://zamunda.net/details.php?id=179140&hit=1
успех с колицата

Потребителски аватар
galyaradeva
Автомобил: Vw Caravelle 1998
Двигател: VR6-140hp
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Пет 06 ное 2009 20:04

xalerrelax написа:колега няма да коментирам за проблема по колата но искам да ти помогна до някъде щото разбрах че искаш там да видиш нещо за белезите в аутодатата,но не успяваш с инстала ето ти перфекно работеща версия 3.18 без никви кракове сер.номера и други глупости http://zamunda.net/details.php?id=179140&hit=1
успех с колицата

xalerrelax жив и здрав да си ... пустата замунда не съм я пробвал още. От кви ли не сайтове не съм свалял. Кой знае колко спам ще ми се залепи на пощата .. веднага свалям и тази :)

Последна промяна от galyaradeva на Пет 06 ное 2009 20:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пет 06 ное 2009 20:15

galyaradeva написа:jagler на това му се вика шах със пешката :) Въпросният луфтомер имали точно найменование. Понеже си нямам напредстава как ще обяснявам на Норвежеца магазинер какво точно търся. Вече си поръчах книгата Голф 3 и Венто. Казват вътре пишело със колко Нм. се стягат болтовете на пантите на вратите даже.

При мене зумера почваше да пее при 2500 налагаше ми се да свалям една предавка на долу зада кача оборотите над 3100 и угасваше.. след смяната на помпата проблема изчезна. Дай интернет адрес на магазина или сервиза от който ги купуваш ако знаеш разбира се.
луфтомер в Баумакса мисля че го взех моя 5лв. беше има различни пластини с различна дебелина най-малката е 0,050 мисля и нагоре.Кажи му че служи и за мерене на луфта на електрода на свеща...за да се сети...норвежеца ти.. :D

Последна промяна от jagler на Пет 06 ное 2009 20:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пет 06 ное 2009 20:17

Виж ето тук например(за обща представа),обаче не виждам смисъл от мерене! :roll: http://www.insmetal.net/default.aspx/lu ... lastini/bg

Потребителски аватар
jagler

Мнениеот jagler » Пет 06 ное 2009 20:18

pas1.8mi написа:Виж ето тук например(за обща представа),обаче не виждам смисъл от мерене! :roll: http://www.insmetal.net/default.aspx/lu ... lastini/bg
:да:

Потребителски аватар
galyaradeva
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Пет 06 ное 2009 20:24

ооо това със пластините ли ... ясно ми е вече какво да търся.. Аз си мислих че е някой уред със часовников механизъм и тем подобни неща... В понеделник ми е почивен ден и до тогава ще съм се снабдил със този чарк. Първо сменям масло и филтур.. няколко кръгчета и ако няма промяна отварям да меря луфта ако съм схванал добре начина... Надявам се до тогава ще има и други предложения.

Потребителски аватар
jagler

Мнениеот jagler » Пет 06 ное 2009 21:05

galyaradeva написа:ооо това със пластините ли ... ясно ми е вече какво да търся.. Аз си мислих че е някой уред със часовников механизъм и тем подобни неща... В понеделник ми е почивен ден и до тогава ще съм се снабдил със този чарк. Първо сменям масло и филтур.. няколко кръгчета и ако няма промяна отварям да меря луфта ако съм схванал добре начина... Надявам се до тогава ще има и други предложения.
сложи 10/40

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Съб 07 ное 2009 19:04

А защо не идеш в накоя морга и да си свалиш читав двигател и да забравиш за проблемите си? Там поне морги над път и под път и ще ти излезе в пъти по-евтино!!!

ludiafen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludiafen » Съб 07 ное 2009 19:15

Според мене проблема е в датчик!На мен ми се случи нещо подобно това тракане то даже не е тракане а едно таквоз сякаш си цика нали подобен звук а и идва точно от там кадето казваш то тоест датчика е там в разпределителния вал и то като се върти се чува едно търкане сякаш се търкат ламарини мисля че проблема е там ама не се знае!този датчик като се счупи изцяло колата не пали върти обаче на пали.Да я видят ама наи вероятно то ще излезе ми се струва.Цената мисля че е към 250 лв нов.

Потребителски аватар
galyaradeva
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Нед 08 ное 2009 16:07

venll-vr Имам вариант да сменя двигателя но тук цените са коренно различни от Бг. Цената на двигател втора употрема е 3000 крони по 4.65 по курса на кроната се получава 650 лв. Но... майсторите вземат по 500 крони на час работа което е 100 лв. ако му трябва на този майстор 5-6 часа а може и повече по разбираеми пречини.... смятай колко ще ми излезе смяната на мотора. Прехвърляне, нов данък и т.н. като сложим и риска дали новия двигател е читав или не...
Абе не е като в Бг. да потърсиш приятел,познат който има познат или роднина който да работи в моргата и да ти гарантира до някаде че мотора е читав. Нестава така... Аз колата тука я купих за 3000 лева и дадахме още 1000 за прехвурляне и 2500 за застраховка нещо като нашата гражданска отговорност. И се чудим защо хората по Европата карат все нови автомобили.

Каде се намира този дарчик да го проверя за всеки случай.

ludiafen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludiafen » Нед 08 ное 2009 16:40

galyaradeva написа:venll-vr Имам вариант да сменя двигателя но тук цените са коренно различни от Бг. Цената на двигател втора употрема е 3000 крони по 4.65 по курса на кроната се получава 650 лв. Но... майсторите вземат по 500 крони на час работа което е 100 лв. ако му трябва на този майстор 5-6 часа а може и повече по разбираеми пречини.... смятай колко ще ми излезе смяната на мотора. Прехвърляне, нов данък и т.н. като сложим и риска дали новия двигател е читав или не...
Абе не е като в Бг. да потърсиш приятел,познат който има познат или роднина който да работи в моргата и да ти гарантира до някаде че мотора е читав. Нестава така... Аз колата тука я купих за 3000 лева и дадахме още 1000 за прехвурляне и 2500 за застраховка нещо като нашата гражданска отговорност. И се чудим защо хората по Европата карат все нови автомобили.

Каде се намира този дарчик да го проверя за всеки случай.

Еми то и аз неможах да го видя много добре ама е в самата запчатка на разпределитения вал запчатката е тази дето ангренажния ремък я върти в самата нея от вътрешната страна на зъбното колело.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 08 ное 2009 16:57

Темата на Колегата е за АБС двигател,а това ,което се опитваш да обясниш(ако изобщо те разбра някой :wink: ) тук го няма!Зъбчатка-при някои марки има такава върху шайбата на коляновиат вал в комбинация Датчик на Хол :idea:

Потребителски аватар
galyaradeva
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Нед 08 ное 2009 17:15

Зада ме разберете по добре мисля че това ще помогне.

http://www.youtube.com/user/IzpovedniC# ... S88ER8Abe4

Потребителски аватар
jagler

Мнениеот jagler » Нед 08 ное 2009 18:58

чаткат ти хидроповдигачите мисля аз. 8)

Потребителски аватар
qNkOo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qNkOo » Нед 08 ное 2009 22:01

Колега, според мен ако клапаните ти са стъргани мъжката (заради нагара) е напълно възможно някой клапан да се е "учекнал" и да почуква в леглото си, което е логично, защото със сигурност не са ги напасвали със шлайф-паста след това, понеже са си казали : "еее, те не са нови..." Успех с ремонта. :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”