Проблем с гарнитура.
- Pavlikenski_92
- Автомобил: Audi A3
- Двигател: ABS 1993
Re: Проблем с гарнитура.
Ами карам го със синтетично масло-ето къде е проблема.Значи трябва да ползвам гумената гарнитура така ли?
- S.Nikolaev
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Да. Слагай гумената с малко силикон и равномерно стягане (по принцип даже трябва да се стяга на килограми..... но може да минеш и без това
) и ще се оправи 

- Pavlikenski_92
Днес смених гарнитурата с нова пак коркова.Предната беше изплюла просто.След смяната всичко избърсах както трябва.След продължително каране тази вечер отново бе омаслен двигателя обаче не горе ами по долу баш под главата.На двигателя има едни прозорчета вдлъбнати и под маркуча където се движи антифриза се вичжда как е напълнено прозорчето с антивриз.На маркуча където е захванат има морко и от него подлизва антифриз.Май ще трябва да се сменя долната гарнитура с нова и този маркуч мн кофти как се е цепнал.И днес забелязах,че антифриза беше намалял и долях.Явно наистина е текло бая.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Тройника на главата се е спукал - нормално. Сменяш го и него. Инаше и корка държи ако е залепен и не стегнат много. Защото като до претегнеш и на мястото на дупките се прокъсва или се разширява!
- Pavlikenski_92
alex_zazy написа:Тройника на главата се е спукал - нормално. Сменяш го и него. Инаше и корка държи ако е залепен и не стегнат много. Защото като до претегнеш и на мястото на дупките се прокъсва или се разширява!
Благодаря много.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с 1.6 АФТ, но той е кажи-речи същия като АБС, в по-голямата си част.Сложих гумена гарнитура на Elring.Без нови шпилки,без динамометричен ключ,без силикони.Нямам проблеми, не тече.Вече 1,5 години.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
andro_ написа:Аз съм с 1.6 АФТ, но той е кажи-речи същия като АБС, в по-голямата си част.Сложих гумена гарнитура на Elring.Без нови шпилки,без динамометричен ключ,без силикони.Нямам проблеми, не тече.Вече 1,5 години.
на двигатели AEK и AFT се монтират гумени гарнитури в завода, а ABS е с коркова и затова ако се сменя с гумена трябва да се сменят и шпилките.
-
- Автомобил:
- Двигател:
handycam написа:на двигатели AEK и AFT се монтират гумени гарнитури в завода, а ABS е с коркова и затова ако се сменя с гумена трябва да се сменят и шпилките.
Не знаех

- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
При всички положения трябва да се провери дали капака е прав (без гарнитура се поставя за проверката).
Ако е крив капака всякъква гарнитура ще избие.
И като се изправи не е нужно и силикон да се слага.
Ако е крив капака всякъква гарнитура ще избие.
И като се изправи не е нужно и силикон да се слага.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Е..тозад протича понеже назад се стича повече масло...понеже е наклонен и двигателя и капака...съответно оттам по-бързо зизпуска гарнитурата и протича.Вярно е,че полусинтетиката разяжда корка - затова гумена с малко силикон (който компенсира кривия капак) и всичко е ОК.
- Pavlikenski_92
Ами кое масло не разяжда корка?И един друг въпрос каква е разликата между ситетичното,полусинтетичното и минералното и с кое трябва да карам голфа?До сега все със синтетично съм го карал има ли някакво значение?А между другото този тройник на главата където за антифриза на каква цена мога да го намеря?Да не да взема някое менте.
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Туряш "Elring" и готово 

- Pavlikenski_92
FivePointeO написа:Туряш "Elring" и готово
Нещо не те разбрах?Ще уточниш ли?
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Ми аз си зимам от Евро 07 за 7 лева и 60 стинки и кара 1 година. Скоро сложих за 2ри път и съм доволен. По добре да давам сяка година за нов по 7 кинта отколкото да зема за 23 УЖ оригинален и кара пак толкова!
- silver bird
- Автомобил: Golf - Rover
- Двигател: 1.8 ABC - 400tdi
Сложих гумена гарнитура(мотор-ABS) с дистанциращи втулки в отворите и парвата година нямах проблеми,но на втората протече.Изглежда това не е "болест" само на опелите,а и на VW.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”