Проблем Голф 3 ABU 1993г. - основно на студено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем Голф 3 ABU 1993г. - основно на студено

Мнениеот Maldini » Сря 02 дек 2009 9:37

radotom написа:... А ако на студен двигател VAG-COM-a ти покаже температура на антифриза 50*-60* или пък на загрял- 25*-30*, то не мисля, че има какво повече да се мисли относно работата на датчика :lol:

Антифриза в момента при загасена кола като се премери показва, че е в съотношение за -35 градуса.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 02 дек 2009 11:48

Неее... не става дума за това при каква температура замръзва антифриза, а какво вижда компютъра като показания на датчика за температурата :lol:

Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maldini » Сря 02 дек 2009 18:39

radotom написа:Неее... не става дума за това при каква температура замръзва антифриза, а какво вижда компютъра като показания на датчика за температурата :lol:

Ще ме извините за невежеството, но това би трябвало на студено, ако се прави диагностиката да си покаже или греша, понеже диагностика на загряла кола не показва такива неща, ако изобщо се вижда де :)

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Сря 02 дек 2009 18:42

трябва и на студено и на топло!

Потребителски аватар
mirko_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirko_81 » Сря 02 дек 2009 18:48

а за моята ко 6те ми кажете съштата като на колегата ама 94г.

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Съб 05 дек 2009 18:52

mirko_81 написа:а за моята ко 6те ми кажете съштата като на колегата ама 94г.

ще ти кажа "СПАМ"

bulllet
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulllet » Пон 07 дек 2009 9:22

Проблема при мен беше същия студена пали само на газ сас нестабилни обороти!Опитай да изключих термодатчика дето е отпред над термостата и запали без него!От никакво палене на бензин веднага запали от първия път!

Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maldini » Пон 07 дек 2009 11:17

bulllet написа:Проблема при мен беше същия студена пали само на газ сас нестабилни обороти!Опитай да изключих термодатчика дето е отпред над термостата и запали без него!От никакво палене на бензин веднага запали от първия път!

Не знам дали има смисъл, при условие че когато карам на бензин си пали без проблем. По този начин елиминирам проблема с паленето, който се появява когато карам основно на газ. Да речем предходната вечер съм карал на газ, гася и сутринта пали трудно на бензин. Обаче, ако предходната вечер съм карал на бензин нямам проблем с паленето.
Като карам на бензин проблема ми възниква след като запаля. Карам на трета, изключвам от скорост преди светофар и хоп загасва веднага. На студено го прави всеки път, като загрее го прави от време на време. Понякога на студено е ха да загасне, но удържа някак си и не загасва. Според мен обаче се влияе от температурите навън. Днес например не угасна на бензин нито веднъж, но днес сутринта беше сравнително топло. Явно сутрин рано трябва да е под определени температури за да направи проблем. Днес като изключа от скорост усещам как стабилно падаха оборотите, но колата не изгасна.

Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maldini » Пон 07 дек 2009 14:48

Един колега ми каза нещо преди малко във връзка с моя проблем.
Той каза, че е имал подобен проблем и се е оказало, че проблема бил при единя от цилиндрите. Дистрибуторната капачка била едвам доловимо пукната и от там давало проблем при единя от цилиндрите и при натискане на съединителя гаснела веднага.
Сменил дистрибутурната и всичко заспало.
Какво мислите дали е възможно? На загряла кола, при диагностика не би ли излезнало, че има такъм проблем?!
То и на загряла кола ми го прави тоя номер, но по-рядко.

Потребителски аватар
mirko_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirko_81 » Пон 07 дек 2009 19:08

колега аз съм със подобен проблем да не кажа съштия . кво ли не правих и ни6то не направих за това одеве ходих и си записах час за диагностика а това дето вадим температурнич датчик и оборотите се вдигат не означава че от него штото и аз го вадих добре сложа го зле и реших че е от него ама не е. питах маистора што е така и тои ми каза че като го извадим веднага на компа отива че антифриза и на -40 градуса и тои пуска поиче бензин да не угасне. и не си бараите тпс-тата штото мн им била шибана настройката .в четвъртак ште я гледат и ште ви пиша кво е при мен ама така като четах за всеки който е имал подобен проблем се е оказало различно
п.п. дистрибуторната капачка я смених първа не е тя.

Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maldini » Пон 07 дек 2009 19:38

mirko_81 написа:колега аз съм със подобен проблем да не кажа съштия . кво ли не правих и ни6то не направих за това одеве ходих и си записах час за диагностика а това дето вадим температурнич датчик и оборотите се вдигат не означава че от него штото и аз го вадих добре сложа го зле и реших че е от него ама не е. питах маистора што е така и тои ми каза че като го извадим веднага на компа отива че антифриза и на -40 градуса и тои пуска поиче бензин да не угасне. и не си бараите тпс-тата штото мн им била шибана настройката .в четвъртак ште я гледат и ште ви пиша кво е при мен ама така като четах за всеки който е имал подобен проблем се е оказало различно
п.п. дистрибуторната капачка я смених първа не е тя.

Еми, ако проблемите са ни идентични, защо при мен не излиза,че има проблем като и правя диагностиката. Явно трябва да се направи диагностика на студено, за да се разбере, но ако проблема е в тоците и тое свързано, така че да се проявява само при определена външна температура на околната среда как ли ще се хване.
В предходните постове забравих да вмъкна и нещо интересно, което съпътства описаните от мен неща в цялата тема, а именно: когато карам само на бензин и позагрее колата да речем спря и изгася за 2-3 минути за да си взема вестник например и после запаля на бензин дига за 6-7 секунди яко оборотите и после се нормализира някак си.
Айде колега пиши какво е станало при теб, след като минеш на диагностиката.

Потребителски аватар
mirko_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirko_81 » Пон 07 дек 2009 21:33

6те ти пиша ама искам да ти кажа че със човека дето ште ч гледа се разбрахме да я гледа студена и като позагрее

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 08 дек 2009 17:52

Гаси я вечер НА БЕНЗИН :!:
Ще мърка като коте на сутринта :wink:

Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maldini » Сря 09 дек 2009 20:10

Даскала™ написа:Гаси я вечер НА БЕНЗИН :!:
Ще мърка като коте на сутринта :wink:

Даскале, аз това и правя. Пали от раз, по паленето нямам забележка, но после като я подкарам на бензин си гасне при изключване от скорост.
Някой ще каже еми карай на газ и само гаси я на бензин и няма да има проблем, но като свърши газта на път да речем бензина си е алтернатива до следващата газостанция, но като гасне нонстоп няма да мога да карам като хората дееба.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 09 дек 2009 22:33

Същия проблем имах и аз докато не я оставих една вечер на бензин да отработи и на сутринта часовник.....виж дали клапана за газта не ти затваря хубаво и нощем изпуска помалко газ и на другия ден смесва бензин-газ и не работи добре......

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”