грешка:Hall Sensor Error->датчик за 1ви цилиндър/разпр. в

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Agonize
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Agonize » Сря 19 апр 2006 16:18

Трябва да се разглобява делкото. И да се махне оста на палеца. Не знам как става но не е супер елементарно за човек, който не го е правил поне веднъж. Не се цигани за 10 лв иди ше ти го сменят.

Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff_gti » Чет 20 апр 2006 8:49

Има два вида закрепване на този датчик в делкото. Първия-на букса, можеш и сам да си го смениш. Вторият-с нитове за една плочка, тук смяната на датчика е доста по-трудоемка и изисква повечко умения, опит и разбира се съответните инструменти и условия. Смяната на този датчик в сервиз не е от евтините услуги. Не помня колко беше точно но помня че ми излезе почти наполовина да си взема работещо делко с датчика от моргата, и вече доста време съм снего без проблеми :) .

Потребителски аватар
Kashon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kashon » Чет 20 апр 2006 8:54

steff_gti написа:Има два вида закрепване на този датчик в делкото. Първия-на букса, можеш и сам да си го смениш. Вторият-с нитове за една плочка, тук смяната на датчика е доста по-трудоемка и изисква повечко умения, опит и разбира се съответните инструменти и условия. Смяната на този датчик в сервиз не е от евтините услуги. Не помня колко беше точно но помня че ми излезе почти наполовина да си взема работещо делко с датчика от моргата, и вече доста време съм снего без проблеми :) .

ами пич БОШ ми казаха 60тина лв. датчик и 20-30лв. смяна
на моргата ми искат 100кинта за делкоо...

по-принцип по моргите като чуят ГТи и литват в космоса за цени

Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff_gti » Чет 20 апр 2006 9:00

Ами аз мойто го взех за около 60 лв. Пробвай друга морга, или пък си го сменяй направо с новичък, те хората са ти казали колко ще ти струва! Ако е занитен почти 100% няма да можеш сам да го смениш. :wink:

Потребителски аватар
Kashon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kashon » Пон 24 апр 2006 17:51

Изображение

някой може ли да ми преведе това чудо точно:disconnect injector harness multi-plug before cranking test, oto prevent engine from starting ....

ясно ми е че трябва да изключа нещо да не запали двигателя ами само да върти не не вдявам какво

че искам да си тествам сигнала на датчика дали
наистина е за смяна...

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Пон 24 апр 2006 18:05

бате я кажи каква е тая програма дето си и направил screen shot по горе???
иначе до колкото знам имжекционна на АБФ-а е само на Bosch - Digifant... няма ABF с Simos...

Потребителски аватар
Kashon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kashon » Пон 24 апр 2006 18:14

maistora_1 написа:бате я кажи каква е тая програма дето си и направил screen shot по горе???
иначе до колкото знам имжекционна на АБФ-а е само на Bosch - Digifant... няма ABF с Simos...

autodata 2005 v2.12

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Пон 24 апр 2006 18:17

их, от кога се каня да си я кача...ама все не ми остава време...мерси за бързия отговор!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 24 апр 2006 21:09

Kashon написа: disconnect injector harness multi-plug before cranking test, oto prevent engine from starting ....

разединете буксата на захранването на инжекторите преди да завъртите за да предотвратите стартиране на двигателя... :idea:

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Пон 24 апр 2006 21:26

Датчик на ХОЛЛ има 3 крака 1 маса/среден/ 1 + ,и 1 информационен.Нали си от Варна обади ми се да го проверим/като го свалиш/.Датчика работи/отчита/ инфо само със магнит който преминава покрай него.Датчик на ХОЛЛ без корпуси/черупки/ струва 25 стотинки-ела щти подаря 1-имам.Ако видим ко предствлява твоя може и да го приспособим,ако не те е страх.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”