Golf 4 1.6 16v 105к.с. няма мощност
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Няма мощност Golf 4 1.6 16v 105к.с.
Чек Енджина ще изпищи, но след известно време и колегата пак ще дойде да пише 

-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
Ще дигна малко тема, може пък автора да я види.
След ровене в нета а и четене тук, оказа че имам два катализатора, което дълго време не ми се вярваше.
Тъй като имам едни проблеми с оборотите а и грешка Р0171 се чудя ако махна първият, които е преди първата ланда сонда дали ще влезна в по-голям филм, ако има някои с 16в голф 4 и е махал този катализатор и реши да сподели много ще се радвам
След ровене в нета а и четене тук, оказа че имам два катализатора, което дълго време не ми се вярваше.
Тъй като имам едни проблеми с оборотите а и грешка Р0171 се чудя ако махна първият, които е преди първата ланда сонда дали ще влезна в по-голям филм, ако има някои с 16в голф 4 и е махал този катализатор и реши да сподели много ще се радвам

- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
И на мен много ми се иска да махна всички възможни катализатори ,ама ме е страх да не се разпищи компа.
Харалампи нали беше махал катализатор и се чудеше как да лъже ламбдата.
Харалампи нали беше махал катализатор и се чудеше как да лъже ламбдата.
-
Да сещам се за Харалампи, ама само първият ли беше махнат, малко корекция 1-вата ламба сонда е преди катализатора в изпускателният колектор. Самият колектор ако не тръгнат на добре нещата сигурно не е евтин, та това засега ме спира. Имаше един неща да се отдалечи разстоянието на 2-рата сонда от тръбата.
Странното че на мен дава грешка която не е постоянна, P0171 System too Lean (Bank 1) което е и за бедна смес, а не забелязвам да не върви колата.
Докрос при изгасен двигател и натиснат педал на газта дросела отвара ли ти се?
Странното че на мен дава грешка която не е постоянна, P0171 System too Lean (Bank 1) което е и за бедна смес, а не забелязвам да не върви колата.
Докрос при изгасен двигател и натиснат педал на газта дросела отвара ли ти се?
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
Честно казано не съм го гледал ,защото досега не съм имал проблеми,да чукна на дърво.
Ама логически погледнато при изгасен двигател педала на газта не би трябвало да отваря дросела ,защото е електронна газ ,ако беше със жило щеше да отваря.
Ама логически погледнато при изгасен двигател педала на газта не би трябвало да отваря дросела ,защото е електронна газ ,ако беше със жило щеше да отваря.
- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
здравейте .незнам от кога е темата но видях че има интерес затова реших да отговоря.аз съм с 1.6 16в азд и махнах първия катализатор който е след първата сонда на колектора.няма никакъв проблем вече 2 месеца и около 5000км.не свети нищо а колата действително усети разликата. 

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Малее, в тая тема ме споменават на всеки пост, а аз чак сега я виждам
)
Който има въпроси - да пита
Вече от 2 години съм без 2-та катализатора
Сега обаче се замислям да сложа един спортен 100-клетъчен
Абе дълга история, но който има въпроси да пита, ще помагам 
Първото като съвет, което мога да дам - ако нямате проблем, по-добре не барайте нищо. Мен ми ги махнаха "вещи" майстори, айде първия как да е, той няма ка кда се махне без да се изкорми... обаче втория що им трябваше да вадят питата, вместо да махнат цялото гърне и да го върнат като видяха, че не бе там проблема...
Както и да е... това е България....
Та съвета ми е - не барайте без причина, а ако смятате, че има причина - махайте така, че да можете да върнете, ако се окаже, че не е там проблема! При мен се оказа че катализатора е абсолютно свободен... като за киломтерите си (тогава бе на ок. реални 110-120 000)

Който има въпроси - да пита

Сега обаче се замислям да сложа един спортен 100-клетъчен

Първото като съвет, което мога да дам - ако нямате проблем, по-добре не барайте нищо. Мен ми ги махнаха "вещи" майстори, айде първия как да е, той няма ка кда се махне без да се изкорми... обаче втория що им трябваше да вадят питата, вместо да махнат цялото гърне и да го върнат като видяха, че не бе там проблема...
Както и да е... това е България....
Та съвета ми е - не барайте без причина, а ако смятате, че има причина - махайте така, че да можете да върнете, ако се окаже, че не е там проблема! При мен се оказа че катализатора е абсолютно свободен... като за киломтерите си (тогава бе на ок. реални 110-120 000)
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
rik10trol написа:Здравеите. Наскоро си купиф Голф 4 но нещо не върви. Дали е нормално Golf 4 1.6 16v 105к.с. мотор BCB да не може да вдигне 140км. На 120 км. навлиза в 4000 оборота на 5 предавка. Не мога да я настъпя въобще. Даите съвет.
И при мен положението е подобно.Имам Golf 4 1.6 16v AUS,и най-много до 140-150 ускорява и то тромаво!!Смених всички видове филтри,няма промяна...остава да видя катализатора в какво положение е...и мен ме съмнява от там да идва проблема....
- Haralampi
maerto написа:rik10trol написа:Здравеите. Наскоро си купиф Голф 4 но нещо не върви. Дали е нормално Golf 4 1.6 16v 105к.с. мотор BCB да не може да вдигне 140км. На 120 км. навлиза в 4000 оборота на 5 предавка. Не мога да я настъпя въобще. Даите съвет.
И при мен положението е подобно.Имам Golf 4 1.6 16v AUS,и най-много до 140-150 ускорява и то тромаво!!Смених всички видове филтри,няма промяна...остава да видя катализатора в какво положение е...и мен ме съмнява от там да идва проблема....
Почни с изпразване на първия в колекторите. Той явно има свойството да се задръства при хубавите ни горива ...

-
maerto написа:
Свещите да си сменял?
Първият катализатор махнеш ли го няма слагане вече, той е в изпускателният колектор, не ми се проверява колко струва нов.
- Haralampi
владислав написа:maerto написа:
Свещите да си сменял?
Първият катализатор махнеш ли го няма слагане вече, той е в изпускателният колектор, не ми се проверява колко струва нов.
Така е. Първия няма повторно слагане. Не струва много... новичък е около 900 лв.

- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
Клеги и аз реших да питам нещо хората които разбират - колата е vw bora v5, 1999, 150hp, няма проблем до момента с вървенето но ми държи според мен ниски обороти 600об./мин., не варират, няма разлика когато вкюча или изключа климатроника, така, че питането ми е следното дали и на мен не е задръстен някой катализатор?
- Haralampi
kikogsxr написа:Клеги и аз реших да питам нещо хората които разбират - колата е vw bora v5, 1999, 150hp, няма проблем до момента с вървенето но ми държи според мен ниски обороти 600об./мин., не варират, няма разлика когато вкюча или изключа климатроника, така, че питането ми е следното дали и на мен не е задръстен някой катализатор?
Нищо не ти е задръстено. При загрял двигател поне нашите 1.6 16V държат 650 оборота. Така е правилно. Когато се включи климатика обаче се вдигат.
Ако имаш някакви проблеми с оборотите - със сигурност проблемът не е в каталзиатора или по-точно има поне 10 други причини, които са много по-вероятни, преди да се захванеш с него. Не го барай

- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
OK няма да го барам 

- grozmaistor
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: 1.6SR AKL
Тук изчетох че се говори за проблемите на 1.6 16v. Как е нормално при 1.6 8v AKL на свободен ход ми държи обороти на 800 а при включен климатик малко се вдигат което е разбираемо. Но имам съмнения че трябва разходът ми да е по-малък. Например минимален разход съм постигнал около 7.5 извънградско бензин повече не съм успял за сваля. По принцип ми харчи 8 извънградско бензин, 9 газ / 11-12 градско безнин, а градското газ не съм замервал. Карам я предимно извънградско 90% от всичко.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”