проблем с голф 2 1.3i NZ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проблем с голф 2 1.3i NZ

Мнениеот rudoni » Сря 19 май 2010 21:51

velizar19791979 написа:колеги вакума на делкото ми не работи,може ли причината да е от него

да ,може и то доста сериозно!почни от там ! има по моргите. а за кабелите ,не ги барай ,не ти пречат!и така палят!не е проблем!

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Пет 21 май 2010 7:51

Щом мотора работи не пипай делкото кабелите са наред, ако не са няма да можеш да потеглиш дори. От там нататък, дебитомера го остави за последно защото има шанс да го повредиш, а се намират трудно. След като не ти работи вакуума на делкото вероятно имаш зацапани дроселови клапи и при мен беше така. Най-добре свали от 4те болта дроселовите клапи и хубаво ги изчисти. Изчисти също и каналчетата за вакуумните маркучета. След което си нагласи дроселовите клапи както е по книжка. После отиди да ти направят центровка на запалването и колето ще литне.
Само за уточнение, този мотор няма система за празен ход. Докато е студен през байпасен клапан минава повече въздух и това е. За това и оборотите са доста по-високи докато е студен мотора. След като позагрее този клапан затваря и коклото въздух мине през дроселовата клапа толкова. На студена кола нямаш колебание в оборотите защото байпасния ти клапан е отворен. Няма какво да го проверяваш.

Направи каквото съм ти написал и пиши за резултатите.

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Пет 21 май 2010 22:06

velizar19791979 написа:колеги вакума на делкото ми не работи,може ли причината да е от него

Ти ме уби, как така не ти работи и не си го оправил? Моя беше прецакан, но в комбинация с датчика на хол и ги смених и 2та, иначе лошо - загрее и след минати 40км плюс минус малко колата гаснеше. Също като загрееше и не палеше, искаше да изстине малко. Иначе кажи на колко оборота ти работи двигателя? Има много причини за колебанието - смуче въздух, прецакан или нерегулиран дебитомер, мръсни или лошо регулирани дроселови клапи, кофти настройка на делкото,скапан температурен датчик на тройника....... Фаровете са проблем на този малък двигател - пускаш ги и оборотите са веднага долу, няма начин, затова и моите съм ги направил малко по-високи.

П.С. Чета че ти дават ъкъли за някакви карбуратори дето ги нямаш, лудница просто, не им обръщай внимание.

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Съб 22 май 2010 7:33

Моя вакуум на делкото също не работеше, а причината беше че около дроселовата клапа беше много мръсно и дупчицата през която минава вакуума беше запушена. Не е болка за умиране, просто колата харчи малко повече.

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Пет 10 сеп 2010 10:23

velizar19791979 написа:колеги проблема е следният,след като запаля започва едно колебание на оборотите за около 5-6 секунди и след това се нормализират това е при всяко запалване на загрял мотор,същият проблем се получава и при изключване от скорост,моля помагайте че това е страшно дразнещо иначе колата не ми гасне :bowdown
Колега преди време имах подобен проблем с колебанията на оборотите, дори като натиснех съединителя на кръстовище колата гаснеше. Смених маркуча от който изпаренията на картера влизат в въздохопровода и се оправи проблема. Ако не можеш да намериш такъв маркуч или само за проба можеш да откачиш маркуча непосредствено под датчика тойто се намира най отгоре и да го затапиш. Ако системата засмуква въздух от там това би ти решило проблема

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”