Скоростна кутия(CJF) за Golf 3 1.6(101)АЕК

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
indjov_GTI
Автомобил: E30
Двигател: M20B20 1990g

Re: Скоростна кутия(CJF) за Golf 3 1.6(101)АЕК

Мнениеот indjov_GTI » Нед 16 май 2010 1:43

Speedy86 написа:
Zlobomir написа:
Speedy86 написа:
Zlobomir написа:Според мен е време да престанете с тия джуниърски изпълнения. Като ще се правите на нещо като шофьори, правете го с нещо като кола, което струва нещо като пари, например Фиат. :D
Относно налягането в СК, аз доколкото знам там няма помпа, притеснява ме леко температурата... Ако искаш колега, дай го тоя кожух с научна цел, ако ще го хвърляш, щото все пак и аз съм с ДУУ, и да не е съвместимо, обичам да си играя, ще докладвам варианти.
Едит: Оу, ти си от Асеновград.

Ами като искаш Fiat купи си бе,аз немога да разбера нужно ли е да се спами постоянно в темите на хората като не ти изнася подминавай темата :beat_butt2

Нещо не ме разбра. Аз Фиат не искам. Като ВВ фен апелирам за щадене на автомобила, за да ни щади и той портфейла. Просто за хора, дето с извинение акълът им е само да чупят, да си купят Фиат, той и без това се чупи.

ОК колега не съм те разбрал :banghead: ,а за щаденето си прав ама аз не съм много от тия дето щадат и това ми е грешката.

колегата мисля визира мен с поста сии ма ше кажа,че и фиат имаше и той се окоти,НО мотора роди и то за нема и 5-6 сек у лютеницата :wink:
:beer :beer

Carfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Carfan » Нед 16 май 2010 14:53

колега като караш бавно ли се счупи тая кутия или си я ръчкал?
И аз съм със същата кола и кутия да знам ако имат някакъв дефект да се подготвя психически :shock Ще се радвам да споделиш колко ще ти седне ремонта :beer

Потребителски аватар
cenko1971
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenko1971 » Нед 16 май 2010 16:36

колко пари ти искат за заварка ?

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 16 май 2010 16:53

В една друга тема пишеше даже, че материалът не се поддавал на заваряване. Но не вярвам, не знам за такъв метал, въпросът е, че може да иска специална технология.

Потребителски аватар
cenko1971
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenko1971 » Нед 16 май 2010 17:05

Zlobomir написа:В една друга тема пишеше даже, че материалът не се поддавал на заваряване. Но не вярвам, не знам за такъв метал, въпросът е, че може да иска специална технология.
не съвсем заварявали сме такива можем да опитаме ама сме далеко

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Съб 22 май 2010 19:24

И така колеги ето че днес изкарах колата от бокса,разминах се със 250-300лв за други скорости,ползвах кожух и диференциал от скоростна кутия 4Т,всичко стана без никакво преправяне бях писал в предишните си мнения че става кожух само от кутия за 1.6-101коня но са ме подвели две дупки на моят спукан кожух и затова съм помислил че не става,но имах стар кожух от 4Т кутия наложих го на двигатела и всички дупки паснаха,после се започна сглобяването на скоростите и след 2 мъчителни часа скоростите бяха готови за монтаж,само остана да регулирам задна скорост че изключва.

П.П:Забравих да спомена че разликата между моят диференциал итози от 4Т-то е в това че моят има два зъба повече(На короната),но аз не усещам никаква разлика със 4Т диференциала.Дано съм бил полезен на колегите със същият проблем,ако имат въпроси да питат. :beer

Потребителски аватар
dslm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dslm » Пон 22 ное 2010 6:49

Колеги така и не разбрах , може ли да се сложи друга „СК” на двигател 1.6(АЕК).
Понеже,аз съм с същия двигател и имам проблем със скоростите т.е. трудно ми влизат,смених съединител,маслото и пак трудно влизат и мисля да сменям „СК”. Бях при майстор и той ми каза,че ремонта на „СК” щял да бъде скъп,по добре да си намеря др. „СК”.Ако може някой да каже какви „СК” стават за този двигател, че несъм много запознат .

Потребителски аватар
indjov_GTI
Автомобил: E30
Двигател: M20B20 1990g

Мнениеот indjov_GTI » Пон 22 ное 2010 7:31

Speedy86 написа:П.П:Забравих да спомена че разликата между моят диференциал итози от 4Т-то е в това че моят има два зъба повече(На короната),но аз не усещам никаква разлика със 4Т диференциала.Дано съм бил полезен на колегите със същият проблем,ако имат въпроси да питат. :beer

колега трябвало е и пиньона да смениш със сигурност за тоя диф от 4т пиньона е с повече зъби от твоя ,днес ще ги преброя и на единия пиньон (твоя 3.94) и на другия(4т 3.67) и ще ти кажа разликата :wink: :beer

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Пон 22 ное 2010 18:14

indjov_GTI написа:
Speedy86 написа:П.П:Забравих да спомена че разликата между моят диференциал итози от 4Т-то е в това че моят има два зъба повече(На короната),но аз не усещам никаква разлика със 4Т диференциала.Дано съм бил полезен на колегите със същият проблем,ако имат въпроси да питат. :beer

колега трябвало е и пиньона да смениш със сигурност за тоя диф от 4т пиньона е с повече зъби от твоя ,днес ще ги преброя и на единия пиньон (твоя 3.94) и на другия(4т 3.67) и ще ти кажа разликата :wink: :beer

Е да за това не се сетих изобщо прав си колега,но сигурно пак ще има сваляне на скоростите че сега пък задна взе да изключва а иде зима и без нея неможе.

П.П:За колегата дето пита какви други скорости стават за тоя мотор,колега стават всички скоростни кутии от 2-ка или 3-ка стига стартера да е отпред на двигатела и да са с лостов механизъм,мисля че изключение правят тези от малкото GTI-115 на тях по спомен опашката им е с 27 или 28 шлица,ако сложиш такива трябва и феродовият диск да сменяш.Поздрави

Потребителски аватар
dslm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dslm » Вто 23 ное 2010 12:32

Благодаря колега за отговора. Поздрави

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”