:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Предница - само ядове

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Предница - само ядове

Мнениеот ktamen » Съб 05 юни 2010 13:15

tisho_psg написа:
Nikkolay написа:добре, а така фатално ли е да се кара...Интересното е, че със зимните гуми, които са 175/70/13 не ги прави тези номера. Само с летните 195/50/15, но и той си е стандартен размер за голф..разменял съм гумите, задните - отпред, предните - отзад и пак същата работа, не е от криви джанти..

Значи имаш 4 летни гуми за боклука.Стари ли са летните ти гуми?

Точно!

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Съб 05 юни 2010 13:44

не, нищо им няма :banghead: с 6-7 мм. грайфер са, почти нови...
Да не би да й идват широки и затова да навива волана....все пак си е стандаретн размер за голф и не би трябвало...
При ниска скорост, при спиране и минаване през неравност и го навива в ляво или дясно. :banghead:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 05 юни 2010 13:55

Nikkolay написа:не, нищо им няма :banghead: с 6-7 мм. грайфер са, почти нови...
Да не би да й идват широки и затова да навива волана....все пак си е стандаретн размер за голф и не би трябвало...
При ниска скорост, при спиране и минаване през неравност и го навива в ляво или дясно. :banghead:

На мен ми се струва че проблема който описваш, всъщност не е проблем а си е напълно нормално за нископрофилните гуми :)
В началото съм спирал да проверявам за спукана гума :)

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 05 юни 2010 14:16

Winner25 написа:
Nikkolay написа:не, нищо им няма :banghead: с 6-7 мм. грайфер са, почти нови...

На мен ми се струва че проблема който описваш, всъщност не е проблем а си е напълно нормално за нископрофилните гуми :)
В началото съм спирал да проверявам за спукана гума :)

Да точно така,за спортните коли с нископрофилни гуми е най-нормално волана да им играе... :063: :screwy
Какво означава гумите са "почти нови"? Какъв им е ДОТ-а? Може да не са се изтъркали и да са криви.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Съб 05 юни 2010 14:30

Дота им е от 2008-ма
Нищо им няма на гумите 100%
Кое е нормално при нископрофилните - да въртят волана ли..., за първи път чувам такова нещо, вярно ли е :roll:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 05 юни 2010 14:45

с нископрофилните гуми колата може да е само по-стабилна.Но щом със зимните гуми го няма проблема,значи гумите или джантите са с проблем.Или поне такава е логиката ;)

Потребителски аватар
Tihomircho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihomircho » Сря 09 юни 2010 12:39

Аз колеги карам ПОЛО и постоянно ми яде предна лява гума иначе съм смянял цялата предница ходил съм на реглаж за последно сменях кормилен накраиник десен и след последня реглаж вече съвсем изяде грайфера на гумата но пък няма да сее движи се в права линя нито носи нито нищо :shock

Chovekagrupa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Chovekagrupa » Сря 09 юни 2010 14:49

Колега, пробвай да размениш предните гуми. Аз имах същия проблем на Опел Кадет и след размяна на гумите проблемът изчезна (обяснение нямам, но е факт). Успех

Chovekagrupa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Chovekagrupa » Сря 09 юни 2010 17:12

Chovekagrupa написа:Колега, пробвай да размениш предните гуми. Аз имах същия проблем на Опел Кадет и след размяна на гумите проблемът изчезна (обяснение нямам, но е факт). Успех

Имам предвид д размениш лявата и дясната предни гуми.

Потребителски аватар
Bandit
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bandit » Чет 24 юни 2010 8:17

няма да е от гумите те са съвсем нормален размер дори масово ползван. аз лично карам с 45 а мой приятел дори с 40 висока гума. по скоро провери джантите с които караш ( централният отвор) много често при разминаване се получава това тресене във волана. централния тръбва да е 57.1 на джантата. друг момент е налягането в гумата в твоя случай е желателно да си с 2.4 2.5 бара не по малко така се получава ражномерно износване на гумата и при среща с дупка ( по скоро ями ) няма да се наложи ремонт на джантата. поздрави и успех с разрешаването на проблема.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Чет 24 юни 2010 9:47

Bandit написа:няма да е от гумите те са съвсем нормален размер дори масово ползван. аз лично карам с 45 а мой приятел дори с 40 висока гума. по скоро провери джантите с които караш ( централният отвор) много често при разминаване се получава това тресене във волана. централния тръбва да е 57.1 на джантата. друг момент е налягането в гумата в твоя случай е желателно да си с 2.4 2.5 бара не по малко така се получава ражномерно износване на гумата и при среща с дупка ( по скоро ями ) няма да се наложи ремонт на джантата. поздрави и успех с разрешаването на проблема.

Централния отвор на джантите е по широк, затова съм с втулки :roll: , да не идва оттам проблема :roll:

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Чет 24 юни 2010 11:06

Централния отвор на джантите е по широк, затова съм с втулки :roll: , да не идва оттам проблема

Може,може... :banghead:

А в какво състояние са ти втулките ??

Потребителски аватар
autoted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот autoted » Чет 24 юни 2010 11:57

колеги като ви дърпат колите постоянно ли е или като стъпите на чисто нов асфалт спира :) аз също го имам този проблем дори и с мотора :) но като стъпя на новичак още не отъпкан колата заспива :lol: иначе е възможно и от задница да дърпа ако задържа някое колело но е малко вероятно , при крива джанта различни джанти , крива гума и какво ли още не :) но при всичко ако перфектно по колата вината е в общината :)

Потребителски аватар
Pepo991
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pepo991 » Чет 24 юни 2010 12:08

може да е от рейката щом си сменил повечето неща или виж провери си и тампоните горе на макверсона ,въпреки че от тях малко трудно да дърпа наляво и надясно ...

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Чет 24 юни 2010 14:43

Сашо, втулките бали го в кво състояние са, мен ми се виждат нормални :Mr Green Fun
тампоните на макферсона са сменени :roll:
само на неравности го прави проблема, на прав път няма проблеми...

п.п. От джанта или гума, няма да ми опъва волана, когато карам с 5км/час, а то най редовно го прави като карам или спирам особено по паветата

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”