Намалена мощност Голф4 1.8 AGN

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zelkata_ok1_
Автомобил:
Двигател:

Re: Намалена мощност Голф4 1.8 AGN

Мнениеот zelkata_ok1_ » Пет 18 юни 2010 18:48

:banana

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Нед 20 юни 2010 13:23

Има малко развитие по въпросът. Вчера след като изтрезнях и спря да ме боли главата се захванах да посменям малко части по каручката.

- DENSO VK 20 са вече на колата и мога да кажа, че ефектът е доста добър. Леко по добри реакци от към подаване на газ и по - добро поведение при каране по - дълго време във високи обороти.

- Така и така беше време за нов въздушен филтър, та реших да си вложа малко повече пари JR F 359185

Сега мога да кажа, че работата на моторът на бензин е значително по - добра. Е акто цяло не съм и очаквал някакви чудеса от смяната не едни свещи и филтър, но се посъживи малко моторчето.

И все пак си остава впечетлението, че колата е по - тромава ... бяха дни когато след 3000 об. се усещаха 125-те коня. Та остана сега да пробвам с един читав дебитомер. Все си мисля, че като се появи този 'бъг' дебитомерчето не подава много вярна информация и сместа остава бедна.

Та ако има няакой добричък колега който да се навие да напрвя едно завойче с неговият дебитомер, ще съм му безкрайно благодарен.

Потребителски аватар
zelkata_ok1_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelkata_ok1_ » Пон 21 юни 2010 16:46

колега ще ти дам моя дебитомер за експеримента ако си навит да ме повозиш да видя дали не си внушавам че колата е спъната :да:

Потребителски аватар
zelkata_ok1_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelkata_ok1_ » Чет 24 юни 2010 20:11

колеги някой дали има информация за тия о2 сензор заместители :да:

Потребителски аватар
zelkata_ok1_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelkata_ok1_ » Вто 29 юни 2010 20:47

:beer

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Сря 30 юни 2010 9:19

бих препоръчал да се сменят следните неща: свещи (по каталог), въздушен филтър (на всеки 5-6к км, особено ако се кара на газ), ламбда сонда (препоръчвам бош) и почистване на дроселовата клапа. :beer след смяната на всяко едно от тези неща се чувства добро! mhihi

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Сря 30 юни 2010 9:45

не виждам нищо писано за ревизия на АГУ!? ако изпуска макар и малко преобогатява сместа и "дави " колата!итогава ламбдата се намесва и става нещо казано "мазало".направи ревизия на АГУ !и бягай при Мишо в Герман! :D :да:

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Сря 30 юни 2010 17:24

rudoni написа:не виждам нищо писано за ревизия на АГУ!? ако изпуска макар и малко преобогатява сместа и "дави " колата!итогава ламбдата се намесва и става нещо казано "мазало".направи ревизия на АГУ !и бягай при Мишо в Герман! :D :да:

Колегата е прав .. тъй като съм в отпуска и не съм в София ... та и нямам добра връзка с интернет не съм пускал ъпдейти.

Смяната на свещите беше разковничето на проблема. Старите вече бяха дали фира ... особено на първият цилиндър. След смяната на свещи и въздушен филтър нещата на бензин заспаха. Остана проблемаът на газ.

Както е споменал колегата по горе малка профилактика на газтз и сега всичко е в норми. Проблемът беше очевиден - и двата филтъра на газ бяха пълни с нещо като графит (или си е направо графит). Също така рейката на газовите инжектори имаше нужда от почистване. По самите инжектори имаше жълто наслояване (изглежда като да е сяра) и 3-ти инжектор засядаше (около 30 мс в отворено състояние) и сместа ставаше прекалено богата. Това само доказва колко качествени горива плащаме. Та почистване, смяна на свещи и въздушен филтър решават моят проблем. За щастие всички диагностики които правихме показват, че дебитомерът и ламбда сензорът са на ред. Остава да си поиграя с настройката на газ и проблемът е решен.

Благодаря на всички за съветите.
: vw fen

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”