Ръждите по предни калници на Golf 3/Vento и около резервоара

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Ръждите по предни калници на Golf 3/Vento и около резервоара

Мнениеот Ljubon » Пет 03 сеп 2010 15:37

Petko_91 написа:затова сам против слагането на тези лайсни на веждите над гумите просто след време кат ги махнеш под тях вече няма да е останало нищо :D

...Но могат да послужат за да скриеш ръжди с тях.

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пет 03 сеп 2010 16:49

Ljubon написа:
Petko_91 написа:затова сам против слагането на тези лайсни на веждите над гумите просто след време кат ги махнеш под тях вече няма да е останало нищо :D

...Но могат да послужат за да скриеш ръжди с тях.
mhihi :да: :да: :да: :applause: Точно! Или да си снададеш калника и да не си личи, както аз ще направя...

Потребителски аватар
kle4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kle4kata » Сря 08 сеп 2010 23:01

мерси за темата видях на моито венто и доста пръс махнах и да ви кажа че евала на хората които са го писали, за всяка кола трябва грижи не може само каране

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Чет 23 сеп 2010 22:38

Колеги имим питане за съвет,доста изчетох,но немога да реша..
При смяна на калник,отвътре с какво да го намажа боди някакво 910 или 930 или антикор?
Калника е втора употреба,няма ръжди,просто искам да го запазя за по-дълго време

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пет 24 сеп 2010 7:05

Няма значение с какво, което ти допадне повече като цена и консистенция, всичко е добро. Важното е да се намаже добре, без пропуски и с дебелина поне 3-4мм (ако трябва няколко слоя).

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 24 сеп 2010 12:22

vwg3 написа:Колеги имим питане за съвет,доста изчетох,но немога да реша..
При смяна на калник,отвътре с какво да го намажа боди някакво 910 или 930 или антикор?
Калника е втора употреба,няма ръжди,просто искам да го запазя за по-дълго време

Изчисти го хубаво и ако няма поражения, забърши обилно с коресилин и намажи с Боди 930. Гледай да е гладка повърхността, да не задържа кал. Ако е грапава след четката, може да я загладиш, като топнеш четката в коресилин и загладиш. Може и с 999, но го боядисай отгоре.
Преди години се използваше покритие от болкит, разтворен в коресилин или бензин. Нанася се много трудно, само с твърда четка, но няма отлепване или пукане. Ама много смърди, направо се задушаваш в помещение.
Това бе по времето, когато се чакаше с години ред за кола. Сега кой ще се занимава с такива сложнотии...

Потребителски аватар
kle4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kle4kata » Съб 25 сеп 2010 0:00

здравеите искам да попитам имам ръжда по задния капак на вентото точно под номера кадето са светлините за осветяват номера , как да сваля номера, и ако може за съвет за махането при отварането на капака пада малки парчета ружда

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 03 окт 2010 0:21

при толкова извадена кал и клони с листа не се съмнявам че гният калниците
Изображение
това е само от единия калник
някак ми се струва не са го доизмислили от завода как да се изтичат тия лайна и се насъбират там между пластмасата и ламарина
постоянно си стои влажно - от там е гниенето :?

Потребителски аватар
jordancho
Автомобил: VW Bora
Двигател: AGZ 1999

Мнениеот jordancho » Пон 04 окт 2010 17:23

колега, и моя багажник беше започнал да гние на същото място, оказа се че светлините, които осветяват номера ми задържат влага и затова гние.
Процедурата е следната - с една отверка откопчаваш номера от пластмасата като внимаваш да не скъсаш нита, после леко го огъваш от двата му края и с ключ 10 отвиваш винтовете, които са отдолу. След това отвиваш гайките, които държат стоповете на капака (отвиват се от вътре с тръбен ключ 8 или 10), и така сваляш цялата пластмаса дето е закрепена на задния капак. След това изтъркваш всичко ръждиво обработваш с някакъв ръждопреобразувател и боядисваш с нещо антикоразионно (аз боядисах със сив грунд, като си сложиш пластмасата така или иначе нищо не се вижда, така че не е от значение цвета, освен ако ръждата не е тръгнала нагоре по капака, тогава ще береш ядове), сглобяваш по обратния ред и си готов, но един съвет от мен - не слагай оригиналните светлини на номера, не са направени както трябва и ако ги сложиш пак ще ти задържат влага, а от там тръгва целия проблем.
Аз го правих това преди 3 год. и до сега нямам никакви проблеми, а нямам гараж - колата ми нощува на улицата. Успех :)

Потребителски аватар
tot_1425
Автомобил: GOLF 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот tot_1425 » Пон 04 окт 2010 19:42

]Не е дообмислено. Изрязах около 1 см от подкалника откъм двигателя.Надявам се да спре да трупа боклуци ,а дъждът да ги отмива.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 16 юни 2011 18:16

Прочетох написаното в постовете по-горе,имам същия проблем на Венто,4 години я карам,там е чистено,файда няма.То е като при възпитанието-липсват първите 7 години!Ние за съжаление не сме били собственици по това време,т.е. борим се за загубена кауза.Лично аз ще имам тази кола не повече от година от този момент нататък,ако не се "терминира" сама някак си-ще и помогна!Точно грозна ръждива кола съм мразил цял живот,но все такива карам(поради известни на всички причини-сиромашия!).Ама с кеф ще я размажа...след годинкаааа :P
Извинете,ако съм прекалил със сарказъм :cry:

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Вто 21 юни 2011 16:39

Не съм съгласен със това което споделят някои колеги относно калниците не 5 а 10 мин да миеш отворите файда никаква, ако фабрично не са намазани с восък/силикон който е свалял и виждал оригинален калник знае за какво говоря, поради инциденти имах честа да смена няколко пъти калници на колата и съм се нагледал на какво ли не по моргите, по принцип подложени на гнилоч са колите от серията голф 3 от 95 до 97 самите калници са по леки по некачествена изработка говорим за оригинални калници не турски ламаринки, освен, че са по леки не са намазани целите с това лепкавото което прилича на восък/силикон, а само до там от където почва лайсната на калника, демек на няй критичното място, за да се предпазите от ръждата е нужно да се свали калника да се зашкури, да се намаже с ръждообразователи и тем подобни химии и след това обилно намазване с боди/битум, също е хубаво да се намаже и прага там където ляга калника!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 21 юни 2011 17:04

20 до 40 лв добър калник от моргата....с късмет дори и същия цвят...сменя се с винтове!Не виждам основание за вайкане ....

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Вто 21 юни 2011 19:10

Здравейте колеги :) Мога само да кажа, че колегата Vento е много прав относно почистването на боклуците и калта.На голфа си го правя това почти всеки път когато го мия.През 1-2 месеца си свалям и пластмасовите прагове, пръскам и там-адски много кал и прах се задържа.На старата ми кола (опел астра Ф ) това го правех всеки път-пръскане навсякъде-подкалници, прагове, свалях си кората под предното стъкло и там миене, покрай гърловината на резервоара, кажи речи навсякъде където може да се пръска със струйка :D Карах я три години и я продадох без една точица ръжда-хората като идваха да я гледат и не можеха да повярват :P Когато си миете колите пръскайте навсякъде където смятате, че може да се задържат боклуци и кал ;) Хем за колата добре, хем на вас ще ви е кеф като знаете, че колата ви е чиста отвсякъде :да:

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 22 юни 2011 17:21

doaiena написа:Не съм съгласен със това което споделят някои колеги относно калниците не 5 а 10 мин да миеш отворите файда никаква, ако фабрично не са намазани с восък/силикон който е свалял и виждал оригинален калник знае за какво говоря, поради инциденти имах честа да смена няколко пъти калници на колата и съм се нагледал на какво ли не по моргите, по принцип подложени на гнилоч са колите от серията голф 3 от 95 до 97 самите калници са по леки по некачествена изработка говорим за оригинални калници не турски ламаринки, освен, че са по леки не са намазани целите с това лепкавото което прилича на восък/силикон, а само до там от където почва лайсната на калника, демек на няй критичното място, за да се предпазите от ръждата е нужно да се свали калника да се зашкури, да се намаже с ръждообразователи и тем подобни химии и след това обилно намазване с боди/битум, също е хубаво да се намаже и прага там където ляга калника!

ти изброи точно тия голфове дето гният по-малко.Точно последните голфове 3ки са с по-качествени материали.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”