Тресене при спиране Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Re: Тресене при спиране Голф 4

Мнениеот achodemo » Пон 13 сеп 2010 19:44

Съмнителният написа:
morfei1 написа:Тва предполагам си с FSIII спирачна система :roll:

Сигурен съм на 99 %.И аз ги разкарах мойте 280 мм и в момента съм на 288 мм.Засега не мога да преценя дали спира по-добре, но съм сигурност изчезна тресенето при спиране.

И 588мм да са дисковете като се изметнат ще друса здраво .Да не казвам че колкото по голям диск толкова по голямо тресене ще е като се изкриви mhihi

Мойте са нови 280мм и няма друсане ! Спира отлично ! Те тези там профани дето са я конструирали колата са преценили какви спирачки са нужни , ама нали ние тука сме от професор нагоре ......знаем по добре ! :D :D :D

Хаиде на здраве :beer :D

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Пон 13 сеп 2010 20:05

morfei1 написа:Да де и аз това казвам FSIII. Ами след като смениш цялата предница, дискове накладки, накрайници,тампони амортесьори, джанти,гуми, сложиш чип, смениш маховик ала-бала и ако пак титресе колата при спиране (понеже проблема може да е в някой от тези компоненти), си намери спирачки на 288мм.

Стига бе, ти сериозно ли? Тресе от два месеца, напоследък се засили и за това купих дискове и накладки. Какво значение имат 8 мм повече за тресенето? Или се сменява и друго?

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Пон 13 сеп 2010 20:08

Като ги сложиш новите дискове ще видиш че ще е ОК
И при мен така беше преди да ги сменя :D

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Пон 13 сеп 2010 20:12

Морфей ме плаши само :)
По принцип не спирам рязко ако не се налага. Като пътувам се старая да намалявам скоростта с предавките.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 13 сеп 2010 22:20

Никой не плаша мочета. Пожелавам ви с новите дискове да си решите проблемите и да имате добри спирачки и да сте доволни от автомобилите си :wink:

Забравяте и един тънък момент, че по-големият диск е и по-дебел, загрява по-малко, съответно, загрява и феродото по-малко от което следва по-студени спирачки по-добро спиране, по-малка вероятност от изкривяване.

Аз съм карал Голфа си и с 280мм и с 288мм и сега е с 312мм, и съм си направил изводите. За някои 8мм диаметър и 3мм са нищо, да не говорим за спирачния апарат и буталото му, за мен разликата има.... но различни шофьори, различни коли, различен стил на каране, различен поглед върху нещата. Всеки да си преценя, аз си казвам моите "5 стинки" относно проблема :) .

В интерес на истината съм нямал оплаквания от нито един комплект. Просто ви казвам на какво да обърнете внимание, ако след всички ремотни и подменени части, имате оплаквания от спирачките.

@dragozow, мога да ти предложа перфектни дискове Цимерман 280мм с два броя накладки Паджит в перфектно състояние на добра цена - втора употреба, ако проявяваш интерес. Частите се намират в София :). 100% гаранция за дисковете, че не са криви.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Вто 14 сеп 2010 6:16

Мерси ама не купувам консумативи втора ръка :)
Имам вече нови дискове Delphi и накладки TRW, тия дни ще я оставя на майстора да ги смени.

Physicx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Physicx » Вто 14 сеп 2010 9:20

Мойта тресе на празен ход без да натискам никакви спирачки тресе двг-ля като спра на място и всичко е ок ?

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Вто 14 сеп 2010 9:49

И моята тресеше така при спиране, много гадно ! След като сложих чипа и това тресене изчезна.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 14 сеп 2010 10:02

Обобщено за спирачките - системата на 280мм дискове криви по-често от по-големите, като в някой случай при нея се появяват кривини по съпортите и в цялаат носеща конструкция - ефекта е че слагаш нови дискове, проблема изчезва и след 5000-10000км пак имаш криви дискове или поне тресене. Аз за мен съм си направил извода че докато тресенето е минимално няма да сменям дискове. Имам едно леко претрисане в много редки случай, но съм с дискове по 55лв вече на 28000км. Мисля че при повечето колеги едни хубави дискове ще изкарат 30К без никакви ядове, което е приемливо все пак. Оригинални дискове вероятно ще догонят и над 50000км. в което има логика! :да:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 14 сеп 2010 18:32

Вибрацията която се усеща с FSIII всщност е доста различна от крив диск, щот си нямате и на идея как тресе при криви дискове. Усеща се едва едва и то когато натискате много леко педала, горедо-долу да му оберете луфта.... с минимално усилие. Повечето хора го отдават на криви дискове, но не са прави.

Всеки който е карал с FSIII и ATE може да направи разлика.... понеже това усещане липсва при ATE, с което не искам да кажа, че FSIII спирачките са боклук, а просто, че тази лекичка вибрация е напълно нормална за тях.

Както казаха и по-горе с нови дискове и накладки не се усеща, но след време пака започва да се усеща..... еми не се шашкайте, нито дисковете ви са криви, нито са ментаци.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Вто 14 сеп 2010 20:20

И при мен не се усещаше до скоро. Накладките са ми на година и има много хляб в тях, мисля да си ги запазя като резервни. Дисковете и те имат само един ръб.

Потребителски аватар
plmitev
Автомобил: VW Golf
Двигател: ALH 2000

Мнениеот plmitev » Вто 14 сеп 2010 20:55

Какво се сменя за да се премине от 280 на 288мм? И аз минах по този път.... брадясах, но не намерих решение, дискове престъргани стари, чисто нови и.... тресе!!!!! Сега се примирих, но не ми харесва и ще сменям, само да знам кое :screwy

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 14 сеп 2010 21:21

morfei1 написа:Вибрацията която се усеща с FSIII всщност е доста различна от крив диск, щот си нямате и на идея как тресе при криви дискове. Усеща се едва едва и то когато натискате много леко педала, горедо-долу да му оберете луфта.... с минимално усилие. Повечето хора го отдават на криви дискове, но не са прави.

Всеки който е карал с FSIII и ATE може да направи разлика.... понеже това усещане липсва при ATE, с което не искам да кажа, че FSIII спирачките са боклук, а просто, че тази лекичка вибрация е напълно нормална за тях.

Както казаха и по-горе с нови дискове и накладки не се усеща, но след време пака започва да се усеща..... еми не се шашкайте, нито дисковете ви са криви, нито са ментаци.

да прав си чел съм отзиви и наистина-след 2000км пак същата работа

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Вто 14 сеп 2010 22:49

hitman0013 написа:
morfei1 написа:Вибрацията която се усеща с FSIII всщност е доста различна от крив диск, щот си нямате и на идея как тресе при криви дискове. Усеща се едва едва и то когато натискате много леко педала, горедо-долу да му оберете луфта.... с минимално усилие. Повечето хора го отдават на криви дискове, но не са прави.

да прав си чел съм отзиви и наистина-след 2000км пак същата работа

Ееее тук не съм съгласен , мойте са на почти 5к. и няма треперене ! За сага.......... :roll:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 15 сеп 2010 8:13

При мен е различен ефекта. При обран луфт никога нямам треперене... като се заюркам много и на второто-третото брутално спиране от 80 до 20 примерно почва да бие волана. При нормално каране май никога не го усещам :beer

ПП: Прави сте че това не са криви дискове, брутално блъскане е, неможеш да го збъркаш :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”