GOLF 1.4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Re: GOLF 1.4

Мнениеот nikson85 » Чет 25 ное 2010 12:46

G-HELL написа:
TiL написа:Иначе аз не мисля, че е по евтин от към чаркалъците...

Аз съм с ABD и чесно казано не виждам при мен в какво се изразява скъпата подръжка. Имам 2 ремъка на кръст, нямам клима, нямам серво на волана и т.н. Вярно, че има и части, които не са особено евтини, но като цяло поддръжката е доста по-проста от на ABF примерно.

nikson85 написа:аз съм на мнени че 1.4 са по-здрави при тройковите

Тук не съм съгласен.По-големите двигатели са по-здрави, плюс това много важен момент е и това как е карана дадена кола, дали е пазена, дали е поддържана (обслужвана на време) и така

също зависи колко коня ти е двигателя и дали е с един или повече вала, или е със повече цилиндри ,и колко е степента на сгъстяване при ГМР, и ДМР , дали има турбо или е обикновен. :?
колкото по малко коне, толкова по добре. с повишаване на мощноста на мотора се набляга на неговата устойчевост ,която не е на 100% сигурност :да:
да вземем за пример примерно най бързата кола бугати вейрон тя е с 16 цилиндъра което компенсира на 100% сигурност и обем 8 литра на 1000 коня , бих казал , че това е машина на времето mhihi , но и скъпа mhihi

Последна промяна от nikson85 на Пет 26 ное 2010 14:46, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Чет 25 ное 2010 13:51

nikson85 написа:
G-HELL написа:

Аз съм с ABD и чесно казано не виждам при мен в какво се изразява скъпата подръжка. Имам 2 ремъка на кръст, нямам клима, нямам серво на волана и т.н. Вярно, че има и части, които не са особено евтини, но като цяло поддръжката е доста по-проста от на ABF примерно.

Тук не съм съгласен.По-големите двигатели са по-здрави, плюс това много важен момент е и това как е карана дадена кола, дали е пазена, дали е поддържана (обслужвана на време) и така

също зависи колко коня ти е двигателя и дали е с един или повече вала, или е със повече цилиндри ,и колко е степента на сгъстяване при ГМР, и ДМР , дали има турбо или е обикновен. :?
колкото по малко коне, толкова по добре. с повишаване на мощноста на мотора се набляга на неговата устойчевост ,която не е на 100% сигурност :да:
да вземем за пример примерно най бързата кола бугати вейрон тя е с 16 цилиндъра което компенсира на 100% сигурност и обем 8 литра на 1000 коня , бих казал , че това е машина на времето mhihi , но и скъпа mhihi

Абе човек,ти надрусан ли пишеш тук?

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Чет 25 ное 2010 15:44

tisho_psg написа:
nikson85 написа:
G-HELL написа:

Абе човек,ти надрусан ли пишеш тук?

надрусан каво ще рече това надрусан????????? :screwy

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Чет 25 ное 2010 15:50

Ще рече,че колегата има съмнения че приемаш опиати :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Чет 25 ное 2010 15:51

ще рече да не си с разума си!

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 25 ное 2010 15:59

Моля, така ще поключат на младежа темата и нищо няма да научи.Връзка между мощност, кубатура и издръжливост няма.Всичко е до бройка и до предишната и поддръжка.
nii написа:в благоевград имаше такси тико на 1000000км без да му е отварян двг.
от Деу тогава на бакшиша му бяха дали няква награда и го писаха във вестниците.
хич не са редки случаите на половин милион без ремонт.
поне половината коли в БГ са на по толкова. независимо че на километражите пише между 100 и 200хил.

Момчето да взима каквото му е на сърце :beer

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 25 ное 2010 18:46

Парите са адски много за 1.4... Колкото и да е запазен, това не променя факта, че колата с този двигател има динамика като на соц.автомобил. За тия пари можеш да намериш голф с много по-приличен двигател, при това с газ.

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Чет 25 ное 2010 19:43

Аз примерно като човек, който кара 1.4 ~60 магарета започва да ми се иска нещо по-така мощно, с повече динамика и като чукна педала на газта искам колата да реагира моментално, а не със закъснение един вид. Та не ми се занимава с пресаждания на двигатели, защото в моят случай би било безмислен (аз си знам защо... няма да изтъквам личните си мотиви). Та по скоро бих си взел друг екземпляр с по-голям мотор избягвайки двигателите 1.4 и 1.6 ... Мисълта ми, е че всичко зависи от това за какво ти е необходима колата. Дали просто колкото да караш нещо докато се ошлайфаш или за по дълаг и сериозен период ти трябва колата. Също дали като градска кола или като кола, с която често ще се ходи на дълго. Иначе Голфчето щом е 96-та година си е плюс :) колкото до парите, до колкото разбрах сте комшии, а също така и роднини така, че ако решиш в крайна сметка да го вземаш накарай го човека да ти смъкне малко :) ами това от мен че се поулях тука да давам акъли :Mr Green Fun и каквато и кола да си вземеш със здраве да си я караш и да те радва :beer

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Чет 25 ное 2010 20:37

като чета такива теми винаги ми става смешно :lol: човека пита за 1.4 мотора уточнява че не търси мошност а иванчо и петканчо вместо да обяснят нещо почват да дават акъли "....вземи 1.6 или 1.8"от всички ваг-коли които съм карал съм най-доволен точно от тоя АБД-мотор.за 3 години и около 50 000км не съм сменял нищо по мотора освен ремъци :wink: двигателчето мъркаше.извънградско гореше около 5.мощност не ми е липсвала щото за "добрия шофйор" не е проблем изпреварването дори и с 50 конйова кола :D а между другото по магистрала съм го карал с 185/км.ч :wink: не карам никой да ми вярва а изтъквам факти.а човек ако търси наистина мощност то тогава тряяяя говорим от 1.8Т нагоре :wink:

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Чет 25 ное 2010 21:36

[quote="SACHO7803"]като чета такива теми винаги ми става смешно :lol: човека пита за 1.4 мотора уточнява че не търси мошност а иванчо и петканчо вместо да обяснят нещо почват да дават акъли "....вземи 1.6 или 1.8"от всички ваг-коли които съм карал съм най-доволен точно от тоя АБД-мотор.за 3 години и около 50 000км не съм сменял нищо по мотора освен ремъци :wink: двигателчето мъркаше.извънградско гореше около 5.мощност не ми е липсвала щото за "добрия шофйор" не е проблем изпреварването дори и с 50 конйова кола :D а между другото по магистрала съм го карал с 185/км.ч :wink: не карам никой да ми вярва а изтъквам факти.а човек ако търси наистина мощност то тогава тряяяя говорим от 1.8Т нагоре :wink:[/quo
Предишната ми кола беше 60 к.с и мога да ти кажа,че при изпреварване се кръстиш и тръгваш тогава.Така,че не ми обеснявай,че мощността на колата не е важна.Но ако няма никой на втория етаж и 500к.с сила да караш все тая!

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Чет 25 ное 2010 21:59

vampira_892 написа:Четах, че 1.6 / 1.8 са по добри но този 1.4 е мн запазен поне според мен интересуваме заслужава ли си
2900 лв. ? /quote]
SACHO7803 написа: човека пита за 1.4 мотора уточнява че не търси мошност а иванчо и петканчо вместо да обяснят нещо почват да дават акъли "....вземи 1.6 или 1.8" :wink:

Не четеш ли или просто искаш да кажеш,че си добър шофьор и ти стигат и 20-30 конски сили да изпреварваш и колата ти е страхотна?
Вместо да дадем обективни съвети на момчето,хайде всички да хвалим своето...
/че някой да не казвам какви глупости пишат/

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Чет 25 ное 2010 22:04

plamen-roni написа: ..........!

Няма да забравя една комична ситуация с една Лада Самара , която се опитвах да изпреваря преди години mhihi mhihi :D :D 6-ма ромии гоУфи едвам успя след 120 :)
Но , да споделя , че като цяло съм доволен от АБД-то ми :kissy: :kissy: :kissy: След 6 години вярна служба (естествено имаше ремонти , но не може само да караш , тия дет карат и само масло сменят...... :012: :012: :012: ) та , ако сега реша да си сменям автомобила бих си взел нещо малко по-мощно . В града е перфектна , но извънградско си е малко тегаво (мойта от 2 години само за това я ползвам :applause: :applause: :) ). 4-ма души , багаж и пълна бутилка с Газ (споменах ли , че мойта е на газ :) ) и на нанагорнищата му изкачат буталата. На магистралата ми е все тая , по каталог не знам колко км. му дават максимална , но тази година на път за Рожен самоУета разви колосалните 175 км/ч. :lol: :lol: :lol: :lol:
Та да драсна едно заключение , честно да си кажа АБД-то си ми харесва като двигател , прост и елементарен за обслужване :wink: :wink:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 25 ное 2010 23:12

Не е въпроса колко вдига на 10 километрова права с газ до ламарината и попътен вятър, а какви са реалните възможности на мотора при изпреварване и при продължителен баир. А в случая никак не са големи. Безспортно пак се достига от А до Б почти за същото време, но вместо да минеш камиона почти веднага, чакаш 15 минути да има поне километър видимост. На тая цена във форума има маса 1.8 моно с всички екстри, а сигурно се намират и 2.0 115. Избора си е на колегата, но според мен след година две ще съжалява че не е взел нещо по-мощно. Личен опит.

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Пет 26 ное 2010 0:20

интересно ми е че 90%от хорицата пишещи във тоя форум са комплексари на тема мощност.съжелявам че тряяя го кажа но като индивид карал количество автомобили от 34кс//фиат панда// до автомобил 312кс.//няма споменавам марка че комплексарите ша ма псуват//не виждам голяма разлика между атмосферен мотор 60кс и 100кс....момчето което е пуснало темата пита за 1.4мотор.ако търсеше мощност щеше да пита в някой тунинг форум--нали??а вий си карайте 100конйовите кенефи и си мислете че летите :lol: пък аз ша ви кажа че ако търсите солидна мощност тряяя турбинка.кола без турбина е като уй без мъди :lol: ............аййййй приятно ви изпреварване :applause:

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Пет 26 ное 2010 0:45

SACHO7803 написа:интересно ми е че 90%от хорицата пишещи във тоя форум са комплексари на тема мощност.съжелявам че тряяя го кажа но като индивид карал количество автомобили от 34кс//фиат панда// до автомобил 312кс.//няма споменавам марка че комплексарите ша ма псуват//не виждам голяма разлика между атмосферен мотор 60кс и 100кс....момчето което е пуснало темата пита за 1.4мотор.ако търсеше мощност щеше да пита в някой тунинг форум--нали??а вий си карайте 100конйовите кенефи и си мислете че летите :lol: пък аз ша ви кажа че ако търсите солидна мощност тряяя турбинка.кола без турбина е като уй без мъди :lol: ............аййййй приятно ви изпреварване :applause:

А ти колега като няма какво да кажеш,защо не си мълчиш :Mr Green Fun

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”