G-HELL написа:TiL написа:Иначе аз не мисля, че е по евтин от към чаркалъците...
Аз съм с ABD и чесно казано не виждам при мен в какво се изразява скъпата подръжка. Имам 2 ремъка на кръст, нямам клима, нямам серво на волана и т.н. Вярно, че има и части, които не са особено евтини, но като цяло поддръжката е доста по-проста от на ABF примерно.nikson85 написа:аз съм на мнени че 1.4 са по-здрави при тройковите
Тук не съм съгласен.По-големите двигатели са по-здрави, плюс това много важен момент е и това как е карана дадена кола, дали е пазена, дали е поддържана (обслужвана на време) и така
също зависи колко коня ти е двигателя и дали е с един или повече вала, или е със повече цилиндри ,и колко е степента на сгъстяване при ГМР, и ДМР , дали има турбо или е обикновен.
колкото по малко коне, толкова по добре. с повишаване на мощноста на мотора се набляга на неговата устойчевост ,която не е на 100% сигурност

да вземем за пример примерно най бързата кола бугати вейрон тя е с 16 цилиндъра което компенсира на 100% сигурност и обем 8 литра на 1000 коня , бих казал , че това е машина на времето
, но и скъпа 

и каквато и кола да си вземеш със здраве да си я караш и да те радва