:idea: И компромисното решение, което ми хрумна е да купя един лист около 4м на 2м гофрирана ламарина, примерно около 4-5мм дебела и да помоля някой тенекеджия да ми я закрепи отдолу на 4 или 6 болта, за да може да се сваля лесно при нужда, като само се изрежат дупки за гумите, а всичко друго да е напълно покрито (малко като рали автомобил).
Да се включа и аз, със скромните ми познания по физика и математика сметнах грубо че лист ламарина с размери 4х2х0,005м ще тежи около 315кг.
Ако дебелината на листа се намали до 2мм тогава същия размер ще тежи около 126кг.
Но и при двата случая както казаха колегите трябва да внимаваш със закрепването и най-вече с изпускаталната система понеже ако остане между листа и купето ще се получават голями топлинни разширения които ще срязват закрепващите болтове.
Но да кажем че всичко от по горе можеш да го измислиш-изчислиш по някакъв начин(закрепването), Остава въпроса къде ще намериш майстор с оборудване(абкант) да може да искривява-преправя ламарина(гофрирана) с дебелина 5мм?
Може би само отдолу под двигателя и около задния мост с по тънка ламарина е вариант за това за което си замислил!