Кора под цялата кола? Дали, как и къде?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Golf 3 Yahting GT
Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996

Re: Кора под цялата кола? Дали, как и къде?

Мнениеот Golf 3 Yahting GT » Пет 10 дек 2010 19:41

Здравей Колега,

:idea: И компромисното решение, което ми хрумна е да купя един лист около 4м на 2м гофрирана ламарина, примерно около 4-5мм дебела и да помоля някой тенекеджия да ми я закрепи отдолу на 4 или 6 болта, за да може да се сваля лесно при нужда, като само се изрежат дупки за гумите, а всичко друго да е напълно покрито (малко като рали автомобил).

Да се включа и аз, със скромните ми познания по физика и математика сметнах грубо че лист ламарина с размери 4х2х0,005м ще тежи около 315кг.
Ако дебелината на листа се намали до 2мм тогава същия размер ще тежи около 126кг.
Но и при двата случая както казаха колегите трябва да внимаваш със закрепването и най-вече с изпускаталната система понеже ако остане между листа и купето ще се получават голями топлинни разширения които ще срязват закрепващите болтове.
Но да кажем че всичко от по горе можеш да го измислиш-изчислиш по някакъв начин(закрепването), Остава въпроса къде ще намериш майстор с оборудване(абкант) да може да искривява-преправя ламарина(гофрирана) с дебелина 5мм?

Може би само отдолу под двигателя и около задния мост с по тънка ламарина е вариант за това за което си замислил!

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Пет 10 дек 2010 23:51

Офтопик:
Колега, тези ниски окачвания не са за България. Моят abf също беше така и направих алуминиевия картер на манерка, сега съм с метален. праговете също заминаха смених и тях. Сложих си спортно окачване weitec (-30mm), което направи клирънса почти като заводски, но доста по стегнато и се родих направо никъде не закачам а колата я карам точно като джипка.
Варианта при теб е да сложиш метална скара под картера. Бех гледал в един руски форум как я правят и къде точно я закрепят. Потърси нещо от този сорт.

Потребителски аватар
Slavyan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slavyan » Съб 11 дек 2010 19:18

Не ме разбирайте погрешно, аз не ходя офроуд с него, но просто има няколко шорткъта, по които ми се налага до минавам понякога, за да спестя около 20 минути, като съм закъснял за работа, например. Два пъти вече свалих гарнетата като ги драснах в едни бабуни. Просто ми се иска да има нещо отдолу, което да пречи да ги издраскам.

Може и да не е едно цяло парче. Хареса ми идеята с решетка, може да стане комбинация с кора под двигателя и някаква здрава решетка под останалата част от колата... :roll:
Да се включа и аз, със скромните ми познания по физика и математика сметнах грубо че лист ламарина с размери 4х2х0,005м ще тежи около 315кг. Ако дебелината на листа се намали до 2мм тогава същия размер ще тежи около 126кг.

Не знам коя точно формула си използвал, но не мога да си представя как такова парче ще тежи 126 кг. Може и да греша... Но ако наистина е толкова, определено ще помисля още повече върху варианта решетка...

Не чух обаче до сега препоръка къде да го направя? Някой има ли идея кой би могъл да ми свърши такава работа добре?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Съб 11 дек 2010 20:45

Аз доколкото знам предназначението на кората под мотора е по-скоро моторният отсек да остане неопръскан и незапрашен, какъвто става, ако няма кора. Кората под мотора не играя ролята на предпазна за картера или мотора, както е при някои други коли. Както знаем заводски се монтира пластмасова такава, което говори само по себе си нейната роля. Моят съвет е същият като на повечето колеги - не си заслужава да се занимаваш. Ако те е страх от удари отдолу или повдигни някак колата си, или просто не я ползвай по такива участъци :beer

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Съб 11 дек 2010 20:51

Точно така! За защита на картера и скоростите има ето това:
Изображение

Поръча се под номер 357 018 905 A и струва около 230-250 еуро :screwy

Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kcars » Съб 11 дек 2010 21:05

Ами не е ли по добре вместо да даваш пари за трудно осъществими идеи да си вземеш една Москвичка и с нея да си ходиш по неравните и черни пътища.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”