Вратата се отключва, но не се отваря. - Решено!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Vw Polo 6N2 GTI
Автомобил:
Двигател:

Re: Вратата се отключва, но не се отваря.

Мнениеот Vw Polo 6N2 GTI » Сря 29 дек 2010 21:16

здравейте! спасението ти е силиконов спрей на Dupli-Color помага вярвай...остай кой к'во ти говори да сваляш кори иврати и нз си к'во :D пробвай с тоз спрей ;) !успех!

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Сря 29 дек 2010 21:40

toni_tv написа:Да това найстина е кофти момент и аз патя с шофьорската врата. Пръсках ключалката но няма оправяне явно без разглабване няма да мине.

И при мен беше така, но срещу 10лв ми оправиха ключалката :beer

Потребителски аватар
Мikk
Автомобил: Volkswagen Tiguan
Двигател:

Мнениеот Мikk » Чет 30 дек 2010 10:29

Vw Polo 6N2 GTI написа:здравейте! спасението ти е силиконов спрей на Dupli-Color помага вярвай...остай кой к'во ти говори да сваляш кори иврати и нз си к'во :D пробвай с тоз спрей ;) !успех!

здравей колега,
от къде купи т'ва вълшебно спрейче.

Vw Polo 6N2 GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vw Polo 6N2 GTI » Съб 01 яну 2011 13:59

руския пазар в Монтана 8)

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Пон 03 яну 2011 4:55

Да споделя и моите премеждия. Предна дясна врата - отключва се и се заключва без проблеми, както с ключа, така и с централното, но врата не се отваря. Дръжката на бравата и палчето си остават на "свободен ход". Как ли не я мъчих - топлене, изтудяване, със сила, пръскане в ключалката и отгоре, през дупчицата на палчето и не и не... Да се свали кората дотолкова, че да стигнеш до бравата си е мисията невъзможна при затворена врата. Трябва да се разкостят всички пластмаси около вратата и да се разкарат гумените уплътнения, някакви метални планки, с които да издърпаш кората от щипките, щото няма място да си завреш кебапчетата, телчето на палчето упорито продължава да държи кората плътно по вратата, както и таблото. Един месец изкарах с врата по-малко и покрай празниците реших, че съм прежалил кората и тръгнах за триона. Почнах да оглеждам и да събирам кураж и гледам - като се отвори задната врата, през фугата между предна и задна врата се вижда болта на дръжката на предната..:bowdown (имало господ) Еврайска звезда (от тези дето са на Г - като шестограмите) и с малко сръчност развих болта на дръжката, извадих я, окъпах бравата през вече големия отвор за директно пръскане и зе че се отвори пущината....

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 03 яну 2011 9:52

Аз моята реалано не съм я оправил защото същата вечер замръзна и блокира пак. За щастия сега се отваря та ще сваля кората и ще "измия" бравата с WD40 като след това мисля да и сипа силиконова грес...

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 03 яну 2011 10:58

Целия проблем се "крие" в така наречения "актуатор" в бравите.Това нещо "изолира" външната и вътрешната дръжки при заключване,но след отключване не ги "закача" обратно.Нещо като ел.магнет с пружинка е и многото гресиране не помага,защото именно студената грес "стяга" механизма!.Който желае да я разглоби на "атоми" бравата и просто щателно да почисти,смазване-символично.
Актуатора се захранва с буксата към бравата(май е 4 или 5 пина),на стари модели няма такова нещо.Познава се по "активното"заключване-като дърпате пина на вратата,централното се активира и го прибира.При проблем в този механизъм обикновено се появява (д)ефект-"повторно" заключване.Това не е "екстра",а опит на системата да заключи врата с липсващ сигнал и след това "отсвирва" тая зона.Честа причина е и маншона на вратата(кабелчета).
И всичко това е заради крадците!
Ха..щях да забравя ..ЩАСТЛИВА И СПОРНА НОВА ГОДИНА!

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Пон 03 яну 2011 12:04

Нещо такова беше при мен. Имаше някаква жълта грес, която беше станала като изсъхнал маджун.
П.П. Освен голямата букса на бравата (4 или 5 дебели пина бяха) и вакума има и още една малка буксичка с едни много тънки пинчета (май 3 бяха). Тя за какво служи?

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 03 яну 2011 12:22

emo-gar написа:Целия проблем се "крие" в така наречения "актуатор" в бравите.Това нещо "изолира" външната и вътрешната дръжки при заключване,но след отключване не ги "закача" обратно.Нещо като ел.магнет с пружинка е и многото гресиране не помага,защото именно студената грес "стяга" механизма!.Който желае да я разглоби на "атоми" бравата и просто щателно да почисти,смазване-символично.
Актуатора се захранва с буксата към бравата(май е 4 или 5 пина),на стари модели няма такова нещо.Познава се по "активното"заключване-като дърпате пина на вратата,централното се активира и го прибира.При проблем в този механизъм обикновено се появява (д)ефект-"повторно" заключване.Това не е "екстра",а опит на системата да заключи врата с липсващ сигнал и след това "отсвирва" тая зона.Честа причина е и маншона на вратата(кабелчета).
И всичко това е заради крадците!
Ха..щях да забравя ..ЩАСТЛИВА И СПОРНА НОВА ГОДИНА!

Ми ние дето не сме с заводско централно... :roll:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 03 яну 2011 14:22

GRUEL написа:Нещо такова беше при мен. Имаше някаква жълта грес, която беше станала като изсъхнал маджун.
П.П. Освен голямата букса на бравата (4 или 5 дебели пина бяха) и вакума има и още една малка буксичка с едни много тънки пинчета (май 3 бяха). Тя за какво служи?

Мисля да обслужва микро-ключето на патрона,подава сигнал на централното при завъртане на ключа

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 03 яну 2011 18:08

пръскайте с вд40, щото има и по-лош вариант :) От студа бравата ми е замръзвала в отворено положение и вратата не може нито да се затвори, нито заключи.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 05 яну 2011 10:30

"Банята" с WD40 при мен даде резултат. Тази сутрин при -7 се отвори без проблем.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: Вратата се отключва, но не се отваря. - Решено!!!

Мнениеот nokiangage » Чет 06 яну 2011 10:02

А пък при мен вчера се отвори и не искаше да се затвори вратата...След 30 мин на работещ двигател и парно на мах се оправи...и по-доре, че иначе трябваше да спя там... :003:

Vw Polo 6N2 GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vw Polo 6N2 GTI » Чет 06 яну 2011 11:14

също така става да вземеш една кърша и с антифриз да си намажеш уплътненията пак върви работа за напред .. Но първо отвори вратата :D :)

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 06 яну 2011 15:14

Vw Polo 6N2 GTI написа:също така става да вземеш една кърпа и с антифриз да си намажеш уплътненията пак върви работа за напред .. Но първо отвори вратата :D :)

Колега, блгодаря за съвета, но май не си разбрал, че проблема е в бравата, а не в уплътненията.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”