Вратата се отключва, но не се отваря. - Решено!!!
-
Vw Polo 6N2 GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Вратата се отключва, но не се отваря.
здравейте! спасението ти е силиконов спрей на Dupli-Color помага вярвай...остай кой к'во ти говори да сваляш кори иврати и нз си к'во
пробвай с тоз спрей
!успех!
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
toni_tv написа:Да това найстина е кофти момент и аз патя с шофьорската врата. Пръсках ключалката но няма оправяне явно без разглабване няма да мине.
И при мен беше така, но срещу 10лв ми оправиха ключалката

- Мikk
- Автомобил: Volkswagen Tiguan
- Двигател:
Vw Polo 6N2 GTI написа:здравейте! спасението ти е силиконов спрей на Dupli-Color помага вярвай...остай кой к'во ти говори да сваляш кори иврати и нз си к'вопробвай с тоз спрей
!успех!
здравей колега,
от къде купи т'ва вълшебно спрейче.
-
Vw Polo 6N2 GTI
- Автомобил:
- Двигател:
руския пазар в Монтана 
- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
Да споделя и моите премеждия. Предна дясна врата - отключва се и се заключва без проблеми, както с ключа, така и с централното, но врата не се отваря. Дръжката на бравата и палчето си остават на "свободен ход". Как ли не я мъчих - топлене, изтудяване, със сила, пръскане в ключалката и отгоре, през дупчицата на палчето и не и не... Да се свали кората дотолкова, че да стигнеш до бравата си е мисията невъзможна при затворена врата. Трябва да се разкостят всички пластмаси около вратата и да се разкарат гумените уплътнения, някакви метални планки, с които да издърпаш кората от щипките, щото няма място да си завреш кебапчетата, телчето на палчето упорито продължава да държи кората плътно по вратата, както и таблото. Един месец изкарах с врата по-малко и покрай празниците реших, че съм прежалил кората и тръгнах за триона. Почнах да оглеждам и да събирам кураж и гледам - като се отвори задната врата, през фугата между предна и задна врата се вижда болта на дръжката на предната..
(имало господ) Еврайска звезда (от тези дето са на Г - като шестограмите) и с малко сръчност развих болта на дръжката, извадих я, окъпах бравата през вече големия отвор за директно пръскане и зе че се отвори пущината....
(имало господ) Еврайска звезда (от тези дето са на Г - като шестограмите) и с малко сръчност развих болта на дръжката, извадих я, окъпах бравата през вече големия отвор за директно пръскане и зе че се отвори пущината....- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Аз моята реалано не съм я оправил защото същата вечер замръзна и блокира пак. За щастия сега се отваря та ще сваля кората и ще "измия" бравата с WD40 като след това мисля да и сипа силиконова грес...
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Целия проблем се "крие" в така наречения "актуатор" в бравите.Това нещо "изолира" външната и вътрешната дръжки при заключване,но след отключване не ги "закача" обратно.Нещо като ел.магнет с пружинка е и многото гресиране не помага,защото именно студената грес "стяга" механизма!.Който желае да я разглоби на "атоми" бравата и просто щателно да почисти,смазване-символично.
Актуатора се захранва с буксата към бравата(май е 4 или 5 пина),на стари модели няма такова нещо.Познава се по "активното"заключване-като дърпате пина на вратата,централното се активира и го прибира.При проблем в този механизъм обикновено се появява (д)ефект-"повторно" заключване.Това не е "екстра",а опит на системата да заключи врата с липсващ сигнал и след това "отсвирва" тая зона.Честа причина е и маншона на вратата(кабелчета).
И всичко това е заради крадците!
Ха..щях да забравя ..ЩАСТЛИВА И СПОРНА НОВА ГОДИНА!
Актуатора се захранва с буксата към бравата(май е 4 или 5 пина),на стари модели няма такова нещо.Познава се по "активното"заключване-като дърпате пина на вратата,централното се активира и го прибира.При проблем в този механизъм обикновено се появява (д)ефект-"повторно" заключване.Това не е "екстра",а опит на системата да заключи врата с липсващ сигнал и след това "отсвирва" тая зона.Честа причина е и маншона на вратата(кабелчета).
- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
Нещо такова беше при мен. Имаше някаква жълта грес, която беше станала като изсъхнал маджун.
П.П. Освен голямата букса на бравата (4 или 5 дебели пина бяха) и вакума има и още една малка буксичка с едни много тънки пинчета (май 3 бяха). Тя за какво служи?
П.П. Освен голямата букса на бравата (4 или 5 дебели пина бяха) и вакума има и още една малка буксичка с едни много тънки пинчета (май 3 бяха). Тя за какво служи?
- radi_nrj
emo-gar написа:Целия проблем се "крие" в така наречения "актуатор" в бравите.Това нещо "изолира" външната и вътрешната дръжки при заключване,но след отключване не ги "закача" обратно.Нещо като ел.магнет с пружинка е и многото гресиране не помага,защото именно студената грес "стяга" механизма!.Който желае да я разглоби на "атоми" бравата и просто щателно да почисти,смазване-символично.
Ми ние дето не сме с заводско централно...
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
GRUEL написа:Нещо такова беше при мен. Имаше някаква жълта грес, която беше станала като изсъхнал маджун.
Мисля да обслужва микро-ключето на патрона,подава сигнал на централното при завъртане на ключа
пръскайте с вд40, щото има и по-лош вариант
От студа бравата ми е замръзвала в отворено положение и вратата не може нито да се затвори, нито заключи.
- radi_nrj
"Банята" с WD40 при мен даде резултат. Тази сутрин при -7 се отвори без проблем.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Re: Вратата се отключва, но не се отваря. - Решено!!!
А пък при мен вчера се отвори и не искаше да се затвори вратата...След 30 мин на работещ двигател и парно на мах се оправи...и по-доре, че иначе трябваше да спя там... 

-
Vw Polo 6N2 GTI
- Автомобил:
- Двигател:
също така става да вземеш една кърша и с антифриз да си намажеш уплътненията пак върви работа за напред .. Но първо отвори вратата

- radi_nrj
Vw Polo 6N2 GTI написа:също така става да вземеш една кърпа и с антифриз да си намажеш уплътненията пак върви работа за напред .. Но първо отвори вратата![]()
Колега, блгодаря за съвета, но май не си разбрал, че проблема е в бравата, а не в уплътненията.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”