Маркучи картерни газове.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Маркучи картерни газове.

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 26 яну 2011 20:56

Gabroveca написа:Мотора се води 2е но тези маркучи ги няма втора употреба или ако ги намеря ще са в същото състояние като моите.

това не е 2е ами ADY или AGG, ти маркуча ли търсиш или пластмасовата тръба ?, защото моите маркучи се сцепиха и аз ги побулгарих с парчета от криви маркучи на този размер, ако застанеш пред мотора трябва да ти кажа че са други за да разбереш, снимки има в гаража, мен ми придръпваше мотора, понякога се инатеше да пали топъл. Тия мотори на случайни засмуквания са много капизни...

Потребителски аватар
h_andreev
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр. Бургас - VW Vento GT 2.0 2E 115hp 1993 ГИ: D.T.Gas GasTech 704

Мнениеот h_andreev » Сря 26 яну 2011 21:52

Айде да споделя и аз моя опит.

От тема тук в форума прочетох:

KoKo88 написа:Колеги този маркуч който идва от картера и отива в капака на главата на мотор 2.0 115 hp. е напално,ама найстина напално идентичен с този на Лада Нива,пробвайте и ше разберете 4лв струва хаха смешна работа на ония от магазина на Vw дето ми казаха 75 лв напрао им се исмях им показах тоя... Поздрави дано съм бил полезен :P

че става маркуча за картерни газове от Лада Нива.
Отидох в първия магазин за руски автомобилни части и си взех от там маркуч който ми струваше 4.50лв.
Изделието има същата форма и извивка като на оригинала, само дето е можеби 1 мм по дебело. Става без проблеми.
Вече почти две години работи :)

Успех

Gabroveca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gabroveca » Сря 26 яну 2011 22:07

DoH_KuXoT написа:
Gabroveca написа:Мотора се води 2е но тези маркучи ги няма втора употреба или ако ги намеря ще са в същото състояние като моите.

това не е 2е ами ADY или AGG, ти маркуча ли търсиш или пластмасовата тръба ?, защото моите маркучи се сцепиха и аз ги побулгарих с парчета от криви маркучи на този размер, ако застанеш пред мотора трябва да ти кажа че са други за да разбереш, снимки има в гаража, мен ми придръпваше мотора, понякога се инатеше да пали топъл. Тия мотори на случайни засмуквания са много капизни...

Колега мотора ми е 2е. При него са направени за съжеление само от маркучи няма нищо пласмасово! И двата маркуча са цъфнали от температурата! Проблема е следния че двата маркуча влизат тази пласмасова кутия като едно цяло такава е отливката!Проблема е че смучи въздух от късото маркуче към смикателите, и по този начин мени оборотите!
Просто позлвах снимката за да покажа образно за какво става въпрос!

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 26 яну 2011 23:15

Gabroveca написа:
DoH_KuXoT написа:

Колега мотора ми е 2е. При него са направени за съжеление само от маркучи няма нищо пласмасово! И двата маркуча са цъфнали от температурата! Проблема е следния че двата маркуча влизат тази пласмасова кутия като едно цяло такава е отливката!Проблема е че смучи въздух от късото маркуче към смикателите, и по този начин мени оборотите!
Просто позлвах снимката за да покажа образно за какво става въпрос!

да отливката са два, взимаш един нож, поливаш с вода и режеш симетрично между двата маркуча, вече имаш един който е от долния край на блока кум пластмасата, който при теб е здрав , доколкото разбирам, след това си намираш маркуч с завойче и слагаш от дросела до маслоотделителя. Маркуча може и прав да е, но малко се пречупва и е по-добре да има коляно, аз съм карал една година и с прав маркуч и няма проблеми.
Не се притеснявай да режеж между двата маркуча, отляти са като едно цяло но вътре са две отделни единици, няма проблеми.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 26 яну 2011 23:16

h_andreev написа:Айде да споделя и аз моя опит.

От тема тук в форума прочетох:

KoKo88 написа:Колеги този маркуч който идва от картера и отива в капака на главата на мотор 2.0 115 hp. е напално,ама найстина напално идентичен с този на Лада Нива,пробвайте и ше разберете 4лв струва хаха смешна работа на ония от магазина на Vw дето ми казаха 75 лв напрао им се исмях им показах тоя... Поздрави дано съм бил полезен :P

че става маркуча за картерни газове от Лада Нива.
Отидох в първия магазин за руски автомобилни части и си взех от там маркуч който ми струваше 4.50лв.
Изделието има същата форма и извивка като на оригинала, само дето е можеби 1 мм по дебело. Става без проблеми.
Вече почти две години работи :)

Успех

виж това ще го проверя звучи най удачно :)
ето какво излиза в сайта им, мисля че варианти има ... http://emk-33.com/shop/advanced_search_ ... B8&x=0&y=0

Gabroveca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gabroveca » Чет 27 яну 2011 15:44

Ами днес купих маркуч със вътрешен размер 22 милиметра малко скоби и сичко стана ок! Даже колата почна да върви доста по прилично от преди и нямам никакви проблеми! Благодаря на всички колеги който се отзоваха!

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 28 яну 2011 15:16

peter70 написа:здравей, имам пасат със същия двигател и същия проблем. Маркучите струват точно 35 лв. Мисля че ги има в наличност. Можеш да си ги смениш сам без да даваш пари за майстор.

а къде ги има налични тия маркучи колега да си взема и аз?

Хитко
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Хитко » Пет 28 яну 2011 19:51

Я кажи колега от къде го взе маркуча? Дали ще стане на моч АЕХ :) че ми се е поразмекнал

valkata43
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valkata43 » Сря 19 окт 2011 10:56

Здравеите,аз търся тръба само че за 1.6 AFT,от дебитомера влиза в дросела и в нея се включват два отдушника-от капака на клапаните и от картера.Някаква идея къде мога да я потърся,защото в автохит ми искат 200 лв.

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Сря 19 окт 2011 23:20

valkata43 написа:Здравеите,аз търся тръба само че за 1.6 AFT,от дебитомера влиза в дросела и в нея се включват два отдушника-от капака на клапаните и от картера.Някаква идея къде мога да я потърся,защото в автохит ми искат 200 лв.

Маркуч от лада за 5 лева, 2 скоби за водни съединения - стотинки, при мен се беше счупил и "преходника", дето влиза в картера - свалих го и стругар ми направи метален за 8 лева. Монтажа е за тчно 5 минути със цигарата....

Потребителски аватар
tiho_madjarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tiho_madjarov » Пет 21 окт 2011 18:24

Днес питах в Авто Хит дали го има и колко струва.Нямат го наличен,поръчва се оригинален от Австрия и пристига за 2 седмици.Цена 30 лв. heavy metal zork heavy metal zork heavy metal zork След 2 седм ще съм с ново маркуче eusa

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 21 окт 2011 19:19

valkata43 написа:Здравеите,аз търся тръба само че за 1.6 AFT,от дебитомера влиза в дросела и в нея се включват два отдушника-от капака на клапаните и от картера.Някаква идея къде мога да я потърся,защото в автохит ми искат 200 лв.

viewtopic.php?f=11&t=210803&hilit=%D0%BE%D1%82%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%BD%D0%B8%D0%BA+aft

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”