Golf 4 ALH - Неоткриваем проблем със спирачките
- R32_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Неоткриваем проблем със спирачките
колега пробваи да помпш педала и виш дали смуче въздух сервото
- hobsy
- Автомобил:
- Двигател:
Снощи пробвах с друга вакуум помпа и пак нямаше разлика , сервото както съм написал по-горе съм го сменил с друго.На запален ли да гледам смуче ли въздух или на изгасен мотор?
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Като угасиш двигателя, трябва да имаш няколко "меки" напомпвания и педала да се втвърди след което. Демек, няма загуби по вакуумите. Ако искаш да хванеш силно "съскане", на запален мотор естествено.
Аз следя внимателно темата, и също почвам да "изглупявам"
Аз следя внимателно темата, и също почвам да "изглупявам"

- hobsy
- Автомобил:
- Двигател:
Да така е , на изгасен двигател като напомпам 2-3 пъти си седи твърд педала и не потъва , замислям се вече за нова помпа да купувам но ще посъбера още мнения първо.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Смени ABS-a и ще се оправи.
- Емо Йорданов
- Автомобил: Golf2+ BMW e36
- Двигател: 2.8 VR6 + 328
- Контакти:
Колега управили проблема със "съскането" в купето(когато е запален ДВГ-то и натисниш педала)?Че, и на мене ми се появи същия проблем след смяна на спирачната помпа. Съшите симптоми имам и аз 

- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Емо Йорданов написа:Колега управили проблема със "съскането" в купето(когато е запален ДВГ-то и натисниш педала)?Че, и на мене ми се появи същия проблем след смяна на спирачната помпа. Съшите симптоми имам и аз
Ти обърна ли внимание на "О"-пръстена между помпата и сервото? Да не е паднал при монтажа на помпата?
- Емо Йорданов
- Автомобил: Golf2+ BMW e36
- Двигател: 2.8 VR6 + 328
- Контакти:
Не съм и обърнал внимание може да е паднала.
Утре ще си сложа мойта старата помпа да видя дали, ще се управи проблема.Мойта беше 20мм сложих 22мм спирачна помпа от пасат но без серовото.Системата е обезвъздушавана десетки пъти, но работата става от по зле на по зле.
Тъкмо беше се по втърдил педала, вкарахме я пак за обезвъздушаване и педала пак стана мекичак.
П.с.: извинявам се на автора, че му марся темата но ми писна 3 ден да обезвъздушавам без фаида.

П.с.: извинявам се на автора, че му марся темата но ми писна 3 ден да обезвъздушавам без фаида.

- hobsy
- Автомобил:
- Двигател:
Съскането го оправих като си сложих обратно старото серво което си работи , купих си чисто нова помпа от Елит Кар но пак няма разлика но ми писна вече и се отказвам.Само ABS модула не съм сменил но скоро не мисля и да го сменявам , писна ми да хвърлям пари на вятъра!
може и нова да е помпата ,отвори я и виж как и са гумичките !има два вида помпи - с по две и три уплътнителя , и при тези с три средния е обърнат обратно!и става една ,не ти е работа! може и клапаните вътре да не работят ,много неща могат да са!като натискаш педала изкарва ли течност през щуцерите на колелата?като развиеш холендрите към помпата започва ли веднага да тече течност и това става ли след АБС-а?АБС нв бърка системата! дори и да е повреден системата работи като обикновена- запазват се спирачните свойства на автомобила!
- hobsy
- Автомобил:
- Двигател:
Като напомпам педала , задържа и разхлабя щуцера за обезвъздушаване течност излиза направо на струя , така и на 4-те колела.Помпата като я монтирах оставих маркучетата откачени и започнах да я пълня с течност и не след дълго тя си прокапа сама от маркучетата без да натискам педала и така ги завих към ABS иначе и след него да разхлабя пак протича.Аз до колкото разбрах в ABS модула има някаква хидравлична помпа която спомага за спирането и има някаква вероятност да се е прецакала и симптомите са потъващ педал.
тази помпа в модула създава условия за намаляване на налягането ,а не за създаване на налягане което да спира!и за това е противоблокираща система!и това налягане се разпределя от електро клапани за всяко колело поотделно!но основната система е механичната !оправяй нея!
- hobsy
- Автомобил:
- Двигател:
Е какво повече мога да направя ? То освен да си купя нова кола друго не остана.
не, не купувай!просто мисли и въви след течността 1 тя ще те отведе до проблемът!
- bilyana.andreeva
- Автомобил:
- Двигател:
hobsy написа:Е какво повече мога да направя ? То освен да си купя нова кола друго не остана.
Здравей, какво стана накрая?
Реши ли се проблема и ако да, как?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”