голф 3 абф мудна реакция нормално ли е ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Re: голф 3 абф мудна реакция нормално ли е ?

Мнениеот genov1 » Вто 12 юли 2011 12:29

Те тия 150 коня са при 6000+ оборота, а на ниските въртящия момент може да е малък. виж си предварението, щом казваш че пали трудно може да е повечко

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Вто 12 юли 2011 18:04

Компа ти прави предварението няма кво да гледаш,немойш го мръдна.Абф на бензин не съм видял да пали от четвърт винаги прави няколко оборота и тогава пали ,това не е проблем.Пак казвам проверете белезите и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО отворете капака на клапаните за да видите валовете как са зацепени един спрямо друг,на компютъра и да я закачаш нищо няма да ти излезне тия симптоми забрави да ти ги хване "лапатопа"!Абф тръгва и от 2000 оборота с малко жокери ,не е хич муден в ниските!

Потребителски аватар
GTI 16V ABF
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 2.8 VR6 - AAA

Мнениеот GTI 16V ABF » Вто 12 юли 2011 18:56

berta написа:колата си е с къси скорости...

Тогава колега щом и със къси скорости пак е муден значи определено се нуждае от лек :drunk :bishop

spallding
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spallding » Нед 14 авг 2011 21:44

колега не се притесняваи и моята е сащата муднааа никва я няма и от ден на ден мисля че става все по зле или аз и свикнах вечи.значи двигателя си работи равномерно просто няма мощмост на ниските,+ и мойта не пали от 1 вартене аз от 3-то 4-то.не сам проверявал за белези ама маъ е краъно времи или го направи ти и пиши да знам дали е о0т това

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Нед 14 авг 2011 22:48

АБФ сток до към 3000 оборота си е муден.И аз мислех, че не е наред колата.Прочетох доста теми и се убедих, че всички сток абф са така.Защо не засечете от 0 до 100 за колко време ги прави?

Потребителски аватар
Habits
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Habits » Пон 15 авг 2011 10:01

berta написа:И другото което е тая кола никога не пали от четвърт дори ако е 50 градуса на ванка прави 5-6 завартания двигатела и тогава пали :) някакви идеи ?

Аз съм с ABF също и това бавно палене и при мен го има. Казаха ми , че това е нормално за ABF двигателите (все пак не е нормално да ти върти прекалено много). Относно тази мудност в ниските обороти, също е нормално. Но минеш ли 3500 оборота, колата става друга и тогава се усещат всичките катъри под капака :) Много е вероятно да нямаш никакви проблеми, ами просто да си въобразяваш. 8)

Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94
Двигател: ABF

Мнениеот TheExorcist » Пон 15 авг 2011 14:33

Habits написа:
berta написа:И другото което е тая кола никога не пали от четвърт дори ако е 50 градуса на ванка прави 5-6 завартания двигатела и тогава пали :) някакви идеи ?

Аз съм с ABF също и това бавно палене и при мен го има. Казаха ми , че това е нормално за ABF двигателите (все пак не е нормално да ти върти прекалено много). Относно тази мудност в ниските обороти, също е нормално. Но минеш ли 3500 оборота, колата става друга и тогава се усещат всичките катъри под капака :) Много е вероятно да нямаш никакви проблеми, ами просто да си въобразяваш. 8)

От има-няма месец и аз карам такова голфче първите ми впечатления бяха същите....бавна до към 3-3500 оборота (какво бавна братче,то старата ми двойка моно-инжекцийка развърташе в пъти по-бързо) но след това има сила и то доволно. Например като карам по Цариградско (за съжаление по 3-4 пъти на ден) съм усетил колата, че на пета предавка с 80 и от там нагоре започва да "дърпа" на въпросната предавка. За паленето както няколко колеги казаха - и мойта е така. Развърта 4-5-6 пъти стартера и тогава пали. А понякога ако е била изгасена скоро (половин, един час) пали от раз. Ходих и в Герман да си изкажа мъката на Мишо (евентуално някаква даигностика да й направи) обаче веднага ме заби с думите, че до към 3к и малко оборота е все едно караш 90 коня кола. :? Та....друго не мога да кажа за сега.

Потребителски аватар
GTI 16V ABF
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 2.8 VR6 - AAA

Мнениеот GTI 16V ABF » Пон 15 авг 2011 15:21

Че е муден АБФ-а във ниските е муден ама пък вие го изкарвате ненормално муден :screwy карал съм един 100% стоков АБФ и до 100 съм го засичъл за 8сек.това си е пре доволно спорет мен :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 15 авг 2011 15:36

moimoimoi написа:като за начало проверете ламбда сондата може да е станала мудна и да реагира бавно

Квод а и гледат на ламбдата като е narrowband(да ме поправи някой ако греша) и бачка кажи речи само на рпазен ход и няма нищо общо с "вървежа".

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Пон 15 авг 2011 17:01

GTI 16V ABF написа:Че е муден АБФ-а във ниските е муден ама пък вие го изкарвате ненормално муден :screwy карал съм един 100% стоков АБФ и до 100 съм го засичъл за 8сек.това си е пре доволно спорет мен :lol:

И моята идея е такава-засичате от 0 до 100км за колко ги прави и готово.Ако е над 9 според мен нещо не е наред и трябва да се гледа :roll:

Потребителски аватар
if4oo
Автомобил: GOLF 4 VR6T
Двигател: AUE

Мнениеот if4oo » Пон 15 авг 2011 17:37

колеги муден-муден ама чак пък толкова....със 9а кутията трябва веднага да пали "джапанките".
има му нещо на тоя голф.отиди на една диагностика недей гадай

Потребителски аватар
dj_runner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_runner » Пон 15 авг 2011 17:46

за паленето : свещи + кабелите на свещите (проверка)
чуденето дали да тръгне е от ламбда сондата , да ходи на диагностика ще види , че е така :)

Потребителски аватар
if4oo
Автомобил: GOLF 4 VR6T
Двигател: AUE

Мнениеот if4oo » Пон 15 авг 2011 18:03

относно паленето,за мен е нормално.и аз съм така.имаше тема за паленето на АБФ-а и общото мнение е,че просто така палят(с повече въртене).което не означава ,че нетрябва да пробва с кабели и свещи разбира се

Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94
Двигател: ABF

Мнениеот TheExorcist » Пон 15 авг 2011 19:15

if4oo написа:относно паленето,за мен е нормално.и аз съм така.имаше тема за паленето на АБФ-а и общото мнение е,че просто така палят(с повече въртене).което не означава ,че нетрябва да пробва с кабели и свещи разбира се

Не знам ама все си мисля, че не е от свещите. С денсо иридиум съм (на няма и 5к километра съм) и нови кабели :/

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Пон 15 авг 2011 21:35

Вземете направете една диагностика.Огледайте филтри-въздушен и горивен.Огледайте запалителната система как е.Абе общо взето гледа се всичко и каквото не е наред да се прави.Тогава ще тръгне както трябва :) Че и с тези къси скорости тряа да обръща обортомера от раз ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”