голф 3 абф мудна реакция нормално ли е ?
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Re: голф 3 абф мудна реакция нормално ли е ?
Те тия 150 коня са при 6000+ оборота, а на ниските въртящия момент може да е малък. виж си предварението, щом казваш че пали трудно може да е повечко
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Компа ти прави предварението няма кво да гледаш,немойш го мръдна.Абф на бензин не съм видял да пали от четвърт винаги прави няколко оборота и тогава пали ,това не е проблем.Пак казвам проверете белезите и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО отворете капака на клапаните за да видите валовете как са зацепени един спрямо друг,на компютъра и да я закачаш нищо няма да ти излезне тия симптоми забрави да ти ги хване "лапатопа"!Абф тръгва и от 2000 оборота с малко жокери ,не е хич муден в ниските!
- GTI 16V ABF
- Автомобил: VW Corrado
- Двигател: 2.8 VR6 - AAA
berta написа:колата си е с къси скорости...
Тогава колега щом и със къси скорости пак е муден значи определено се нуждае от лек

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега не се притесняваи и моята е сащата муднааа никва я няма и от ден на ден мисля че става все по зле или аз и свикнах вечи.значи двигателя си работи равномерно просто няма мощмост на ниските,+ и мойта не пали от 1 вартене аз от 3-то 4-то.не сам проверявал за белези ама маъ е краъно времи или го направи ти и пиши да знам дали е о0т това
- badov
- Автомобил:
- Двигател:
АБФ сток до към 3000 оборота си е муден.И аз мислех, че не е наред колата.Прочетох доста теми и се убедих, че всички сток абф са така.Защо не засечете от 0 до 100 за колко време ги прави?
berta написа:И другото което е тая кола никога не пали от четвърт дори ако е 50 градуса на ванка прави 5-6 завартания двигатела и тогава палинякакви идеи ?
Аз съм с ABF също и това бавно палене и при мен го има. Казаха ми , че това е нормално за ABF двигателите (все пак не е нормално да ти върти прекалено много). Относно тази мудност в ниските обороти, също е нормално. Но минеш ли 3500 оборота, колата става друга и тогава се усещат всичките катъри под капака

- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
Habits написа:berta написа:И другото което е тая кола никога не пали от четвърт дори ако е 50 градуса на ванка прави 5-6 завартания двигатела и тогава палинякакви идеи ?
Аз съм с ABF също и това бавно палене и при мен го има. Казаха ми , че това е нормално за ABF двигателите (все пак не е нормално да ти върти прекалено много). Относно тази мудност в ниските обороти, също е нормално. Но минеш ли 3500 оборота, колата става друга и тогава се усещат всичките катъри под капакаМного е вероятно да нямаш никакви проблеми, ами просто да си въобразяваш.
От има-няма месец и аз карам такова голфче първите ми впечатления бяха същите....бавна до към 3-3500 оборота (какво бавна братче,то старата ми двойка моно-инжекцийка развърташе в пъти по-бързо) но след това има сила и то доволно. Например като карам по Цариградско (за съжаление по 3-4 пъти на ден) съм усетил колата, че на пета предавка с 80 и от там нагоре започва да "дърпа" на въпросната предавка. За паленето както няколко колеги казаха - и мойта е така. Развърта 4-5-6 пъти стартера и тогава пали. А понякога ако е била изгасена скоро (половин, един час) пали от раз. Ходих и в Герман да си изкажа мъката на Мишо (евентуално някаква даигностика да й направи) обаче веднага ме заби с думите, че до към 3к и малко оборота е все едно караш 90 коня кола.

- GTI 16V ABF
- Автомобил: VW Corrado
- Двигател: 2.8 VR6 - AAA
Че е муден АБФ-а във ниските е муден ама пък вие го изкарвате ненормално муден
карал съм един 100% стоков АБФ и до 100 съм го засичъл за 8сек.това си е пре доволно спорет мен 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
moimoimoi написа:като за начало проверете ламбда сондата може да е станала мудна и да реагира бавно
Квод а и гледат на ламбдата като е narrowband(да ме поправи някой ако греша) и бачка кажи речи само на рпазен ход и няма нищо общо с "вървежа".
- badov
- Автомобил:
- Двигател:
GTI 16V ABF написа:Че е муден АБФ-а във ниските е муден ама пък вие го изкарвате ненормално муденкарал съм един 100% стоков АБФ и до 100 съм го засичъл за 8сек.това си е пре доволно спорет мен
И моята идея е такава-засичате от 0 до 100км за колко ги прави и готово.Ако е над 9 според мен нещо не е наред и трябва да се гледа

- if4oo
- Автомобил: GOLF 4 VR6T
- Двигател: AUE
колеги муден-муден ама чак пък толкова....със 9а кутията трябва веднага да пали "джапанките".
има му нещо на тоя голф.отиди на една диагностика недей гадай
има му нещо на тоя голф.отиди на една диагностика недей гадай
- dj_runner
- Автомобил:
- Двигател:
за паленето : свещи + кабелите на свещите (проверка)
чуденето дали да тръгне е от ламбда сондата , да ходи на диагностика ще види , че е така
чуденето дали да тръгне е от ламбда сондата , да ходи на диагностика ще види , че е така

- if4oo
- Автомобил: GOLF 4 VR6T
- Двигател: AUE
относно паленето,за мен е нормално.и аз съм така.имаше тема за паленето на АБФ-а и общото мнение е,че просто така палят(с повече въртене).което не означава ,че нетрябва да пробва с кабели и свещи разбира се
- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
if4oo написа:относно паленето,за мен е нормално.и аз съм така.имаше тема за паленето на АБФ-а и общото мнение е,че просто така палят(с повече въртене).което не означава ,че нетрябва да пробва с кабели и свещи разбира се
Не знам ама все си мисля, че не е от свещите. С денсо иридиум съм (на няма и 5к километра съм) и нови кабели :/
- badov
- Автомобил:
- Двигател:
Вземете направете една диагностика.Огледайте филтри-въздушен и горивен.Огледайте запалителната система как е.Абе общо взето гледа се всичко и каквото не е наред да се прави.Тогава ще тръгне както трябва
Че и с тези къси скорости тряа да обръща обортомера от раз 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”