Проблем с обороти Г3 1.4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
_DIESEL_POWER_
Автомобил: Golf GTI
Двигател: 300++hp

Мнениеот _DIESEL_POWER_ » Нед 01 окт 2006 18:46

На обяд дадох бобината на баща ми и ся ми се обади и каза,че са я сложили на друг голф на някакъв негов познат и колата запалила от раз.Не е бобината остава ли друго освян датчика на хол, защото яво до бобината не идва ток и още нещо предишния собственик си е направил някакви 2 прекъсвача(нещо като механичен имобилайзер) трябва утре да ги проследя какво прекъсват и да видя дали не е там някъде проблема преди да сменя датчика.Но може ли да е датчика на хол при условие че при мен от бобината ток не излиза ?

Потребителски аватар
Taffy
Автомобил: Audi A4
Двигател: ADR 2000

Мнениеот Taffy » Нед 01 окт 2006 19:09

Провери си първо механичния имобилайзер.
Датчика на Хол дава инфо за положението на коляновия вал и все в един момент ще може да се запази колата и затова мисля да ен би да е от този прекъсвач.

Потребителски аватар
_DIESEL_POWER_

Мнениеот _DIESEL_POWER_ » Нед 01 окт 2006 19:14

И аз така почвам да мисля,обаче не знам тоя пич каде и какво точно е прекъсвал но ще проследя и направо ще откача тея копчета.Как може такава тъпотия направо незнам

Потребителски аватар
_DIESEL_POWER_

Мнениеот _DIESEL_POWER_ » Сря 04 окт 2006 18:59

Да споделя как решихме проблема, след като сменихме и проверихме почти всичко аз се заех да откача тоя прекъсвач за да бъда сигурен че не е от него,разглобих почти цялото табло за да проследя кабелите и в крайна сметка се оказа че копчето прекъсва червения кабел на датчика на Хол.Сързах кабела и колата запали от четвърт, що се отнася до прекъсването смених кабелите на свещите и почти се оправи но има и някоя свещ,сега ще сменя и тях.Мерси на всички за помоща.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”