Колеги става ли стъпковото моторче от ABF на ABU?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Колеги става ли стъпковото моторче от ABF на ABU?

Мнениеот Spectre™ » Съб 17 сеп 2011 10:52

Така колеги... тъй като не успях да се свържа с майстора си тази седмица... оставам в авариен режим.., а той е:

постянно играене на оборотите от 600-800 до 2000, подържане на оборотите крачно, като се сещате, че всеки ме мисли за Рейсър по светофарите.. и през 10 тина минути гаснене поради много ниско падане на оборотите..

В някои моменти се оправя, колата тръгва засилвам я 3-4-5та и изведнъж хоп забива нос и падат яко надолу(оборотите)

Проверих номера на моторчето - BOSH - 0 132 008 601 - 6 крачета...

И като за капак днес съм на сватба, в която играя важна роля и колата ми трябваше..,явно ще се наложи да я карам така... имам 4 часа да се пробвам да сваля моторчето и да го почистя, което ме съмнява да оправи проблема, защото веднъж вече е правена тази интервенция...

С две думи трябва ми втора ръка същото или ново..., ако разбира се не бъркам жестоко и изведнъж да се окаже, че и ТПСа е здал багажа... :banghead: :dummy:

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Съб 17 сеп 2011 11:12

Ето нещо полезно за диагностициране..., ако намеря още нещо ще го адна във поста...

http://truna.freehosting.bg/viewtopic.php?f=48&t=348

naso_95402
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naso_95402 » Съб 17 сеп 2011 15:24

Колега аз съм със същия проблем и поста който е цитиран на другата страница е моя...И аз съм с ABU 1,6 mono и се виждам в чудо от къде да намеря втора употреба.

ZAD19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZAD19 » Съб 17 сеп 2011 21:57

Стъпково моторче не се взима втора употреба, струват 80 лева и никой не ти дава гаранция! Кара се докато се скапе и се купува ново, на БОШ на ужасната цена 220 лева. Монтажа в сервиза е 30 лева! Това може да се спести! За радост на всички фенова, частите на БОШ са от Турция, със съмнително качество! Аз съм с АБУ и си карам оригиналното, макар че оборотите си играят!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 18 сеп 2011 9:43

Е,ще си поиграят оборотите ти,докато се изрони ТПС-а и тогова ще се наиграеш със смяна и на стъпковия мотор и ТПС-а (обикновено с цялото моно) ;)
Моето моторче си го смених точно с въпросния Бош и си работи вече 2 години и само веднъж го почистих,понеже даде проблем и това беше,иначе си е ок и си е здраво засега :) Иначе в Евро-то предлагат Hoffer и Magneti Marelli ама те не са с по-добро качество от Бош-а,дори са по-зле вероятно.
:beer

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Нед 18 сеп 2011 14:19

Здравейте..

Днеска отворих моторчето и го почистих основно от всякъде, доста мръсотия падна. Солжих контактна смазка където трябва и по гъста грес на зъбните колела..

Вече е монтирано на колата и смея да кажа, че колата се оправи. Оборотите са между 700-750-800 по към горната граница.., от време на време притреперва, но е в пъти по добре.

Докато я карах и тествах се случи 1 път да падне от 600 до 500 някъде при рязко освобождаване от скорост и пускане на газта, което си мисля, че се получава от другия брат на стъпковия мотор - ТПСа. с който мисля да се заиграя, макар че съм чувал че при развален ТПС (с протрити писти), няма друг лек освем да се купи нов на хубавата цена от 250 лв.. scare

Но като цяло колата вече може да се кара нормално.., надявам се това чистене да ми е осигурило 2-3 месеца спокойствие...

П.П малко е дразнещо притрисането от време навреме, ако някой се сеща някаква друга причина поради която може да го прави нека пише..

Ако се сетя още нещо, ще пиша...

:beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Нед 18 сеп 2011 15:09

Като чета тия цени на моторчета и ТПС-и започвам да се радвам, че имам АБУ с карбуратор :wink: Бих ти предложил ако трябва да го сменяш по-добре си тунинговай колата с някой карбуратор mhihi Да дадеш 300 лева за стъпков мотор за кола, която преко сили струва 1500... е малко мазохизъм :roll:

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Нед 18 сеп 2011 15:15

АБД-та и АБУ-та има на килограм :да: Аз лично не бих дал 250 лв за каквото и да е по моното , при положение че комп+цялото моно + кабеляци се търгува по около 100 лв втора ръка , къде е Киро на кирия ? Да , 2-ра ръка е , може да е прецакано , може и да не е . От магазина ако се прецака след седмица -2 , месец .. дали някой ще ви го приеме за рекламация ? Но пък всеки си шета на акъла :wink: Колегата с проблема - моята /АБД/ също претриса чат пат гореща/90гр/ и то не винаги -> дали от газта , дали от темп.датчик , дали от старост или някакъв проблем ... не ми прави впечатление вече . 'Здрави' неща не се барат - щом не ти прави големи проблеми и може да се кара нормално така , карай си и не се занимавай :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”