Бора - проблем с климатроник

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: Бора - проблем с климатроник

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 03 окт 2011 15:29

Е то не е нерешим проблем ,ама тва дето казваш убиваш идеята на климатроника.При мен всичко вече е 6 на климатроника слагам го на 22-23 градуса и АУТО/Екон и забравям да барам квото и да било 8) .

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пон 03 окт 2011 17:12

А,и аз няма да разглобявам таблото за една клапа(не, че ако искам има кой да ми го оправи в Асеновград),но друго е интересно,вчера бях включил климатроника и натисках рециркулации и т.н. и явно клапата се е затворила,защото сега не духа при движение,пък и помня,че като ходих до морето не духаше...явно клапата е със собствено мнение :D и понякога се затваря,когато е нужно.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 03 окт 2011 17:53

Аномалии с клапите са доста често срещани при задръстен филтър! И аз се бях притеснил, че при мен нещо не е наред с клапите... преди да установя, че филтъра прилича на катализатор на нафтов автомобил!! Егати чернилката дишаме! Като го махнах/смених всичко се оправи.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 03 окт 2011 18:51

Нищо не се е оправил.zfa го е описал в една тема - просто т време на време потенциометъра дава сигнал като мръднеш циркулационнат клапа щото тя придвижва другата от единия до другия край - двете са на свързан механизъм.

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Пон 03 окт 2011 18:55

FELIPE написа:А,и аз няма да разглобявам таблото за една клапа(не, че ако искам има кой да ми го оправи в Асеновград),но друго е интересно,вчера бях включил климатроника и натисках рециркулации и т.н. и явно клапата се е затворила,защото сега не духа при движение,пък и помня,че като ходих до морето не духаше...явно клапата е със собствено мнение :D и понякога се затваря,когато е нужно.

Филчо, мини някой ден да сваля моторчето, да го почистим преди да е станало прекалено късно :beer

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Вто 04 окт 2011 0:14

Колега и аз минах тази процедура не е трудоемко нито много изнервящо.При мен клапата беше задържала отворена грешки след тест на климатроника нямаше понеже машинката се върти ,а се оказа спукано пластмасово колелце в нея.Поксипол което се смесва и няма проблеми.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”