vw golf 3 91г 1.4mi - проблем с парно.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: vw golf 3 91г 1.4mi - проблем с парно.

Мнениеот radi_nrj » Нед 09 окт 2011 17:13

Ivan4u написа:Ще ползвам тази тема за едно питане , надявам се колегата да няма нищо против ... Разглобих всичко при варианта без сваляне на таблото , стигнах до клапата за топло/студено , но не мога да я сваля ? :banghead: На място не виждам как може да се ремонтира , а не мога и да я сваля ...

Въртиш копчето топло/студено и ще може да бъркаш от 2-те страни. Без да свалиш таблото няма как да се извади самата клапа.

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Нед 09 окт 2011 17:21

Мда , разбрах вече , че няма как без да сваля таблото :D Сега започнах да ги облепям , но незнайно как клапата за степените беше навряна зад клапата за топло/студено maikomila Че сега и нея ще правя ...Ще питам пак ако има проблеми :kissy: :обичам ви

Потребителски аватар
kentavara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kentavara » Нед 09 окт 2011 20:47

Днес я свърших тази работа с парното.Отнеми 5 6 часа цялата процедура и то без да свалям парното на място.Разглобих сичко както ми беше казано и показано със снимки за което благодаря много.на място облепих клапите понеже нямаше една дупка необлепена :banghead: и беше пълна трагедия.След това го пробвах и се изумих.На място запалена колата до сега нямаше топло а сега вече друга работа казва. Искам да изкажа големи благодарности,към вас колеги с огромната ви помошт.Благодаря много за помоща! :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Нед 09 окт 2011 20:51

Понеже и на мен скоро ми предстои подобна процедура, само че на Мк2, искам да питам за жокери - това лъскавото, с което се облепя какво е точно? Фолио ли, битумна лента с алум.покритие ли?

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Нед 09 окт 2011 20:57

stefan4o написа:Понеже и на мен скоро ми предстои подобна процедура, само че на Мк2, искам да питам за жокери - това лъскавото, с което се облепя какво е точно? Фолио ли, битумна лента с алум.покритие ли?

Мисля че с качествен гафер (примерно на TESA) ще стане най-добре.

http://www.tesatape.com/industry/products/tesa_53949_pv2_matt_gaffer_tape.html

Аз съм ползвал битумна лента с алуминиево фолио, но с нея клапите стават тежки.

Потребителски аватар
zl0star
Автомобил: VW Bora TDI
Двигател: AGR

Мнениеот zl0star » Пон 10 окт 2011 2:00

kentavara написа:...на място облепих клапите понеже нямаше една дупка необлепена :banghead: и беше пълна трагедия.След това го пробвах и се изумих.На място запалена колата до сега нямаше топло а сега вече друга работа казва. Искам да изкажа големи благодарности,към вас колеги с огромната ви помошт.Благодаря много за помоща! :bowdown :bowdown

Искрено се радвам за теб...и най-вече ,че послуша съветите и си спести по-големия ремонт (сваляне на цялото табло) :)
Зимата ще можеш вече и по тениска да си караш колата :mrgreen:

stefan4o написа:Понеже и на мен скоро ми предстои подобна процедура, само че на Мк2, искам да питам за жокери - това лъскавото, с което се облепя какво е точно? Фолио ли, битумна лента с алум.покритие ли?

Харесай си някакъв гафер...сребрист ,черен (няма значение) и я мятай ,че зимата дойде :003:
Прикачени файлове
6-step.JPG
Ето така изглеждат моите клапи :)

Потребителски аватар
kentavara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kentavara » Пон 10 окт 2011 11:47

Аз че свалих таблото цялото го свалих.Не съм разкачал парното цялото даго отделям а на място,само отхлупих отпред една част кадето пренасочва парното за към таблото,и се откриха клапите.малко зор беше на място така,но си струва :applause: А и нали затова споделих със вас по темата как да стане.Остана и дане послушам саветите.Затова сме колеги!

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Пон 10 окт 2011 19:04

И аз я правих тази процедура в събота.Само,че свалих ме цялото табло.Смених ме и радиаторчето на парното,а клапите ги изчистихме от дунапрена и сложихме тънка ланарина и я захванахме с самонарезни винтове.Разликата е огромна от това което беше преди.Сега на 40 градуса започва да духа топличко. heavy metal zork

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Вто 18 окт 2011 13:50

Искам да ползвам тази тема, за да благодаря на колегите за насоките. Днес направих процедурата с клапите - без да свалям таблото. Поизмъчих се малко, но облепих хубаво клапите, бяха зейнали няколко дупки заради старостта на донапрена. Тествах и... воала !!! Парното отново се появи и прави баня в колата, засега отлагам смяната на радиаторче, при такава добра работа на парното няма смисъл (пу да не му е уроки). :beer :beer :beer

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 18 окт 2011 16:15

stefan4o написа:Искам да ползвам тази тема, за да благодаря на колегите за насоките. Днес направих процедурата с клапите - без да свалям таблото. Поизмъчих се малко, но облепих хубаво клапите, бяха зейнали няколко дупки заради старостта на донапрена. Тествах и... воала !!! Парното отново се появи и прави баня в колата, засега отлагам смяната на радиаторче, при такава добра работа на парното няма смисъл (пу да не му е уроки). :beer :beer :beer

Баба Джета е от старата школа и може оригиналното да не е Valeo (като при 3-ките), а Behr или нещо друго по-истинско. Аз на моята тройка направих като теб и след няма и 3 месеца текна мръсника.

Golfur
Автомобил: golf 3 1994
Двигател: 2E

Мнениеот Golfur » Вто 18 окт 2011 17:28

имам вариант и да са клапите на самото парно при мен беше така по-добре свали първо парното и виш какъв е проблема дали е от радиатора или от клапите

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Вто 18 окт 2011 17:58

radi_nrj написа:
stefan4o написа:Искам да ползвам тази тема, за да благодаря на колегите за насоките. Днес направих процедурата с клапите - без да свалям таблото. Поизмъчих се малко, но облепих хубаво клапите, бяха зейнали няколко дупки заради старостта на донапрена. Тествах и... воала !!! Парното отново се появи и прави баня в колата, засега отлагам смяната на радиаторче, при такава добра работа на парното няма смисъл (пу да не му е уроки). :beer :beer :beer

Баба Джета е от старата школа и може оригиналното да не е Valeo (като при 3-ките), а Behr или нещо друго по-истинско. Аз на моята тройка направих като теб и след няма и 3 месеца текна мръсника.

Имам спомен, че баща ми го е сменявал преди години това радиаторче, но както и да е. Предпочетох да започна от по-лесния вариант на проблема. Още като видях донапрена на какво прилича и това ме окуражи и ме надъха, че днес може и да си оправя парното. И така стана :beer :beer :beer Засега се разминах, по-натам ако пак спре ще го мисля. :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”