Най-вероятно маслото е станало на глеч при тези температури. Помпата успява да го дръпне, но то не се стича. Друг вариант, ако повече време не е палена колата и маслото се е стекло от помпата, въобще да не го дръпне. Вземи една горелка и сгрей картера, после запали и виж как е. Може да пробваш и това с развиване на филтъра, след като сгрееш, но само чукни на стартер, да не изплюе много масло.
А като ти казвам за Равенол, имам база данни.
Голф3 1.6 AEE - Двигателят трака и лампата за маслото свети.
Re: Голф3 1.6 AEE - Двигателят трака и лампата за маслото свети.
muns61 написа:Най-вероятно маслото е станало на глеч при тези температури. Помпата успява да го дръпне, но то не се стича. Друг вариант, ако повече време не е палена колата и маслото се е стекло от помпата, въобще да не го дръпне. Вземи една горелка и сгрей картера, после запали и виж как е. Може да пробваш и това с развиване на филтъра, след като сгрееш, но само чукни на стартер, да не изплюе много масло.
От това което четох тук и на други места стигнах до извода че следващото масло което налея няма да е Равенол...Колега кажи някое добро масло, за да не стават повече засечки...

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
bonev911 написа:muns61 написа:Най-вероятно маслото е станало на глеч при тези температури. Помпата успява да го дръпне, но то не се стича. Друг вариант, ако повече време не е палена колата и маслото се е стекло от помпата, въобще да не го дръпне. Вземи една горелка и сгрей картера, после запали и виж как е. Може да пробваш и това с развиване на филтъра, след като сгрееш, но само чукни на стартер, да не изплюе много масло.
От това което четох тук и на други места стигнах до извода че следващото масло което налея няма да е Равенол...Колега кажи някое добро масло, за да не стават повече засечки...
YACCO...
- galyaradeva
- Автомобил: Vw Caravelle 1998
- Двигател: VR6-140hp
- Контакти:
Защо не отидеш да ти премерят налягането на маслото. От удара може да се е скършила помпата а от следващите паления да се е прецакала тотално. А може и някой лагер да е превъртял и да запушва масленната магистрала. Друго което се сещам е да си смениш маслото със по добро. От студа се е сгъстило И понеже не качва масло повдигачите почват да тракат. Ей така беше мойто Голф преди.. Смяната на повдигачите е елементарна само със центровката имах проблем в последствите.
http://www.youtube.com/watch?v=AS88ER8A ... mxq7MwNDl7
http://www.youtube.com/watch?v=AS88ER8A ... mxq7MwNDl7
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
А, това с удара съм го изпуснал! Къде е ударена?
muns61 написа:А, това с удара съм го изпуснал! Къде е ударена?
Ударът не е кой-знае какъв(поне според мен) Предния ляв калник е леко огънат и стъклото и част от рефлектора са счупени.ударих се с не повече от 8-10 км/ч. И ок, ако е от повдигачите пак ще трябва да я тегля на буксир нали?
- galyaradeva
- Автомобил: Vw Caravelle 1998
- Двигател: VR6-140hp
- Контакти:
Ако е повдигачи можеш и така да я караш но.. е адски досадно и дразнещо. Комплект повдигачи не е много скъп. Дори и един да трака се сменят всички.
Направи едно клипче да го чуем. Дори и да е за минутка
galyaradeva написа:Ако е повдигачи можеш и така да я караш но.. е адски досадно и дразнещо. Комплект повдигачи не е много скъп. Дори и един да трака се сменят всички.
Днес я припалих...лампата на маслото не светна

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Това е добре, нямаш механични повреди. Маслото не може да напълни компенсаторите и клапаните тракат. Нищо няма да блокира, не се притеснявай.
Преди смяната на маслото сипи една промивка, да поработи с нея. С новото масло няма да има проблем, сложи това, за което ти писах. Тези дни в студовете на няколко такива мотора 1,4 и 1,6 правих тази операция.
Преди смяната на маслото сипи една промивка, да поработи с нея. С новото масло няма да има проблем, сложи това, за което ти писах. Тези дни в студовете на няколко такива мотора 1,4 и 1,6 правих тази операция.
muns61 написа:Това е добре, нямаш механични повреди. Маслото не може да напълни компенсаторите и клапаните тракат. Нищо няма да блокира, не се притеснявай.
Силно се надявам да няма повреди.Тези дни ще отида да го сменя маслото(въпреки че малко ме хваща яд, защото е на няма 1000 км, ама какво да се прави) но за всеки случай с моя майстор сигурно ще отворим картера да го почистим и той ще види повдигачите.За да избегна бъдещи по сериозни ремонти. Благодаря ти за съветите.Както на теб, така и на всички останали

Поздрави!!!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Не отваряй картера, няма смисъл.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
muns61 написа:Не отваряй картера, няма смисъл.
Аз мисля,че точно това е единственото,което трябва да се направи...да се почисти картера!Лично мнение без претенции за компетентност!
muns61 написа:Не отваряй картера, няма смисъл.
Ще го мъдрим с майстора утре

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Много зависи естеството на проблема какво е. Така наизуст не можем да знаем трябва ли да се чисти или не. Аз бих сипал почистваща добавка в маслото, след което ще го източа цялото, ще отворя картера и ще почистя всичката тиня, която ще е залепнала по него. После почистване на цедката на помпата и сипване на ново масло 10В40 примерно,някое НЕменте, ако можем да докопаме такова. 

Утре като дойде майстора ще видим.Целта на темата беше да разбера от хора които имат хабер специално от такива коли какво може да му има на голфа.Всичките съвети ми дойдоха в полза.Сега поне знам от какво може да идва проблема. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”