Радиаторче за парното - избор (голф2)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Re: Радиаторче за парното - избор (голф2)

Мнениеот x15 » Вто 21 фев 2012 18:21

Добре де ама нали са едни тръбички дето обикалят в кръг?
Освен ако не са запушени, какво друго може да им има?

Изображение

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 21 фев 2012 20:48

До сега си губих времето с търсачката,за това ще помоля колегата Ktamen да постне линк към неговото радиаторче.А за колегата с яката Джета да обясня,че ментеливите радиатори имат ред недостатъци.Един от тях е,че водата вместо да обикаля в радиатора си прави път на пряко от изходната и входната тръбичка,оставяйки тялото студено.Възможно е и да са по-тесни дупките на серпентината и да се охлаждат бързо от вентилатора,възможно е да са по-широки,да са по-малко на брой,по дебело или тънкостенни и всичко това оказва влияние на загряването и от там на топлоотдаването.Най вече за мен фактор е броя на тръбичките и качеството на легенчетата наистина.

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Вто 21 фев 2012 20:57

Лелеееее... аз миналото лято си взех най-евтиният и го хакнах в колата, дано поне не протече (пак)

Как се познават хубавите, какво им се гледа?

scare

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 21 фев 2012 21:10

марка и цена..ама и аз наблягам на евтините части,всичко е и до късмет.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 21 фев 2012 21:41

Iezekil написа:Един от тях е,че водата вместо да обикаля в радиатора си прави път на пряко от изходната и входната тръбичка,оставяйки тялото студено.

:да: Точно. Това беше проблема на моето радиаторче.
Линк не мога да дам защото не съм пускал такава тема, в няколко различни теми съм питал за помощ, помня, че в една от тях написах, че голфовете имат символично парно за разлика от Ситроен и няколко голфаджии наскачаха да ми пекат пържоли и картофи на техните духалки.
Иначе въпросното Нисенс (уж е датско mhihi ) го срязах преди месец за да видя какъв му е проблема. Между входа и изхода преградата не стига до уплътнението и водата си минавала директно. Не всички ментета са така, някои вършат работа, един колега си сложи радиторче от 16лв на пасата и е доволен - имало разлика с оригиналното , но пак топлело добре, а моето понякога духаше леко загрят въздух и то само ако вентилатора е на първа степен, ако е на трета степен си духаше ледено студено. Но е до късмет, а това дали ще протече 15 (вече 16)годишното оригинално радиаторче, което сложих пак е до късмет, ама поне то ми беше без пари и с него ми е топло.
х15, не пипай твоето радиаторче, ако си доволен от работата му досега. Много китайски радиаторчета си изкарват по 10 години и си топлят почти като оригиналните - ти явно си имал късмет. Дори да не топли, като оригинално то не е и нужно толкова много да топли - аз почти никога не си включвам парното на Мах щото наистина става жега.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 21 фев 2012 21:53

е нали имаше снимка,беше я показал в друга тма...дай линк на хората км нея.А колкото до това че не го ползваш,ние го ползваме на макс,при нас разстоянията са къси и много време работят колите на място..

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Вто 21 фев 2012 22:09

В интерес на истината новото топли дори една идея по-добре от старото, но като цяло и двете немогат да се срвняват с някой други коли :(

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 21 фев 2012 22:20

Значи старото ти е било задръстено или не е било оригинално.
Ето я снимката, но всичко е черно (а и аз не ставам за фотограф) и не може да се види, че по уплътнението няма никаква следа да е опирала средната преграда е водата си е минавала между уплътнението и преградата.
Ще кача и другата снимка да им направя малко реклама на тези "датски" некадърници.
Прикачени файлове
23-01-12_0116.jpg
23-01-12_0119.jpg

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Вто 21 фев 2012 22:57

Явно аз съм имал късмет, когато преди месец и половина смених моето радиаторче с "Нисенс" от Ауто+ за 49 лв. До колкото знам този модел радиаторчета се ползват за много други модели от VAG. Пазара е пълен с ментета, всичко явно си е до късмет. Такъв е необходим и при избор на оригинално "втора ръка"...

Много е лошо да сме най-бедният пазар в Европа. Рискът дебне от всякъде...

Последна промяна от batVenci на Съб 03 мар 2012 19:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 22 фев 2012 0:06

Нисенс-а,ако е истински,е хубав,ама дали е истински,никой не знае,което важи и за другите марки разбира се.
Проблемът е,че новите радиаторчета са с по-малък брой ламели (ламаринките),а реално ламелите загряват въздуха,който минава през питата на радиатора.Загледайте два един до друг и ще видите колко по-рехави са новите ;) Затова и не топлят толкова добре.
По повод изказванията "сложих преди 10 години еди каква си марка и е екстра вече толкова време",ще кажа само,че производството и качеството за 10 години се променя 100 пъти,защото претърпява така наречената "оптимизация" .Съответно този Behr,който се е продавал преди 8 години,не може да се купи от никъде вече,освен ако нямаш машина на времето :) Да,той вероятно ще изкара и още толкова,но сегашния Behr,който се продава в България, не става за нищо.Може и да има някоя бройка истински Behr някъде ама иди го разбери какъв е,преди да го сложиш в таблото...
За мое голямо нещастие,се занимавам точно с това и ми се е наложило да тествам всичките боклуци,които се продават на пазара...от такива за 16лв,до такива за по 160лв уж с марка и произход...е всичките са еднакви и все не са като оригиналното.Преди повече от 3 години сменях на моят Пасат и положението беше съвсем друго - взех си от 36лв Vemo и грее да си е*е майката,кара вече 4-та година,ама и те си събориха качеството в последно време,обединиха се с Geri,после Geri купиха AVA и сеаг всичките марки станаха една.Не протичат,ама и не топлят като света..грее си де,стопля си в купето ама...знам,че може и по-добре...
:beer

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 22 фев 2012 9:48

zfa159 написа:Преди повече от 3 години сменях на моят Пасат и положението беше съвсем друго - взех си от 36лв Vemo и грее да си е*е майката,кара вече 4-та година,ама и те си събориха качеството в последно време,обединиха се с Geri,после Geri купиха AVA и сеаг всичките марки станаха една.Не протичат,ама и не топлят като света..грее си де,стопля си в купето ама...знам,че може и по-добре...

Стефане, ша ти поръчвам май едно Vemo да го пробвам. Щом то го хвалиш траба да е добро. Страрото ABD е с китайче за 20 кинта и топли някак си ама като че ли ми се иска да е повече. Тамън ще може да ги сравним като топлоотдаване ако някой още не вярва.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 22 фев 2012 10:48

Ами те и те си попрецакаха качеството ама поне не се разтичат след 1 година :) Може да пробваш,да видим.Те вече са с друга търговска марка,защото фирмата в този и вид вече я няма - сега са Geri/Ava.Понеже не е тайна - взимам ги от Елит Кар,можеш и направо от там да си го вземеш без проблем,продават само тази марка :)

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 22 фев 2012 10:58

абе аз имам едно оригинално,свалено от Пасат.Държа си го за резервно,но мога да го продам на някой закъсал...че и гаранция мога да му дам,кво ма бърка...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”