Голф4 1.6 ср - Ламбда Проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nvg_89
Автомобил: audi quattro a4 b5
Двигател: AFN 1998

Re: Голф4 1.6 ср - Ламбда Проблем

Мнениеот nvg_89 » Пон 05 мар 2012 18:27

Колега и не мен ми излиза същата грешка но нямам проблем с разхода на гориво . Мисля че си харчи нормално но пак аз нямам газ и я карам замо на бензин на мен ми казаха че имам проблем с кабелите . мотора ми е 1.6 APF и съм с две сонди .

Потребителски аватар
vnkostadinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vnkostadinov » Пон 05 мар 2012 20:22

nvg_89 написа:Колега и не мен ми излиза същата грешка но нямам проблем с разхода на гориво . Мисля че си харчи нормално но пак аз нямам газ и я карам замо на бензин на мен ми казаха че имам проблем с кабелите . мотора ми е 1.6 APF и съм с две сонди .

А имаш ли някакъв проблем, че са ти казали кабелите :?

Потребителски аватар
nvg_89
Автомобил: audi quattro a4 b5
Двигател: AFN 1998

Мнениеот nvg_89 » Пон 05 мар 2012 20:44

Еми не нямам някакъв видим проблем .Преди ми правеха проблем оборотите но след като изчистих дросела се оправи. Но тази грешка се появява винаги , дори и след като ги изчиста и като запаля веднага я натрупва.Сега се сещам че маркуча за картерните газове преди дросела е малко скъсан и от там може да смуче малко . Незнам може и това да има някаква връзка.

Потребителски аватар
vanky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vanky » Вто 03 апр 2012 7:02

При палене на студен двигател изобщо не може да задържи обороти,вдигне ли градуси работи като часовник!@!@!@?!?@!?@ :banghead:

Потребителски аватар
golf avenue
Автомобил: vw golf variant
Двигател: azj 02

Мнениеот golf avenue » Вто 03 апр 2012 16:50

vanky написа:При палене на студен двигател изобщо не може да задържи обороти,вдигне ли градуси работи като часовник!@!@!@?!?@!?@ :banghead:

Викаш сутрин не държи стабилни обороти, прочети тукhttp://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=114692&highlight= възможно е после работата на сондата да се стабилизира

grool
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grool » Сря 04 апр 2012 14:37

И аз като колегата съм с APF мотор и 2 сонди, наскоро смених със сонда от една морга, но тя не беше читава, та скоро мисля пак да го направя, но този път с по-добра. Та мисълта ми е, че често се случва да е прекъснат кабела някъде, огледай ги добре. А относно подгрева, с колко кабела ти е сондата? Ако е с 5 кабела(шарени) като моята, вземи един мултицет и измери напрежението между белия и сивия кабел. Ако е от порядъка на 0,6-0,8, значи сондата работи (напрежението ти се мени спрямо температурата - колкото по-гореща толкова по-голямо напрежение ще отчете). Новата сонда за моя модел двигател беше от порядъка на 280-320 лв. Днес правих диагностика и се оказа, че пак ми е заминала сондата. Подобно на колегата и аз не отчитам голяма разлика в разхода, поне доколкото чета темите, на хората им горят 10-11 тези коли.. и моята така. Е добре де..има вероятност да ми е 12 сега разхода. Така ми се стори, то затова и направих диагностика :D

javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот javor_bg » Вто 19 май 2015 8:40

За да не пускам нова тема ще събудя тази. Доста време ми отне с тази грешка "16514". Мойта регулираща сонда пред катализатора е широколентова. При широколентовите сонди реотана за подгряването работи постоянно и му се подава правоъгълно напрежение. Кабелите ги проследих донякъде в снопа и са здрави. Те идват на позиции 3 и 4 в куплунга за ламбдата. След това свалих реле 30, 100 и релето за бензиновата помпа. Позачистих им контактите и на реле 30 му презапоих спойките. Оттогава тази грешка не се появи !

korni90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот korni90 » Чет 30 мар 2017 14:30

Здравейте колеги,имам и аз имам проблем с оборотите,но като загрее колата почват да играят най-вече на гас.
Поздрачетох се по форума и тък като съм сменил почти всичко по колата без тази сонда реших да я погледна.
Оказа се че я няма изобщо може ли това липсваща част да ми прави проблемите.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”