emdless4 написа:Заминала е гарнитурата. Сега проверяват клапаните, но казват че трябва да се шлайфа главата. Задължително ли е?

Значи ако е заминала гарнитурата и колата е прегряла стаа кофти..
Главата задължително трябва да се шлайфа ако е над 1-2 десети кривината според мен. Хубаво е да се види и блока как е дали и той не е крив защото може гарнитурата да неможе да го оплътни и пак да я издуха (личен опит). Хубаво е че не е прескочил зъб или да се е скъсал тоз ремък че големи бели тогава клапани бутала стават на салата понякога.. а в най-добрия случай може и нищо да не стане (пак личен опит

). Добре ще е ако се види и главата дали не е пукната .. абе те в шлайф сервиза ги проверяват ама аз да кажа ... щото един приятел държи такъв сервиз и долу горе съм наясно за какво става реч
А относно защитата.. НЯМА ТАКАВА.. за опелите знам че имат.. тойота селика също има виждал съм защото съм разглобявал такава (в момента я зглобяваме

)
А глатава ще ти кажа защо е крива.. когато колата прегрее .. НИКОГА НЕ Я ГАСЕТЕ АМА НИКОГА. Макар че има случай в който това е неизбежно.. Ако губи вода по добре спри и сипи и изчакай да се нормализира малко и тогава я загаси но никога и когато е загряла че от това се получават такива аварии
Скоро това се случи със служебното пежо .. БЛОКА е крив с 8 десети .. за главата направо не ми се мисли