съвместими са от ААМ/АBS/AAZ/1Z/2E с радиатори 630х380 - според ЕТКА номерата им са еднакви
Климатик - венто ААМ - монтаж,снимки,обяснения,ремонти
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Климатик - венто ААМ - монтаж,снимки,обяснения
е сегашните е ясно че няма да станат 
съвместими са от ААМ/АBS/AAZ/1Z/2E с радиатори 630х380 - според ЕТКА номерата им са еднакви
- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
Колега ако питаш мен по-удачен и евтин вариант е да смениш направо колата. С парите, които ще дадеш и тези от продажбата на твоята кола можеш да намериш Vento или GOlf3 с оригинален климетик, а с повече късмет и климатроник. Мисълта ми е такава, че с подобно действие пестиш излишен труд, а и не е гаранция, че климатика на твоята кола ще стане от първия път, дали няма да изпуска фреон и така нататака. Имам познат, който също слага климатик, но след излишно хвърлени 2000лв. го махна. 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

а така ще се кара докато се изпробва системата
- boro7777777
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
Докъде я докара колега?

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
до кривата круша 
номера на горния воден маркуч който се сменя се вижда от снимката
долния от водната помпа е 1Н0 121 051С - той става за 630х320 и 630х380
стойката от дизел някак не ми се видя коректно поставена и купих от 2Е (при дизеловата алтернатора пада надолу както и обтегача)
алтернатора не става от ААМ - сменя се с такъв за климатичен мотор 90А
ремъците се сменят както се сменя и ролката на водната помпа - тя се подменя с издадена такава за клиновиден ремък
нужни са клиновиден ремък - 755мм и пистов 1150мм (май така бяха) за новото задвижване
не съм вързал вакуумите които управляват клапата за въздуха в купето - някой ако има картинки да видя как са свързани ще е добре
номера на горния воден маркуч който се сменя се вижда от снимката
долния от водната помпа е 1Н0 121 051С - той става за 630х320 и 630х380
стойката от дизел някак не ми се видя коректно поставена и купих от 2Е (при дизеловата алтернатора пада надолу както и обтегача)
алтернатора не става от ААМ - сменя се с такъв за климатичен мотор 90А
ремъците се сменят както се сменя и ролката на водната помпа - тя се подменя с издадена такава за клиновиден ремък
нужни са клиновиден ремък - 755мм и пистов 1150мм (май така бяха) за новото задвижване
не съм вързал вакуумите които управляват клапата за въздуха в купето - някой ако има картинки да видя как са свързани ще е добре
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
нужни части :
вътре:вътрешно тяло с прилежащите му части,инсталация,релета,копчета,плитък джоб(жабка),врътките,кутия за филтър за купето(който няма де) - пробивате малко дупки в щита между кабината и мотора - една за тръбите на климатика и една за тръбата за отделяне на конденза
мотор :стойка за компресор с Г-образен обтегач и ролка (всички бензинови стойки са еднакви),алтернатор 90А,компресор , тръби по климатика,дехидратор (нов),пресостат,вакуумен резервоар + пътищата му,вакуумен клапан за рециркулацията на въздуха в купето,климатичен кондензатор ,датчик за външна температура,шайба за водната помпа (задвижва се от клиновиден ремък при АС моделите),нови ремъци
старите ремъци не пасват,алтернаторите 70А са различни много различни по захващане от 90А (какъвто ще трябва да си набавите)
по охлаждането : очиларка с 2 перки,воден радиатор 630х380,маркучи водни,в моя случай нов фланец за главата с 2 отвора за датчик (инсталацията ми е от дизел), блок за управление на перките (монтира се под казана на антифриза)
излишно е да казвам ,че ако сами сваляте нужните части е желателно да си набавите всички планки по захващането на тръби и т.н.
преди да заредите и изпробвате е желателно да се сменят маслото на компресора кат се източи старото от пробката му след което се налива новичко
дехидратора е хубаво да го смените с нов
ремъчето което върти втората перка се сменя шибано след като всичко е на колата така ,че и него
така или иначе антифриза ви е аут - сложете нов
при мен водната помпа започна да издава странни звуци и благодарение на един дебел пич се сдобих с нова - смених и нея
ако вашата е за подмяна сега е момента ,че после се сваля цялта конзола за да се достигне до нея - и въпреки това няма да е много удобно
ето малко снимки кое как
вътре:вътрешно тяло с прилежащите му части,инсталация,релета,копчета,плитък джоб(жабка),врътките,кутия за филтър за купето(който няма де) - пробивате малко дупки в щита между кабината и мотора - една за тръбите на климатика и една за тръбата за отделяне на конденза
мотор :стойка за компресор с Г-образен обтегач и ролка (всички бензинови стойки са еднакви),алтернатор 90А,компресор , тръби по климатика,дехидратор (нов),пресостат,вакуумен резервоар + пътищата му,вакуумен клапан за рециркулацията на въздуха в купето,климатичен кондензатор ,датчик за външна температура,шайба за водната помпа (задвижва се от клиновиден ремък при АС моделите),нови ремъци
старите ремъци не пасват,алтернаторите 70А са различни много различни по захващане от 90А (какъвто ще трябва да си набавите)
по охлаждането : очиларка с 2 перки,воден радиатор 630х380,маркучи водни,в моя случай нов фланец за главата с 2 отвора за датчик (инсталацията ми е от дизел), блок за управление на перките (монтира се под казана на антифриза)
излишно е да казвам ,че ако сами сваляте нужните части е желателно да си набавите всички планки по захващането на тръби и т.н.
преди да заредите и изпробвате е желателно да се сменят маслото на компресора кат се източи старото от пробката му след което се налива новичко
дехидратора е хубаво да го смените с нов
ремъчето което върти втората перка се сменя шибано след като всичко е на колата така ,че и него
така или иначе антифриза ви е аут - сложете нов
при мен водната помпа започна да издава странни звуци и благодарение на един дебел пич се сдобих с нова - смених и нея
ако вашата е за подмяна сега е момента ,че после се сваля цялта конзола за да се достигне до нея - и въпреки това няма да е много удобно
ето малко снимки кое как
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
налага се импровизация с някой работи ама няма как
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
системата поема 825гр фреон +/- 25 грама
след като хубаво източите всичкото масло от компресора наливате новичко
това е от мен
успех на всички

благодаря на колегата zfa159 за съветите и напътствията
и на aradovanov - за това ,че е по-дебелия

- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Че ми по-дебел спор няма.
Честито и безпроблемно.
Кога шъ слагаме ел. стъкла?
Честито и безпроблемно.
Кога шъ слагаме ел. стъкла?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
първо да сложим тавана и капака на шибидупката ,че така се чувствам като във варел
трябва да купя обратен клапан 433 862 117 и тройник 113 201 943В за рециркулацията на въздуха - така ще завършим "проекта"
ел.стъкла като им дойде времето
трябва да купя обратен клапан 433 862 117 и тройник 113 201 943В за рециркулацията на въздуха - така ще завършим "проекта"
ел.стъкла като им дойде времето

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Браво.Справил си се
Друго си е на хладничко да се возиш а ? 
Друго си е на хладничко да се возиш а ? 
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
о да
справихме се - ти да не би да си се съмнявал
ако човек има всички нужни части и да са изрядни ще се представи за по-малко от седмица
най-трудноемкото е да се навре вътрешното тяло
за останалите работи се работи много по-свободно
справихме се - ти да не би да си се съмнявал
ако човек има всички нужни части и да са изрядни ще се представи за по-малко от седмица
най-трудноемкото е да се навре вътрешното тяло
за останалите работи се работи много по-свободно
-
thunderstorm_11
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Климатик или климатроник - венто ААМ
zfa159 написа:личното ти го написах,така че тук няма да се повтарям,а и има доста теми по въпроса.
За това ААМ с газ и климатик - надолу си с 15 коня.На АБС-а на Пасат-а ми се усещат много,все едно си закачил ремарке отзад и даже примерно при 160-170км/ч,при пускането на компресора,освезаемо се усеща как за момента не само,че спира да набира,а дори забавя мъничко.В града също се усеща много и става доста мудна.Колкото по-топло е,толкова повече компресора товари двигателя и го усещаш по-изтормозен.
Предвид,че моето е Пасат,а твоето е Венто и предвид,че аз съм 90+ малко коня,а ти си 75,ще го усетиш със същия начин.Карай съм голф 3 с мотор 1.4 AБД, точно така се усеща климатика на голф 1.8 моно 90 коня при 35-40 градуса.![]()
За перките - абослютно всеки един Голф 3 или Венто или Пасат В3 и В4,излизат от завода с две перки и големия воден радиатор,ако имат заводски климатик.Изключение са само G60,защото при тях няма място за втора перка и има една,по-яка от стандартните.
Всички дизели на Голф 3 излизат с две перки от завода,без значение дали имат климатик или не.
Ами това за перките каде го видяхте моя голф 3 е с климатик слаган в италия и заради това ли не е с две перки ?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Да.При твоя радиаторите са един пред друг и перката е само една.Така е при слаганите допълнително.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колеги имам проблем със загряването на колата след монтажа на климатика
когато колата работи на място от казана започва да извира антифриз и чак тогава се включва първа степен на перката
къде да търся проблема
водната помпа е нова, термостата работи,датчика до последно работеше (за вкл. на перките , свалих си го от малкия радиатор)
водния радиатор го промивах няколко пъти преди да го сложа ,че беше само леш вътре,антифриза е нов
едит: преди малко пробвах отново - изчаках с отворен казан докато отвори термостата (уж да обезвъздуши по-лесно),колата работи до толкова ,че по табло температурата е около 100градуса , нивото в казана започва да се вдига и секунда преди да изври се включва първа степен - след като се включи нивото в казана се понижава
да търся датчик с по-нисък топлинен индекс
защото в движение проблеми нямам - но ако чакам по светофари на празни обороти ще загрявам постоянно
когато колата работи на място от казана започва да извира антифриз и чак тогава се включва първа степен на перката
къде да търся проблема
водната помпа е нова, термостата работи,датчика до последно работеше (за вкл. на перките , свалих си го от малкия радиатор)
водния радиатор го промивах няколко пъти преди да го сложа ,че беше само леш вътре,антифриза е нов
едит: преди малко пробвах отново - изчаках с отворен казан докато отвори термостата (уж да обезвъздуши по-лесно),колата работи до толкова ,че по табло температурата е около 100градуса , нивото в казана започва да се вдига и секунда преди да изври се включва първа степен - след като се включи нивото в казана се понижава
да търся датчик с по-нисък топлинен индекс
защото в движение проблеми нямам - но ако чакам по светофари на празни обороти ще загрявам постоянно
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”