Педала на съединителя ми потъна... Оправено -жило и вилка.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 11 дек 2006 22:05

didkoltd написа:Дано да е от жилото,само шиша да не е пробил оная кръглата плочка която натиска демфера,че се сваля кутията ,а свалиш ли я по -добре сменяй и съединителя !

На Г3 1.4 и 1.6 НЕ Е СЪС ШИШ, а с вилка и лагер.

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Вто 12 дек 2006 0:01

Поне оригиналното жило със сигурност е Brevette, поне на моя Голф беше такова, а относно сервото, имам предвид сервото на спирачките, не на волана - просто ми се е късала мембрана на сервото на спираките(на друга кола) и ефекта беше потъване на педала.

Потребителски аватар
vaskoniracing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoniracing » Вто 12 дек 2006 13:30

колеги и аз имах предвид за сервото на спир4ките на онова ауди,но все пак благодаря.някой ще ми обясни ли как са нещата при 2Е-1984куб.питам защото хода на съединителя ми се беше скъсил и ходих при майстор,който само опъна жилото с ръка и вси4ко си дойде на место.видях 4е кутията ми е леко омаслена,а той ми обясни,4е е от помпата на съединителя :oops:

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 12 дек 2006 23:32

fisto написа:И аз като натискам съединителя скърца. От какво е?
Няма значение от колата дали е запалена, топла или...

При мен така скърца, от аксиалния лагер е, нещо не се движи в перфекна равнина. Знам, защото го смених веднъж - много ме дразни. Оправи се, а и педала поомекна, но за месец/два някъде, сега пак започна да скърца. Втория път сложих лагер "закс", но явно не е от марката това, нещо не е като хората вътре и се разбива лагера. Ако някой има инфо моля да сподели.

P.S. жилото и съединителя също са ми сменени, първия път като се разскърца след това реших че нещо не е сглобено както трябва при смяната, но не е това явно. Дали може да е от комплекта съединител който са ми сложили?

Потребителски аватар
toci_83
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот toci_83 » Сря 13 дек 2006 8:50

колеги.... скарца или звука е като увиване , щото моя като го натискам и като си карам няма проблем но когато го отпускам при потегляне се чува едно увиване.

Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Мнениеот astragt » Сря 13 дек 2006 9:30

При мен педала падна долу от счупена вилка /май това е палеца дето натиска лагера?/ . Взех го за 24лв. /от магазина на VW на Хр.Ботев/ Още 40 за труд и теглене. Общо 64 лв. + едни други поразии дето ми направиха добрите майстори, ма това е тема на друг разговор.

Потребителски аватар
gb777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gb777 » Сря 13 дек 2006 18:28

Смениха жилото и вилка .Не намериха ново и взеха на старо. Но сега е ок. :)

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 13 дек 2006 18:40

toci_83 написа:колеги.... скарца или звука е като увиване , щото моя като го натискам и като си карам няма проблем но когато го отпускам при потегляне се чува едно увиване.

Баш си е много гадно скърцане (не свирене). Със стария лагер го правеше и при натискане и при пускане, с тоз за сега само при отпускане и при загряла кола ма да видим до кога :wink:

Потребителски аватар
divna_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот divna_ » Пет 15 дек 2006 0:18

dj_tuhla написа:
toci_83 написа:колеги.... скарца или звука е като увиване , щото моя като го натискам и като си карам няма проблем но когато го отпускам при потегляне се чува едно увиване.

Баш си е много гадно скърцане (не свирене). Със стария лагер го правеше и при натискане и при пускане, с тоз за сега само при отпускане и при загряла кола ма да видим до кога :wink:

Така ме вбесява тва скърцане , че ако е жилото да го късам пак и да сменям............... :(

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 15 дек 2006 21:33

Ми аз нали ти казвам че го смених жилото точно заради това (не че беше тръгнало или нещо), но не се оправи - излезе че е от лагера. Дано при тебе да е жилото, но силно ме съмнява щом е сменяно. А и като гледам 1.4 голф май сме с почти еднакви скоростни кутий така че явно е същия проблем като при мен.
Хайде някой с опит да сподели малко инфо :roll: никой ли няма идея от какво се получава така ??

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Сря 08 окт 2008 6:20

прочетох всички постове за да намеря отговор и на моя проблем но не можах.Колата е голф3 1.8 90 коня.Сутринта карам майка на работа и тъкмо се прибирам пред блока и съединителя ми потъна и колата сякаш подскочи не мога да сварвам да я гася да натискам спирачката щях да се забия в чардака на комшиите.Вдигам го нагоре с ръка пускам го пак пада.В темата говорите за 1.4 и 1.6 двигатели ако са по различни от 1.8 бихте ли ми казали от какво може да е проблема един от вариантите е жилото.Ще чакам отговор ситуацията е повече от орчайваща :cry: :cry: :cry:

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 08 окт 2008 8:26

Не съм много сигурен при Г3 как е, но мисля не е с помпа, така че над 50% е вероятно жилото да се е скъсало. Но това лесно може да се провери като се развие от към скоростната кутия гайката и видиш дали се движи педала вътре с него...

Потребителски аватар
dinkonikolaev

Мнениеот dinkonikolaev » Сря 08 окт 2008 10:24

до сега съм го умувал значи като педала хлътне жилото се дига нагоре и си мисля че е скъсано и трябва да си купя ако не ново втора ръка ама като взимам втора ще си взема 2 :wink:

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 08 окт 2008 10:27

То две втора ще ти излезе повече от 1 ново, не се цигани, към 20-30 лв да е макс. Ако ти е самонатягащо точно ще си минеш на обикновено сега, че то е скъпо.

Потребителски аватар
dinkonikolaev

Мнениеот dinkonikolaev » Сря 08 окт 2008 16:26

искам само да попитам има ли разлика в жилата за 94 и 95 година заштото съм поръчал за 95 а трябва да е 94 дали ще пречи нещо :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”