Проблем със теч Golf 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
krapeto
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със теч Golf 3

Мнениеот krapeto » Сря 06 юни 2012 20:59

if4oo написа:Колега ако е антифриз,ще стои мазно на стъклата.Наскоро да си сменял преден прозорец :?: :?:

Ами не от 2 години я карам аз, не съм сменял прозорец но мисля че е сменян преди това.

krapeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krapeto » Сря 06 юни 2012 21:03

Iezekil написа:абсолютно,запушат ли се каналите става езеро.Ако не от там то от филтъра почва да пълни.Ако и от там не е да си огледа предния джам.Уплътненията като издадат багажа влиза вода покрай колонката и често капе и на дунапрена под бушоните/ако има такъв/

Колега възможно ли е от там да влиза толкова вода. вчера имаше 1 пръст вода. като се сметни че има мокет и тои попива това на снимката е нищо сравнение със вчера. направо си беше гиол. От някаде влиза и то във доста голямо количество. а валез от 20мин. беше беше пълно със вода там където съм снимал........... незнам!!!

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 06 юни 2012 21:05

значи ти прелива от подпрозоречния гьол.Пробвай с една кофа вода поливай ако скоро не вали и виж как е след отпушването.Сори че късно се сещам ама да не е да имаш и люк?

krapeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krapeto » Сря 06 юни 2012 21:33

Iezekil написа:значи ти прелива от подпрозоречния гьол.Пробвай с една кофа вода поливай ако скоро не вали и виж как е след отпушването.Сори че късно се сещам ама да не е да имаш и люк?

Да със люк е!!!

Потребителски аватар
if4oo
Автомобил: GOLF 4 VR6T
Двигател: AUE

Мнениеот if4oo » Сря 06 юни 2012 21:35

това промяня нещата.Задължително провери дренажите на люка :012:

krapeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krapeto » Сря 06 юни 2012 21:43

if4oo написа:това промяня нещата.Задължително провери дренажите на люка :012:

Утре това ще ми е първата работа. Дано да е от това.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 06 юни 2012 22:35

оот там трябва да се почва,не сме чак такива врачки да познаваме и с люк ли е колата
може да ти е запушено лявото предно каналче и да прелива по тавана-колонката-и в краката.
може да ти се е откачило маркучето от колонката и да тече в краката пак.Не отхвърляй обче и маншона покрай жилото за капака,там също отуши каналите до подкалниците

krapeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krapeto » Чет 07 юни 2012 14:46

Колеги днеска налях вода на люкът. една част излиза от къдетоси трябва но доста тече и до ръчката за отваряне на капака по късно ще я разглобявам.Че нещо незнам как се стига до тази трабичка..

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 07 юни 2012 14:52

ако ти е запушена тръбата за отичане не ръчкай а иди на някоя гумаджийница и я издухай с компресора ;)
иначе се снажда тръбата с изходящата гумена чаСТ на криво завряно място от ляво на бушоните

Потребителски аватар
papi92
Автомобил: Golf 3 1.6
Двигател: ABU 1993

Мнениеот papi92 » Пет 08 юни 2012 9:02

Имах същия проблем, обаче с теч от дясната страна (пасажерското място) и доста хора ми казаха, че е маркуча за отичане на шибедаха. Сваля се кората и се вижда жълтеникав прозрачен маркуч който влиза в черен гумен маркуч и минава през купето. Лесно се вади, вътре намерих доста кал. След измиването водата спря да влиза и реших да направя същото и с левия маркуч, въпреки че не беше започнало да тече вътре. Но като знам какво излезе от десния няма как да няма и в другия. От лявата страна за да стигнеш до маркуча трябва да махнеш малко повече кори. На мен поне ми е дебела ръката, за да достигне до снадката на двете без да махна голямата кора под волана. Лявата е по-трудно достъпна от дясната. Съветвам те да ги изчистиш и двете :) успех

krapeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krapeto » Пет 08 юни 2012 18:29

papi92 написа:Имах същия проблем, обаче с теч от дясната страна (пасажерското място) и доста хора ми казаха, че е маркуча за отичане на шибедаха. Сваля се кората и се вижда жълтеникав прозрачен маркуч който влиза в черен гумен маркуч и минава през купето. Лесно се вади, вътре намерих доста кал. След измиването водата спря да влиза и реших да направя същото и с левия маркуч, въпреки че не беше започнало да тече вътре. Но като знам какво излезе от десния няма как да няма и в другия. От лявата страна за да стигнеш до маркуча трябва да махнеш малко повече кори. На мен поне ми е дебела ръката, за да достигне до снадката на двете без да махна голямата кора под волана. Лявата е по-трудно достъпна от дясната. Съветвам те да ги изчистиш и двете :) успех

Колега, днеска се опитах някакси да стигна до тези снадки но без успех не сам разглобявалточно там. и немия ясно какво да сваля. още малко ще се помача еи сега и отивам за селикон и опушвам тос люк..........

Потребителски аватар
papi92

Мнениеот papi92 » Пет 08 юни 2012 19:38

За какво ти е силикон?

krapeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krapeto » Пет 08 юни 2012 19:49

papi92 написа:За какво ти е силикон?

Ами във краен случеи да залепя люкът.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 08 юни 2012 20:28

krapeto написа:
papi92 написа:За какво ти е силикон?

Ами във краен случеи да залепя люкът.

много е приятен на дълъг път когато ти вкарва свеж въздух без досадното боботене на прозорците
по-добре му оправи теча вместо да го лепиш
казах ти вече - надуй с компресора през маркуча (отгоре надолу естествено) за да изплюе кашата и си готов
само след това го провери на снадката - завряната в на кучето гъза над бушоните - дали не се е откачил от налягането :wink:

Потребителски аватар
papi92

Мнениеот papi92 » Пет 08 юни 2012 21:31

За да го продухаш с компресор от горната страна не трябва ли да откачиш тавана, за да имаш достъп до там? :?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”