проблем акумулатор
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: проблем акумулатор
Сигурен ли си, че е Танер, а не Банер? Щото такава марка Танер не съм чул, може и да има де... 
-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Сигурен ли си, че е Танер, а не Банер? Щото такава марка Танер не съм чул, може и да има де...
грешка акумолатора е Тенакс
-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
ама ,аз само пак да питам. мерих на загрял мотор показа 14.5 що така
измерванията ги правих с мултисцет руски стрелкови от татово време, но мисля че е точен 

- Golf_Lozenec
- Автомобил: Vw Transporter T2b 1979г
- Двигател: 1641cc Aircooled [AS]
Акумулатора който си избрал се води немска марка.Бюджетен клас,не е супер,но не е и лош.По-добър е от българските например.
Относно уреда- "Мултицет" е марка,едва ли имаш такъв.Правилното е мултимер.
След като казваш ,че е чедо на социалиЗЪма,е повече от сигурно ,че за толкова време елементите вътре са променили стойностите си и едва ли вече мери точно.Стрелковите уреди са по-неточни от дигиталните.
Купи си дигитален,в рамките на 10 лева се намират,като препоръчвам малко по-скъпите китайски(малко по-точни са).Професионалните почват да речем от 80-90 лева,но такъв не ти трябва.
До известна степен е нормално напрежението което подава алтернатора малко да падне при топъл двигател.Това съм го наблюдавал при опела който карах.Студен показваше 14.7,като загрее падаше точно на 14.4 без значение дали съм пуснал някой консуматор или не.
Намери начин да измериш всичко с точен уред,след това ще говорим кое и как да направиш

Относно уреда- "Мултицет" е марка,едва ли имаш такъв.Правилното е мултимер.
След като казваш ,че е чедо на социалиЗЪма,е повече от сигурно ,че за толкова време елементите вътре са променили стойностите си и едва ли вече мери точно.Стрелковите уреди са по-неточни от дигиталните.
Купи си дигитален,в рамките на 10 лева се намират,като препоръчвам малко по-скъпите китайски(малко по-точни са).Професионалните почват да речем от 80-90 лева,но такъв не ти трябва.
До известна степен е нормално напрежението което подава алтернатора малко да падне при топъл двигател.Това съм го наблюдавал при опела който карах.Студен показваше 14.7,като загрее падаше точно на 14.4 без значение дали съм пуснал някой консуматор или не.
Намери начин да измериш всичко с точен уред,след това ще говорим кое и как да направиш

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Вижте сега, точността е нещо съвсем различно, цифров или аналогов(стрелкови) не е определящо за точността. Просто при стрелковите има една индивидуалност, трябва да си свикнал с уреда си, има грешки от отчитане (примерно от паралакс), докато при цифровите няма такава. Но да наречеш един измервателен уред неточен,само защото бил соц. не е правилно. Аз като се замисля също не съм ползвал стрелкови уред от малко след времето на соц-а
.
Както и да е, измери някак, но достоверно и ако е 15V не е добре при всички случаи, но особенно ако имаш продължителни шофирания, тогава ще имаш постоянен презаряд
.
Както и да е, измери някак, но достоверно и ако е 15V не е добре при всички случаи, но особенно ако имаш продължителни шофирания, тогава ще имаш постоянен презаряд
- Golf_Lozenec
- Автомобил: Vw Transporter T2b 1979г
- Двигател: 1641cc Aircooled [AS]
Опитвах се да кажа,че годините са му в повече...руски или не,като е дърт ще мери каквото си иска 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Tenax са на Джонсън контрол и това си е черен Varta/Bosch ама с друг етикет
. Моята молба е да минеш през някой електричар да ти прегледа инсталацията и ако се наложи да смените релерегулатора, който е 20-тина лева за да не хвърлиш на боклука иначе приличен акумУлатор.
-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
ходих да ми замерят новия акумулатор, в магазина показа 14.8 , малко се противиха но ми завериха гаранцията 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”