Голф3 1.4 колко ще ми струва смяната на двигател

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: колко ще ми струва смяната на двигател

Мнениеот Dpop » Сря 09 яну 2013 16:23

dimopetkov написа:Попринцип си трябва, но не е задължително. Колата се вижда на снимката с 1.8абс е и обмислям за АБФ. :wink:

Малко ОФФ, но на въпроса.
Аз първо бих подобрил спирачната система и това не е само мое виждане, а принципно положение. Дискови спирачки на задните колела. Двг. АБФ върви с предни дискове на 280 мм. Съотвенто смяна на предните супорти, дискове и апарати. Това влече и спирачна помпа с по-голям диаметър на буталото.
Ако обаче бюджета ти е ограничен, отпред можеш да преминеш поне на вентилирани дискове - 256, предполагам сега си с такъв размер, но плътни. Така поне апаратите се запазват същите, а супортите могат да се престържат до размера на диска(някой да не вземе дарипне, знам човек от форума, който така направи своите), но по-добре макар и втора ръка оригинални.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 09 яну 2013 17:07

То тая интервенция няма много общо с двигатела.В смисъл,че аз с моя АБС също мога да се засиля с 200 по баира,ама спирачките ми са от простите нали,кво от това.Хубав е ъпгрейда им но не е по темата.
А относно вентилираните дискове х256 разлика с обикновенни няма.Евентуално при дълго спускан и стократно използване да кажем,че по не загряват.Друг ефект няма.На който му трябва продавам такива дискове,че и апарати със супорти.

Потребителски аватар
bobi_golfa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobi_golfa » Сря 09 яну 2013 18:01

:beer

Потребителски аватар
predator4o
Автомобил: 1996 VW Golf MK3
Двигател: 1Z 1.9 TDI 90 PS

Мнениеот predator4o » Вто 15 яну 2013 1:31

Най-добрият вариант е да извадиш твоя мотор и да сложиш идентичен, т.е. пак 1.4 моно :да:
Всички други гимнастики (тунинги-мунинги) бъркат тежко в джоба... Моята смяна на мотора дотук ми струва около или над 1000 лв. :drunk

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 15 яну 2013 9:28

Iezekil написа:То тая интервенция няма много общо с двигатела.В смисъл,че аз с моя АБС също мога да се засиля с 200 по баира,ама спирачките ми са от простите нали,кво от това.Хубав е ъпгрейда им но не е по темата.
А относно вентилираните дискове х256 разлика с обикновенни няма.Евентуално при дълго спускан и стократно използване да кажем,че по не загряват.Друг ефект няма.На който му трябва продавам такива дискове,че и апарати със супорти.

Колегата дето беше питал за минаване от 1,8 моно на ABF ако иска изобщо да регистрира колата с новия мотор от Технотест ще му искат 280mm дискове отпред, дискове отзад както и ABS.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”