Golf 4 1.8T AGU - първа предавка не влиза всеки път

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
kriiss
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 4 1.8T AGU - първа предавка не влиза всеки път

Мнениеот kriiss » Съб 02 мар 2013 2:07

И аз го имах същия проблем(Golf 4 1.9 tdi 98'), не ми влизаше първата изобщо. Трябваше задължително да дам втора, преди да превключа на първа. Дам ли директно на първа с повече сила, захърква ужасно и направо се усеща как колата се заклаща. Смених съединител(феродов диск, притискател, лагер помпа), защото и без това беше за смяна,(майстора каза, че маховика е добре) и също една пласмастка отгоре на скоростната кутия, на която е закачено едното жило - беше пукната и съответно жилото като дърпа, огъва самата пластмаска без да прави нищо. Оправи се. Карах така известно време и забелязах, че когато загрее колата, понякога почва да влиза пак трудно първата, но не като в началото да не влиза изобщо, по-скоро на степени и трябва мъничко повече сила за да влезе докрай. Понякога без проблеми си влиза, понякога по-трудно, но пак зверски много ме дразни. Сега наскоро също забелязах, след като е загряла колата, почват трета и пета скорост да влизат трудно докрай, и им трябва повече сила. Забравих и да добавя, че като дам задна, задължително прехърква или трудно влиза ако не припомпя леко газта. Четох из някои от английските форуми, че може да е от синхронизаторите и от втулките където са жилата отгоре на кутията.

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Re: Golf 4 1.8T AGU - първа предавка не влиза всеки път

Мнениеот feniksgod » Нед 10 мар 2013 0:04

Добре някой знае ли читав майстор от София за скоростни кутии :question
Иначе да кажа при мен как се развиха нещата. Загасена кола, проблема "почти" го няма (на всеки 30 включвания веднъж ). Палиш и целият лост за към първа става "труден" така да се каже влиза по трудно и след няколко включвания отказва. Ако обаче преди първа и задна включиш първо втора предавка, първа и задна се включват мазно мазно.
Чух за някакви пластинки вътре в скоростите, които може би са се огънали леко :question

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”