Golf 4 1.8T AGU - първа предавка не влиза всеки път
Re: Golf 4 1.8T AGU - първа предавка не влиза всеки път
И аз го имах същия проблем(Golf 4 1.9 tdi 98'), не ми влизаше първата изобщо. Трябваше задължително да дам втора, преди да превключа на първа. Дам ли директно на първа с повече сила, захърква ужасно и направо се усеща как колата се заклаща. Смених съединител(феродов диск, притискател, лагер помпа), защото и без това беше за смяна,(майстора каза, че маховика е добре) и също една пласмастка отгоре на скоростната кутия, на която е закачено едното жило - беше пукната и съответно жилото като дърпа, огъва самата пластмаска без да прави нищо. Оправи се. Карах така известно време и забелязах, че когато загрее колата, понякога почва да влиза пак трудно първата, но не като в началото да не влиза изобщо, по-скоро на степени и трябва мъничко повече сила за да влезе докрай. Понякога без проблеми си влиза, понякога по-трудно, но пак зверски много ме дразни. Сега наскоро също забелязах, след като е загряла колата, почват трета и пета скорост да влизат трудно докрай, и им трябва повече сила. Забравих и да добавя, че като дам задна, задължително прехърква или трудно влиза ако не припомпя леко газта. Четох из някои от английските форуми, че може да е от синхронизаторите и от втулките където са жилата отгоре на кутията.
- feniksgod
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AGU 1999
Re: Golf 4 1.8T AGU - първа предавка не влиза всеки път
Добре някой знае ли читав майстор от София за скоростни кутии 
Иначе да кажа при мен как се развиха нещата. Загасена кола, проблема "почти" го няма (на всеки 30 включвания веднъж ). Палиш и целият лост за към първа става "труден" така да се каже влиза по трудно и след няколко включвания отказва. Ако обаче преди първа и задна включиш първо втора предавка, първа и задна се включват мазно мазно.
Чух за някакви пластинки вътре в скоростите, които може би са се огънали леко

Иначе да кажа при мен как се развиха нещата. Загасена кола, проблема "почти" го няма (на всеки 30 включвания веднъж ). Палиш и целият лост за към първа става "труден" така да се каже влиза по трудно и след няколко включвания отказва. Ако обаче преди първа и задна включиш първо втора предавка, първа и задна се включват мазно мазно.
Чух за някакви пластинки вътре в скоростите, които може би са се огънали леко

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”