Проблем с първа скорост golf 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Golf 3 Yahting GT
Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996

Re: Проблем с първа скорост golf 3

Мнениеот Golf 3 Yahting GT » Съб 01 юни 2013 19:24

Здравейте Колеги, да се включа и аз :biggrin

Имах подобни проблеми с вкарването на първа скорост, става въпрос за голф 3 с двигател 1,6 АЕК 74kW.
Първо смених всички тампони по лостовата система заедно с лоста с топката - ефект почти никакъв.
Накрая отвориха и смениха съединителя(целия комплект), и о изненада вече всички скорости си влизат от първия път и при това със съвсем малко усилие на лоста.

Бях правил повечето описани тестове за проверка на съединителя, и при това все успешно.
Но това което изкараха от колата направо ме изплаши(съжалявам че нямам снимки) - феродото от към притискателния диск беше износено заедно с нитовете, съответно диска бе надран, пружините и леглата към тях бяха изпилени минимум 5 мм. Случвало ми се да буксува при високо обороти, примерно при изкачване на балкан - но мислех че от жилото. А иначе гуми въртеше без проблеми.

Така, че се оказа че една от причините за да не включват скоростите е износен съединител.

Поздрави!

DiZaStEr_DNK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DiZaStEr_DNK » Съб 01 юни 2013 19:26

Мерси за връзките. Попрочетох.
Проверих механичните връзки от лоста към скоростната кутия. Видяха ми се доста добре. Има някаква хлабина, но тя е към 2 милиметра максимум странично. Нагоре иначе има доста голям ход- към 5 милиметра сигурно, но ми се стори нормално, защото е по посока на изваждане на ставната връзка. Нормално ли е и възможно ли е да е от това?

DiZaStEr_DNK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DiZaStEr_DNK » Съб 01 юни 2013 19:50

износен диск

Хм имам и аз едни такива съмнения, че нз... иначе си държи скоростите ама.. някак странно се държи понякога. Поизносен е диска при всички положения ама се надявах да поизкара още малко :icon_sad . Е колко дълбоко излиза смяната на диск с работата и частите. А и бях чел в един друг форум, че големи боклуци продавали (особено лагерите)
А ако ми изтича смазочното масло на скоростната кутия какви са симптомите. Понеже има омасляване по картера и изобщо лявата страна на двигателния отсек- точно около картера си е обвито с масло, но от дясно, където е връзката на лостовата система към скоростната кутия, няма никакво масло.
А и друго да спомена малко по друга тема. Като ми сменяха маслото на двигателя... глемия майстор ми сипа повечко, че и не малко повечко- към 3-4мм над горната граница на пръчката. Аз после чак се усетих, ама какво да направя... и сега като гледам това масло около картера правя малко връзка... гледам, че мерителната пръчка сега е точно на горанта граница и не е мърдала в близките може би две седмици. Основните ми подозреня за това са уплътнение на картера, ама май има масло и по- нагоре по двигателя.
Интересното е, както споменах, че не мърдат нивата на никое масло, а си стои омасляването на картера. Не съм проверявал само маслото на съединителя, понеже не знам как (в случай, че е различно от спирачното).
Трябва да ида на сервиз, но планирам да не съм в страната съвсемн скоро и няма смисъл, а и пари за това сега :neutral . Като се върна ще я оправям. Ако имате съвети моля споделяйте.
Нека да направя и една антиреклама на въпросния "майстор"... понеже и от смяната на ремъка не съм особено доволен, а и доста пари ми взе. Намира се във Варна, посока от трето районно към Метро. Отдясно се пада мисля, че беше точно преди Метро...по едно като рампа от цимент се влизаше... забравих как се водеше сервиза, но изглежда голям и приличен. :beat_butt2
Поздрави и мерси за помощта предварително.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Съб 01 юни 2013 20:04

Те са написали феновете ,но щети кажа как аз го правя :wink На 1ва преди да включа вкарвам 2 и веднага без да отпускам съединителя включвам 1ва,задна по сащтия начин 1 во 1ва и след това веднага задна няма хъркане няма мъркане :mhihi

DiZaStEr_DNK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DiZaStEr_DNK » Съб 01 юни 2013 20:18

vaiper 1 написа:Те са написали феновете ,но щети кажа как аз го правя :wink На 1ва преди да включа вкарвам 2 и веднага без да отпускам съединителя включвам 1ва,задна по сащтия начин 1 во 1ва и след това веднага задна няма хъркане няма мъркане :mhihi

Тва е висш пилотаж колега :mhihi. То и аз съм го правил. Не е болка за умиране ама ми се ще да поразбера с какво си имам работа и дали си заслужава ремонта или може да се позабави.
Ти откога я караш така.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Съб 01 юни 2013 20:24

На самата щанга има 1 тампон смених го и едни втулки по самите щанги,съединител несам сменял още но и сега си я карам така,иначе включва по добре след ремонта,но аз вече свикнах и така :wink

Потребителски аватар
kjm
Автомобил: audi a3
Двигател: ALH

Мнениеот kjm » Съб 01 юни 2013 20:28

аз от майстори знам,че по време на движение на колата първа скорост не влиза на много модели коли,няма значение с колко се движи колата било с 5км.или 10км.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Съб 01 юни 2013 20:32

kjm написа:аз от майстори знам,че по време на движение на колата първа скорост не влиза на много модели коли,няма значение с колко се движи колата било с 5км.или 10км.

Така е,но с 5км може и дасе наложи да включиш нали,затова коментираме :wink А за задна колата трябва да е в пълен покои и тогава се включва :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”