голф 3 1.6 - проблем с парното - термостат?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: голф 3 1.6 - проблем с парното - термостат?
А какъв термостат сложи като марка и цена? Почти съм убеден,че не си дал 80-90лв за истински. По повод показанието на ВАГ-ком-а -> ако е до 94-та година, 99% няма живи данни т.е. с ВАГ-а ще си види дедовия
.Също така самия датчик, който подава информация към комп-а, може да мери грешно - мери се температурата на главата с външен термометър, за да е 100% сигурно, че измерването е вярно (лазарен или не, важното е да е проверен, че е точен). В твоя случай вероятно има въздух. Много често тези системи не искат да се обезвъздушават сами.Тогава разкачаш полека от тук-от там,докато излиза въздух,като потече вода (антифриз),закачаш обратно. Ако имаш АГУ,важно е къде и как е вързан изпарителя - ако са го вързали последователно към радиаторчето на парното и е преди радиаторчето,има да почакаш да духа топло.
Като оправи клапите,смени ли и радиаторчето или поне проми ли го,докато беше свалено...там се утаяват всичките мизерии от системата.

Като оправи клапите,смени ли и радиаторчето или поне проми ли го,докато беше свалено...там се утаяват всичките мизерии от системата.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Когато смених темостата откачих маркучите от радятора на парното имаше мизерии но вече няма.Но днес забелязах че големият радиатор тече не много но пак си тече.Колата има газ монтирана зад двигателя в дясно.И въпроса ми е възможно ли е заради радиятора да се вдига и пада темпратурата така.
-
- Автомобил:
- Двигател:
термостата е на 87градуса бехр маи беше за 18лева
- ozyrus
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен радиатора няма общо,май-май е термостата.Сигурно си случил на ментак,въпреки ,че и аз не съм дал 90лв.Взех Валер за 20-тина лв.(мисля бяха 16 с отстъпката,ама да не те излъжа)и вече 2-3та година нямам ядове(да не чуе оня с рогата)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”