Избор на масло за голф 3 10w40

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Избор на масло за голф 3 96г 10w40

Мнениеот stefan4o » Нед 09 фев 2014 10:12

Гледам, че и в тая тема има почитатели на градските легенди. Ще изложа моето виждане по въпроса. Давам за пример дизелов мотор 1.9 помпа-дюза. Там производителят казва, че маслото, с което трябва да се кара трябва да отговаря поне на 505.01 норма на Фолксваген или по-добро (в момента мисля има и 507.00). Допуските за разход на масло са стандартни мисля за всички мотори на нашата марка - 1л./1000км, коментирано е във форума при такъв разход какво се случва и как изглежда моторът отвътре :mhihi Както и да е. Когато автомобилът започне да похарчва масло е по-добре да се открие причината за харча, отколкото да се търси под вола теле и да се сипват по-"гъсти" масла, добавки и т.н. глупости.
Пък вие може да си карате и обслужвате колите както си искате. :beer
Такова нещо като масло според пробега не съществува официално в никое автомобилно ръководство. Инак от гаражни майстори и аз съм го чувал - сметнал човекът, че дизелчето е на 250 000км и давай да му слагаме 10в40 щото 5в40 щяло да го гори (ама не е сигурен, така си мисли само). Автомобилите и в частност двигател и периферия издържат най-много именно, когато се спазват заводските предписания и профилактики, разбира се и с навременното откриване на проблемите.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”