Проблем Спирачки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пон 07 апр 2008 21:56

Темата е малко стара , но да запитам реши ли проблема? Че мойта кола днес се предаде и отказва да спира вече , това с педала го има и при мен . Колеги как да си оправя ся колата като не спира хич :roll: :roll: :twisted:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 08 апр 2008 14:20

Аз смених помпата и всичко е ок! :) :lol:

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Вто 08 апр 2008 16:51

хах супер :) и последен въпрос каква помпа си закупи? Имам избор между помпа за 207 лв (германска била) и за 82 лева (италианска) ? Понеже се отнаса за спирачките и моя живот и на спътниците ми лично се спрях на германската , но те питам от любопитство :roll:

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Вто 08 апр 2008 17:27

207 са МНОГО за помпа!

АТЕ от Щатите ми излезе 145лв ....

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Вто 08 апр 2008 18:02

колеги незнам дали тук е мястото но бихте ли ми казали как се обезвъздушават спирачките при смяна на предни накладки,тъй като ме чака смяна на дискове и накладки?

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 09 апр 2008 11:12

Exell написа:хах супер :) и последен въпрос каква помпа си закупи? Имам избор между помпа за 207 лв (германска била) и за 82 лева (италианска) ? Понеже се отнаса за спирачките и моя живот и на спътниците ми лично се спрях на германската , но те питам от любопитство :roll:

Купи си метели италиянска на мен ми излезна няма 60лв. Но аз пазарувам с големи отстъпки от един приятел. Помпата не е лоша надявам се да искара дълго.

katcko написа:колеги незнам дали тук е мястото но бихте ли ми казали как се обезвъздушават спирачките при смяна на предни накладки,тъй като ме чака смяна на дискове и накладки?

Ами колега има много писано по форума. Един седи вътре и помпа, а ти седиш на винтила и си в готовност да одвиеш, другия попмпа и му казваш да задържи натиснат педала, ти в този момент одвиваш за кратко и пак затягаш и така докато спре да вади въздух. ;) Успех! ;)

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Сря 09 апр 2008 12:08

katcko написа:колеги незнам дали тук е мястото но бихте ли ми казали как се обезвъздушават спирачките при смяна на предни накладки,тъй като ме чака смяна на дискове и накладки?

Колега, най-добре иди в сервиз - обезвъздушанае и смяна на течност 25-30 лева и бързо става.

Потребителски аватар
hop
Автомобил: VW Touran 2005
Двигател:

Мнениеот hop » Сря 09 апр 2008 14:14

katcko написа:
колеги незнам дали тук е мястото но бихте ли ми казали как се обезвъздушават спирачките при смяна на предни накладки,тъй като ме чака смяна на дискове и накладки?

Ако се сменят само накладките и дисковете няма нужда от обезвъздушаване. Обезвъздушава се само ако се откачи спирчния апарат от мъркуча, а това в повечето случаи не се налага при смяна на накладки и дискове.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”