Проблем Спирачки
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Exell написа:хах супери последен въпрос каква помпа си закупи? Имам избор между помпа за 207 лв (германска била) и за 82 лева (италианска) ? Понеже се отнаса за спирачките и моя живот и на спътниците ми лично се спрях на германската , но те питам от любопитство
Купи си метели италиянска на мен ми излезна няма 60лв. Но аз пазарувам с големи отстъпки от един приятел. Помпата не е лоша надявам се да искара дълго.
katcko написа:колеги незнам дали тук е мястото но бихте ли ми казали как се обезвъздушават спирачките при смяна на предни накладки,тъй като ме чака смяна на дискове и накладки?
Ами колега има много писано по форума. Един седи вътре и помпа, а ти седиш на винтила и си в готовност да одвиеш, другия попмпа и му казваш да задържи натиснат педала, ти в този момент одвиваш за кратко и пак затягаш и така докато спре да вади въздух.
- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
- hop
- Автомобил: VW Touran 2005
- Двигател:
katcko написа:
колеги незнам дали тук е мястото но бихте ли ми казали как се обезвъздушават спирачките при смяна на предни накладки,тъй като ме чака смяна на дискове и накладки?
Ако се сменят само накладките и дисковете няма нужда от обезвъздушаване. Обезвъздушава се само ако се откачи спирчния апарат от мъркуча, а това в повечето случаи не се налага при смяна на накладки и дискове.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”