Голф 3 АЕК високи обороти на 5 скорост
- zdravinqk
- Автомобил: vw golf 3 Gt yachting henri lloyd
- Двигател: AEK
Re: Голф 3 АЕК високи обороти на 5 скорост
Колеги,благодаря на всички,но ми кажете кой кодове кутия ми стават,но да са с дълъг диференциала и скорости?
- zdravinqk
Колеги,няма ли някой компетентен,който да даде някакво решение на проблема?
Кой кодове кутия да търся,който да ми стават и да са със дълги скорости и диференциал ?
Благодаря предварително за отговорите.
Кой кодове кутия да търся,който да ми стават и да са със дълги скорости и диференциал ?
Благодаря предварително за отговорите.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ще си утрепеш динамиката на мотора с дълга кутия от друга кола (примерно 2.0)
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Iezekil написа: За това,щом искаш други обороти-много просто.Поглеждаш кода на скоростната кутия на другата кола и си намираш такава.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
АЕК е мотор който се нуждае от повечко обороти за да тегли.Не случайно са го направили с по-къс диф.
Ако сложиш от 2.0 115 кс.,ще трябва да смениш феродовия си диск и да сложиш твоите чашки,на новата кутия,понеже твоите са на 90 мм,а на другите кутии са на 100мм.
Да не говорим,че на 5-та ще умре доста с по-ниски обороти.
Ако сложиш от 2.0 115 кс.,ще трябва да смениш феродовия си диск и да сложиш твоите чашки,на новата кутия,понеже твоите са на 90 мм,а на другите кутии са на 100мм.
Да не говорим,че на 5-та ще умре доста с по-ниски обороти.
- zdravinqk
Здравей те колеги .
Днес сложиш кутия CHD мисля ,че е от 1.8 75 к.с. Мога да Ви кажа ,че до 3-та разлика в динамиката няма. 4 и 5-та са по-дълги,но проблем няма. Просто караш до 3000-3300 об.мин и следваща скорост.Но сега на 5-та при 100 км.ч върви с 2600 об.мин а не с 3100. Цялото упражнение ми коства 150 лв.,но си струва. Колата върви добре и в града и на магистрала. Не знам защо са я спънали заводски. Поздрави на всички колеги.
Днес сложиш кутия CHD мисля ,че е от 1.8 75 к.с. Мога да Ви кажа ,че до 3-та разлика в динамиката няма. 4 и 5-та са по-дълги,но проблем няма. Просто караш до 3000-3300 об.мин и следваща скорост.Но сега на 5-та при 100 км.ч върви с 2600 об.мин а не с 3100. Цялото упражнение ми коства 150 лв.,но си струва. Колата върви добре и в града и на магистрала. Не знам защо са я спънали заводски. Поздрави на всички колеги.
-
- Автомобил: golf 3
- Двигател: aft
Здравейте колеги, моля за съвет от препатил, има ли някой друг да е с друга кутия на AFK мотор , коя кутия е най-подходяяща така че да не се убие динамиката но да се бутнат тия високи обороти на 5-та при високи скорости на магистрала.Говоря за цяла стандартна кутия а не скъпи филми с пренареждане на скорости. Също и от към здравина, за кутията на AFK май не съм чел добри отзиви. Тука ли бяха ония нитове където се късали? Мойта започна да включва трудно освен това.
.Благодаря предварително
.Благодаря предварително
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”