dj_nako написа: хол, контролер, комутатор бобина.
не иска да пали.БОБИНА!!!
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
алармата няма нищо общо с двигателя и запалването.А колегата reinhard далече си ми.за сега ще пробвам стандартините опити за определяне на дефектиралата част.ако имам обороти значи датчика на хол е здрав. ако дава искра между бобина маса и среден кабел на датчика на хол значи бобината и комутатора са здрави.
По близо съм отколкото предполагаш ако искаш да пробваш обади се.Имам резервна бобина да пробваме дали дава искра коректно,ако не сигурно имаш някой познат с голф може с неговата да опиташ.dj_nako написа:алармата няма нищо общо с двигателя и запалването.А колегата reinhard далече си ми.за сега ще пробвам стандартините опити за определяне на дефектиралата част.ако имам обороти значи датчика на хол е здрав. ако дава искра между бобина маса и среден кабел на датчика на хол значи бобината и комутатора са здрави.
Re: не иска да пали.няма ток лед бобината.защо?
dj_nako написа:значи проблема е следния като си запаля колата всичко си върви както е писано по книгите...без проблеми,НО изгася ли двигателя дори за 30 секунди и се опитам да го запаля после няма и няма палене.стартера върсти с пълна сила а двигателя не пали.кое е проблема:дистрибуторна капа4ка не пуска ток,бенз филтър е задръстен и не пуска бензин или автоматичния смукач бърка нещо работата и "дави" двигателя.Всичко се оправя като почакам 5 10 мин и опитам да запаля пак.понякога се случва и в движение двигателя да загасне за секунди.ЗАЩО !!!! моля колеги помогнете за да не давам луди пари на маистори и сервизи.
proveri elektri4eskata 4ast na kontaktnia klu4
kato pali6 natisni s klu4a navutre ako zapali normalno zna4i e tova
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Grizzlito написа:и аз ще трябва да ги сменям май
В колата си носи задължително резервна бобина/комутатор(вярно че са скъпи 102 лв нови,но има и читави 2-ра ръка 25 лв,за зор-заман стават)Иначе оставаш на сред пътя заради нещо дено се сменя за минути.
И другото,което ми стои изадължително в багажника е компенсаторното казанче за охлаждащата течност-10 лв втрора ръка(имат свойството особено на дълъг път да се пукат цвърчи антифриз...и кво прайш тогази???плащаш на пътна помощ луди пари да те изтегли),а иначе и то се сменя за минути....
- Grizzlito
- Автомобил: Volkswagen T5 4motion
- Двигател: AXE 2006
- Контакти:
мерси за съвета колеги, въже съм си купил мн хубаво алпинистко мн здраво. но бобина и казанче за антифриз трябва да си взема наистина изгориа от веднъж дадох газ да обърна на газ и оп както си работще спря добре че стана пред нас
ами мотора ми е 1.6 101 коня май се води AFT
не разбирам много, има ли някой идеъа къде да търся втора ръка

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”