Проблем с мотор АЕЕ 1.6i. помагайте

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Нед 06 май 2007 11:15

добре немога да разбера от какъв двигател е възможно най-съвместимия компютър ако изобщо може да се гледа така на нещата аз предполагам, че е от 1.6 101к мисля че този двигател е възможно най-близкия по комплектация и начина на работа до АЕЕ-то може и да бъркам нещо ще ме поправите ако говоря глупости ...

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 06 май 2007 11:20

от АЕЕ е съвместим!
от друго не става. но да не е марели а немски (не знам точно дали бош или сименс ги правят).

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Нед 06 май 2007 11:34

искаш да кажеш че на АЕЕ-то се монтират 2 типа компютри едните италиански другите немски ... просто е въпрос на късмет какъв компютър ти се е паднал и в тая връзка как най лесно мога да разбера моя какъв е дали немски или италиански ?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 06 май 2007 11:38

ми погледни го де-на него си пише.

Потребителски аватар
nadia23
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nadia23 » Нед 06 май 2007 14:40

http://www.elecauto.com/ubicacion.htm
Ето тука има малко информация,която е доста непълна де.Ако намеря друга ще я постна:).Иначе излиза,че Магнети Марели доста се използва в 1.6 двигатели.
П.С.Относно моя комп...ще се разбере в понеделник:)

kitanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kitanov » Нед 06 май 2007 16:05

Ако намеря комп независимо дали е Magneti Marelli или немски има ли някаква адаптация (на контактния ключ - с чип ли е? :oops: ).Обучение трябва ли да се прави.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 06 май 2007 20:20

има-имобилайзера ти трябва да се приучи да работи с новия компир. мога да ти помогна-ти намери компира. :wink:

Потребителски аватар
seikon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот seikon » Нед 06 май 2007 21:19

Здравейте на всички!

Много съжелявам за проблемите на колегата, аз съм със същия мотор и за сега е нормално положението. Съвета ми към колегата с проблема е да си намери Аутодата 2004. Аз ползвам тази програма там има доста неща за нашия двигател включително как да провериш и компа.[/url]

kitanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kitanov » Пон 07 май 2007 6:58

Благодаря Ви отново! Ще търся друг компютър и ще ходя при Ваското 1. Дано да се окаже проблема в компютъра, защото вече ми писна! :cry:

Потребителски аватар
tanokaridi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tanokaridi » Пон 07 май 2007 8:50

Ох може и малко късно да виждам темата и да пиша колега за което се извинявам но нямах нет пред мен няколко дни!!! Да ти кажа аз съм с същият двигател и съм супер доволен! както и да е да не се отклоняваме от темата имах същият проблем и аз само дето паленето си беше ок трудно палех заради шалтера а оборотите ми бягаха давах газ а тя гаснеше като пуснех фаровете вечер и застана на светофар гаснех и тн. най близко бях един ден до unitrade-x като ми го направи и направо в него влезнах скъпо но поне да ми кажат от какво е! и там ми казаха дросоловата клапа и така и неуспяха да я настроят както васко каза проблема е от компа и клапата! не ми се искаше но ми беше писнало вече и я поръчах след една седмица я сложих пипнаха и настройките и всичко се оправи :!: :lol: успех колега :!: :!: :!: :!: :!:

kitanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kitanov » Пон 07 май 2007 12:22

Благодаря колега. Ще търся комп. и клапа и ще пробвам. :roll:

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Вто 15 май 2007 21:04

Само да кажа нещо за господата Италианци което няма общо с темата но подкрепя идеята за Италианската стока.Работя в най-големия холдинг в света който произвежда хай-тек охранителна техника,аз се занимавам с софтуерната настройка,когато модулите са произведени без значение къде всичко е ок,данни,бус шина и други,когато модула е произведен в Италия никога(Никога)не тръгват нещата от първият път и най-малко един път правят проблеми а понякога и 2-4 пъти докато ги настроим да заработят в синхрон !!Идиотска работа.....в момента живея на 100 метра от едни фабрики кадето се произвеждат електронните управления на чистачките на автомобилите мерцедес,форд,волво пак от Италианска фирма,колегата ми е работил отк в тези фирми и казва че там е пълна цигания от страна на така наречените Италианци

kitanov
Автомобил:
Двигател:

ад

Мнениеот kitanov » Сря 06 юни 2007 14:53

Направо ми писна от АЕЕ.Никъде не мога да намеря комп нито на магнет марели нито друг съвместим за моя мотор.Ако взема да сложа газов инжекцион дали ще се решат проблемите с прекъсването и гасненето.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 06 юни 2007 16:47

не.
газовия компир смята на база на бензиновия-все ти е вътре... :?

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Re: ад

Мнениеот The Red Guy » Чет 07 юни 2007 9:48

kitanov написа:Направо ми писна от АЕЕ.Никъде не мога да намеря комп нито на магнет марели нито друг съвместим за моя мотор.Ако взема да сложа газов инжекцион дали ще се решат проблемите с прекъсването и гасненето.

Мисля, че може да се сложи Бош комп на твоята. Кажи досега къде си търсил комп.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”