Golf 4 - MK4 1998г. 1.6 Проблем при палене

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GeorgiGeorgiev8
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 4 - MK4 1998г. 1.6 Проблем при палене

Мнениеот GeorgiGeorgiev8 » Пет 16 дек 2016 8:17

freelancer написа:При разбазикан дросел не стои на ниски обороти, вдига ги, както трябва да са според температурата и просто падат и гасне, като почне да загрява се мъчи да ги задържа и накрая успява. :mhihi

Тя горе долу това прави ама всеки път като я запаля... И не ги вдига а падат и като паднат много се мъчи да ги вдигне и отидат до към 1000 и пак падат.

tdi fen написа:тя не е ли с ги че гърми

Да с ГИ е. И аз се изненадах ама явно прекалено много газ се е подавала и е трябвало да излезе от някъде.

gddbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gddbg » Съб 17 дек 2016 13:12

Аз съм с голф 4 1.6 само, че 16v и ми прави същото нещо всеки път като я паля след поне 4 5 часа престой. Пали нкво странно вдига към 1000 оборота разтриса сеедно ще се разпадне двигателя ии изгасва моментално.Не можах да я разбера ,защо прави така ,а и всеки казва различни работи я налягане на горивото я дросела, я да смуче въздух от някъде,първа ламбда сонда,бедна горивна смес... И все нищо. Нямам дебитомер и за това мисля ,че и при теб няма да е от него. При мен съм забелязал само ,че като се мъчи да пали сякаш нещо я спира да завърти двигателя. Едно такова сякаш няма ток акумолатора и едва завърта стартера,а те са си ок щото при второто завъртане пали за секунда сякаш току що е загасена. И маслото е сменяно преди половин година и е на 3 4 хил.км. Не знам какво толкова може да се промени между първото и второто палене ,че да запали веднага при втори опит.

Потребителски аватар
GeorgiGeorgiev8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GeorgiGeorgiev8 » Пон 19 дек 2016 11:11

gddbg написа:Аз съм с голф 4 1.6 само, че 16v и ми прави същото нещо всеки път като я паля след поне 4 5 часа престой. Пали нкво странно вдига към 1000 оборота разтриса сеедно ще се разпадне двигателя ии изгасва моментално.Не можах да я разбера ,защо прави така ,а и всеки казва различни работи я налягане на горивото я дросела, я да смуче въздух от някъде,първа ламбда сонда,бедна горивна смес... И все нищо. Нямам дебитомер и за това мисля ,че и при теб няма да е от него. При мен съм забелязал само ,че като се мъчи да пали сякаш нещо я спира да завърти двигателя. Едно такова сякаш няма ток акумолатора и едва завърта стартера,а те са си ок щото при второто завъртане пали за секунда сякаш току що е загасена. И маслото е сменяно преди половин година и е на 3 4 хил.км. Не знам какво толкова може да се промени между първото и второто палене ,че да запали веднага при втори опит.

При мене няма първо, второ палене. Ако не стои 3-4 минути и не започне да загрява - оборотите играят. Учудващо днес на -8 запали по добре отколкото преди няколко дена. Само 1 път загасна и при 2рото палене не падаха чак толкова колкото друг път оборотите. На майстора не съм звънял все още да го питам за дебитомера, че тази седмица имам много неща за вършене и нямам време или забравям.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”