Голф 4 1.9 тди AHF 99г. , проблем с окачването

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Голф 4 1.9 тди AHF 99г. , проблем с окачването

Мнениеот radotom » Нед 23 дек 2018 17:36

Значи, че отдавна са за смяна, приятелю :no
Ама и идея нямам какво да препоръчам!
На Пассата навремето след сменени към 10-15 комплекта най-накрая взех от един колега от Пловдивската група 2 тампона, правени от негов познат, занимаващ се с екструдиране на каучук.
Амииии... карах 3 или 4 години с тях и с тях продадох Пассата, като разтоянието от 3-4мм в началото се беше увеличило до към 5мм :Mr Green Fun
За съжаление, човека прави само от 'големите' (за такова има матрица)
На Г3, както и на Пассат В4, както и на Шарана ми сега са от 'малките'
След първия неуспешен опит с Лемфьордер се обадих на колегата veritas
В момента, вече от повече от година, съм с оригинални, на цена малко над тази на Лемфьордера и не съм забелязал каквито и да било проблеми

TorqueWinsRaces написа: и на двата амортисьора са вдигнати на еднакво разстояние около 5-6 милиметра от стойката на шасито , какво ще значи това ? ...

Не е ясно дали не е имало някакво износване на гнездото, където ляга тампона.
Лично на мен 5-6мм ми се струват на горната граница, но не бих се ангажирал на чужд гръб да кажа Сменяй! :mrgreen
Най-добре вдигни колата на крик, така, че да провисне гумата, подсигури много старателно да не се изтърси от крика (най-добре с трупче под купето) и с дълъг лост пробвай да повдигаш гумата нагоре.
В идеалния случай, ако не си Янко Русев или някой друг шампион-щангист, не би трябвало щока на амортисьора да мърда повече от 1-2мм.

TorqueWinsRaces
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TorqueWinsRaces » Нед 23 дек 2018 17:56

Добре колега ! От дясно добре , ами мен повече ме тревожи отляво , ето клип https://youtu.be/jn-nXtAYgao
Забележете когато пуснах камерата до колелото , това на звук от разбит маховик ли ви прилича ? :confused

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Нед 23 дек 2018 18:26

За Голф 4, ако ще сменяш макферсони - само оригинални (повторна смяна с някоя от другите марки + регулаж идва по-скъпо, отколкото да си купиш еднократно оригинални части). Когато карах 4-ката, смених макферсони (оригинални) + предни амортисьори (Sasch) и докато продадох колата не съм имал ядове с тях (3-4 години).

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”