Понижаване Голф 4
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Re: Понижаване Голф 4
тогава остава единствено пружините да не са ок, щом амортисьорите са, наред предполагам, или има още нещо което да влиае на височината?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Пружините са си ок.
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Сложи 50 кила в багажника и виж как е, ако са за Бора... 

-
- VW експерт
Гледам тази твоя снимка.
Колега,миналата година в движение се счупи задна лява пружина на моя автомобил.Гледката беше подобна.
Сигурен ли си,че пружините не са подменени?Просто от изпуснал амортисьор не може да клекне толкова.
Регулируемо окачване започва от 300лв.Но не бих си го причинил.
Колега,миналата година в движение се счупи задна лява пружина на моя автомобил.Гледката беше подобна.
Сигурен ли си,че пружините не са подменени?Просто от изпуснал амортисьор не може да клекне толкова.
- Алекси Георгиев
- Автомобил: Skoda Octavia 1
- Двигател: AGN 1998
За мене също това идва точно от пружините. Още повече, от първото мнение доколкото разбирам, колата е клекнала за една нощ. Ако и двата амортисьора са изпуснали до такава степен - и двата заедно - смятай тази задница какво поведение е имала в движение.

- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
При мен се получи това след повдигане на крик, отсрещната задна страна остана блокирана долу и до сервиза возеше на каруца. Или блокирал амортисьор или счупена пружна беше, не помня. Това на Поло класик обаче.
Zdravko Zankov написа:Гледам тази твоя снимка.
Не съм сигурен за пружините, просто зимата като беше сутрин много студено колата клякаше, от едната страна повече и като се покара малко и се затопли времето пак се покачваше, обаче возеше все едно бях на трамплин....подскачаше като ненормална

Алекси Георгиев написа:За мене също това идва точно от пружините. Още повече, от първото мнение доколкото разбирам, колата е клекнала за една нощ. Ако и двата амортисьора са изпуснали до такава степен - и двата заедно - смятай тази задница какво поведение е имала в движение.![]()
Колата подскачаше невероятно много и то със скорост 50,60км. Четеше всяка неравност и беше невероятно зле да се кара, колана ми се беше отбелязал на рамото...
най-вероятно са блокирали амортисьорите в свито положение имал съм такъв проблем на голф 3 и не бяха изпуснали все едно са тръби
-
- VW експерт
Абе то и на мен преди две зими замръзна снега между витките на пружините,та знам какво е усещането.
За това го питам,дали са сменили пружините,с такива от комби ефекта ще е същия.
За това го питам,дали са сменили пружините,с такива от комби ефекта ще е същия.
говорих с майстора и той каза че не ги е сменял, само амортисьорите бил,а пружините не знам какви са, с тях я купих
-
- VW експерт
Не знам човек,аз вече се изчерпах от идеи и варианти. Между другото,колко км измина след смяната на амортисьорите?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”